x800 i nokia ck-7w -POGŁOS!!!

• 8 Odpowiedzi
  • 2375 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

x800 i nokia ck-7w -POGŁOS!!!
« dnia: Styczeń 19, 2008, 09:40:31 »
Witam  :ok:

Mam od miesiąca x800 z ROM-em 402. W samochodzie mam zestaw głośnomówiący ck-7w nokii  ....i niestety zaje.....sty pogłos. Wszyscy narzekają że słyszą "siebie" lub jakieś "echo" czy ktoś się z tym spotkał??? A może ja coś źle robię ???? Może powinienem odbierać rozmowę przyciskiem z zestawu głośnomówiącego a nie przyciskiem (ekranem dotykowym) z telefonu ???Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to bardzo chętnie wysłucham. Poza tym to jak na razie palmofon ok......no może tylko to że rysik po miesiącu się tak poluzował że pod wpływem grawitacji sam się częściowo wysuwa i  czasami jest problem z wyciągnięciem dzwoniacego palmofonu z kabury.

...no a może i na ten problem ma ktoś radę ( co zrobić by składany rysik z etena nie był taki lużny -nalać jakiegoś oleju,smaru ?)  :O

*

Offline sabartur

• *
  • 71
  • Sprzęt: Eten M700,HTC HD2
Odp: x800 i nokia ck-7w -POGŁOS!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 19, 2008, 17:10:33 »
witam,
mam ten sam problem. W samochodzie zestaw ck-7w i zarąbisty pogłos (dzwoniący praktycznie słyszy tylko siebie). Mam etena M700- widać,że to problem softu etena (nie radzi sobie z zestawami stacjonarnymi).Używam słuchawki BT i tu jest wszystko ok.

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 19, 2008, 19:58:41 »
Takie zjawisko występuje w etenech i bez zestawów samochodowych. I to raczej problem hardware.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 19, 2008, 20:17:19 »
To nie problem hardware Etena czy innych urządzeń z WM5 ale Nokii która nie trzyma standardów BT .
Inaczej mówiąc wyłacznie Nokie działają dobrze z zestawami Nokii
potrzebna zgoda

*

Offline sabartur

• *
  • 71
  • Sprzęt: Eten M700,HTC HD2
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 19, 2008, 22:36:35 »
A tak z ciekawości, czy ktoś ćwiczył etena z innym zestawem Nokii  np. ck-15w lub ck-20w?

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 20, 2008, 11:19:40 »
Ja mam ETENA w uchwycie samochodowym, włączony zewnętrzny głośnik i rozmawiam bez żadnego zestawu. Co najważniejsze zdaje egzamin.

*

Offline jadsadah

• **
  • 127
  • Sprzęt: Eten X800, HTC HD
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 22, 2008, 23:25:58 »
Używam x800 ze słuchawką Logitech Mobile Pro Refresh i jakość rozmowy wg moich rozmówców jest bardzo dobra. Tak więc koncepcja problemów etenowskich problemów z BT upada. Natomiast raz zdarzyło się że usłyszałem w słuchawce pisk, na telefonie wszystko wyświetlało się ok, tylko zamiast dźwieku rozmowy słuchawka katowała mnie decybelami piskow - zdarzyło sie tak raz na jakieś 100(może więcej) telefonów.

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 23, 2008, 00:23:30 »
To nie problem hardware Etena czy innych urządzeń z WM5 ale Nokii która nie trzyma standardów BT .
Inaczej mówiąc wyłacznie Nokie działają dobrze z zestawami Nokii

Proszę wpisać w wyszukiwarce forum etena słowo "pogłos".
Dalej uważasz że to problem nokii?

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 23, 2008, 01:38:59 »
Proszę sprawdź dowolne inne urządzenia niż Nokia na zestawach BT produkcji Nokii i dla porównania na urządzeniach zewnętrzych ( niezależnych producentów ) . Eten i każdy inny z WM na urzadzeniach Nokii źle brzmi ma pogłos itd  a na urządzeniach chociażby Parrota żadnych problemów . 
potrzebna zgoda