Ja mojego X800 mam dopiero od m-ca... ale, że to mój pierwszy PDA... przygotowywałem się przez miesiąc do jego zakupu... tzn. prześledziłem wiele wątków na wielu forach, odwiedziłem chyba ze setkę witryn profesjonalnie zajmująca się tematyką PDA i... stanęło na tym, że do wyboru mam tylko dwie alternatywy: X800 lub HTC Kaiser

Pierwsze podstawowe pytanie jakie sobie powinien zadać kupujący to do czego będzie mi potrzebny mój PDA. Mi jako prowadzącemu własny mobilny biznes potrzebny był: telefon, standard 3G, wi-fi, i dobra nawigacja i aplikacje dla biznesu. Gdzieś mam foto, filmiki, muzyczkę i gierki itp. bo od tego mam komputer, cyfrówkę cz też CD w samochodzie itd.
Więc patrząc od tej strony, czysto użytkowej, X800 jak na razie spełnia te oczekiwania: mam neta kiedy chcę, wysyłam i odbieram maile, wszystkie dane kontrahentów i sprzedażowe mam w zasięgu ręki, organizera mojego czasu pracy i do tego telefonik (nie mówiąc już o dodatkowej karcie 8GB)

Znałem przed zakupem wady X800: wyciekająca pamięć, mulenie przy polonizacji, problemy z niektórymi aplikacjami itd., ale HTC bez SIRF w GPS - traci na dzień dobry swoją funkcjonalność i nawet kalwiaturka Qwerty tego nie zastąpi.
Pracuję na wersji ROM 403 z polonizacją, czekam na 454 z UNICOMU. Bateria trzyma mi od 26 do 48H (w zależności od korzystania z PDA). Co 5 dni robię reset, no i cały zestaw: PDA, Słuchawka bloototh, karta 8GB i uchwyt do samochodu z ładowarką, kosztowął mnie nie całe 2000 zł.
Tak więc: "jeszcze się taki nie narodził co by wszytskim dogodził"

... dlatego sami musicie wybrać, do czego tak naprawdę potrzebne jest Wam PDA...