WM6.1PL Eten X800 by:Kielich

• 185 Odpowiedzi
  • 59821 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Axles

• 40
  • Sprzęt: Eten x800 WM6 by Kielich
Odp: WM6.1PL Eten X800 by:Kielich
« Odpowiedź #150 dnia: Lipiec 24, 2009, 13:28:59 »
Chyba nie da się w zwykłym 'today'. Zaopatrz się w 'SPB Pocket Plus' jak coś wyslij prywatna wiadomość.
A co do worda, exela mi wszystko fajnie chodzi na romie kielicha. Pozdrawiam

*

Offline doc67

• 12
« Odpowiedź #151 dnia: Lipiec 28, 2009, 14:30:04 »
Czy jest możliwość umieszczenia na pulpicie wskaźnika naładowania baterii ?

*

Offline Axles

• 40
  • Sprzęt: Eten x800 WM6 by Kielich
« Odpowiedź #152 dnia: Lipiec 28, 2009, 16:09:12 »
Co to w powyzszym poscie pisalem, SPB Pocket Plus i masz wskazniki bateri m.in. ilosc minut do rozladowania lub % naladowania bateii

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
« Odpowiedź #153 dnia: Lipiec 29, 2009, 00:18:05 »
Lub darmowy i mniej zjadający ramu HomeScreen++ (dawniej Battery Status).

*

Offline kita34

• *
  • 53
  • Sprzęt: Eten X800
« Odpowiedź #154 dnia: Sierpień 18, 2009, 22:19:35 »
Czołem, mam pytanie o najzwyklejszy hard restart, bo nie mogę zrobić. Robię oczywiście resert z Power i natychmiast ciskam czerwoną słuchawkę i nic. Normalnie robi tylko soft restart. O co biega?? Coś przegapiłem?
Proszę o pomoc bardziej doświadczonych (aha ver. Kielich 4.0). Sławek

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #155 dnia: Sierpień 19, 2009, 20:38:27 »
Może spróbuj wejść w Start/Programy/Utilities/Ustawienia Fabryczne (lub Kasuj wszystko)
tam podajesz wyświetlone cyfry i akceptujesz i masz HR...
Niemożliwe rzeczy załatwiam od ręki, na cuda trzeba trochę zaczekać...

*

Offline kita34

• *
  • 53
  • Sprzęt: Eten X800
« Odpowiedź #156 dnia: Sierpień 20, 2009, 07:11:00 »
Witam nasz "kucharzu". Zanim odpisałeś wgrałem na nowo rom przez euus. Powodem była padaczaka GPRS u. Zawiesił się i natychmiast rozłączał połączenia. Komunikaty były typu "Zdalny modem zakończył połączenie" i sugerowały winę Operatora, ale Winię tu GPRS Wizzarda i tym razem go nie instalowałem. Po ręcznym ustawianiu punktu dostępu GPRS działa  :ok:!!  Jak poradzicie coś z tym Jojem to będę próbował WM6.5   :O~

« Odpowiedź #157 dnia: Wrzesień 18, 2009, 23:30:46 »
Witam

Ostatnimi dniami mialem kilka problemów ze swoim x800. Wszystko zaczęło się od szukania "zwykłej" klawiatury  :wink: Zainstalowalem kilka programów oczywiście nic nie działało jak chciałem i przy odinstalowywaniu system już nie ruszył. :E Żaden reset nie pomógł, Próbowałem zainstalować nowy ale dostawałem: "Os Image is NOT compatible with this hardware" :O kilka różny wersji ale niestety lipa, żadna nie ruszyła. Pomogła dopiero instrukcja:
http://www.etenblog.com/2008/03/11/unbrick-your-eten-glofiish/
I odpaliłem instalacje z karty  :) System niby się zainstalował ale wywaliło: "USBUL & OS version is others" ??? cokolwiek to znaczyło. Poszedł hard reset i ku mojemu zdziwieniu ruszył :party: Jak się odpalił można było zainstalować normalną wersje już przez euus. Teraz mam WM6.1PL Ver 3.0  by:Kielich

Mam nadzieje, ze komuś z podobnym problemem się przyda bo sam spędziłem na szukaniu pomocy pół dnia :-|

Mam też pytanko odnośnie klawiaturki wgranej w system :ok: Bardzo ładna ale działa mi poprawnie tylko full qwerty :E Phone keypad i compact qwerty daje tylko numerki  :O Wyczytałem kilka "instrukcji" i wprowadziłem kilka zmian w rejestrze i udało sie jedynie zmienić compack qwerty na dobrze piszącą, :grin: ale brak polskiego słownika powoduje kompletny bezsens korzystania, przydałby się działający i najlepiej bez polskich znaków  :] . Jakby tego było mało po moich zmianach phone keypad nie działa poprawnie :E dziwne rzeczy wyskakują a w full qwerty poznikały klawisze.  :O

Wiem mam talent  :grin: Ale chyba trzeba coś z tym zrobić  :)

Pozdrawiam

Edit
Z jakiegoś nieznanego powodu system sam się zawiesza  :O Popróbuje z tym menadżerem może pomoże.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2009, 19:05:20 wysłana przez Dzorcz »

« Odpowiedź #158 dnia: Październik 21, 2009, 15:39:53 »
Witam

Czy któremuś z testujących WM 6.1 PL by Kielich w wersji 3.0 zdarzyło się żeby po "wrzuceniu" ROM moduł GSM przestał reagować ???

Niestety po usilnych próbach włączenia telefony w Comm.manager (phone) nic z tego ie wyszło - dotarłem tylko do informacji - "BRAK RADIA"

Pozdrawiam

*

Offline johnny1836

• **
  • 109
  • X10... Lubię to!
  • Sprzęt: Sony Ericsson X10i
« Odpowiedź #159 dnia: Listopad 19, 2009, 15:46:06 »
Bardzo przepraszam :), ale w paczce v3.0 chyba nie ma pliku temp.bin. jest może sposób by temu zaradzić bo mam przez to mały z instalacją
z góry dzięki.

*

Offline johnny1836

• **
  • 109
  • X10... Lubię to!
« Odpowiedź #160 dnia: Listopad 20, 2009, 16:40:33 »
Czy mógłby mi ktoś podać drugi sposób wgrywania romu itd. bo wiem że istnieje takowy tylko że go zapomniałem
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2009, 17:09:14 wysłana przez johnny1836 »

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
« Odpowiedź #161 dnia: Listopad 20, 2009, 17:08:42 »
Bardzo przepraszam :), ale w paczce v3.0 chyba nie ma pliku temp.bin. jest może sposób by temu zaradzić bo mam przez to mały z instalacją
z góry dzięki.

może jest plik temp.dat w którym trzeba zmienić rozszeżenie na temp.bin

Ja miam problem z tym w 6.5

jaki masz problem z WM6.5 ?

*

Offline johnny1836

• **
  • 109
  • X10... Lubię to!
« Odpowiedź #162 dnia: Listopad 20, 2009, 18:06:52 »
po zrobieniu hardresetu w men.besprzewodowych nie wykrywa mi telefonu... :(

Zamieściłem nowy wątek o biosie w x800 - mógłbyś się nim zainteresować?

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
« Odpowiedź #163 dnia: Listopad 20, 2009, 20:13:24 »
Przeładuj jeszcze raz orginalnym romem swojego etena (z karty SD) i dopiero później moim... (jeśli cię jeszcze będzie interesował)
Jeśli to nie pomoże, zobacz tą stronę:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=137353.0
lub jeśli przeładowanie orginałem nie pomoże to to:
http://eten-users.eu/index.php?showtopic=13952&st=15

Napisz jak wyszło

*

Offline johnny1836

• **
  • 109
  • X10... Lubię to!
« Odpowiedź #164 dnia: Listopad 21, 2009, 16:18:46 »
nie ten soft mnie nie interesuje... cofam sie do 6.1 v3.0 :)

*

Offline Marq1

• 40
« Odpowiedź #165 dnia: Listopad 27, 2009, 22:51:00 »
Jak wgrac ten rom V3?
Robie wszystko zgodnie z instrukcją i nie wykrywa mi tel po podłaczeniu do USB a także nie ma tam tego pliku temp.bin tworzy taki pliczek ale z innym rozszerzeniem .Co robie nie tak?
 OK ruszyło zgodnie z tym tutkiem FAQ dla poczatkujących-ten opis z notatnika dołożony do paczki jest do kitu .
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2009, 23:01:22 wysłana przez Marq1 »

« Odpowiedź #166 dnia: Grudzień 01, 2009, 19:26:15 »
mam pewien problem  :S stało mi sie cos z etenem, problem tkwi w tym ze gdy wysylalem smsa glofiish sie zawiesil i zrestartowalem go po zaladowaniu systemu telefon nie dziala, wifi, bluetooth, i wszystko dziala sprawnie a telefonu wlaczyc nie moge - gdy wchodze w wybieranie nr-u pojawia sie komunikat brak radia" myslalem ze po wgraniu nowego romu problem zniknie ale nic sie nie poprawilo nadal mam ten sam komunikat :( karte sim czyta wporzadku, co moze byc przyczyna?? POMOCY, z gory dziekuje
Napisane: Grudzień 01, 2009, 19:09:35
a jeszcze jedno moze da jakis poszlak dla mojego problemu - od tego czasu (pojewienia sie problemu j/w dioda baterii nie mruga po zaladowaniu wm tylko przy samym starcie 2 razy mrugnie i gdy jest podlaczona do ladowarki swieci ladowanie poza tym w trakcie dzialania wm nie dziala, :(
Napisane: Grudzień 01, 2009, 19:15:21
o sorka wyzej jest opisany problem, w takim razie nie aktualne PS Kielich świetna robote odwalasz  :ok: 3m tak dalej, thx

« Odpowiedź #167 dnia: Grudzień 01, 2009, 20:25:59 »
dla kogos z tym problemem zeby nie wgrywac od poczatku romu wystarczy zainstalowac ::
http://rapidshare.com/files/104046859/ETEN_X800_GSM_FWUpdate.zip.html%20

*

Offline mcc

• **
  • 182
    • Kosmetyki naturalne SklepSpa.pl
  • Sprzęt: Glofiish x800, HTC Touch HD
« Odpowiedź #168 dnia: Styczeń 19, 2010, 19:26:28 »
Czy ktos bylby uprzejmy wystawic ten soft? Nie moge sciagnac z RS!

Dzieki z gory!
MCC

« Odpowiedź #169 dnia: Maj 01, 2010, 00:14:33 »
POMOCY zainstalowałem WM6.1PL 3.0 Kielich i nie potrafię ustawić internetu i MMS w PLAYU za poradę byłbym wdzięczny.

« Odpowiedź #170 dnia: Styczeń 21, 2011, 11:46:25 »
Odgrzeję trochę temat.

Wgrałem ostatnio sobie na swojego x800 WM 6.1 v. 3 Kielicha. PDA śmiga aż miło i wszystko byłoby pięknie gdyby nie jeden feler... (zawsze musi być jakieś ale?)
Mianowicie po podłączeniu do niego słuchawki BT można dzwonić, rozmawiać i wszystko jest ok. Niestety problem pojawia się po rozłączeniu etena ze słuchawką, bo robi się z niego głuchy telefon, tzn w ani w słuchawce urządzenia, ani przez głośnomówiący nie słychać sygnału połączenia, czy rozmówcy. Po prostu jakbym się do ściany tulił. Do normy wszystko wraca dopiero po soft resecie, ale nie będę ukrywał, że resetowanie urządzenia co chwilę jest lekko mówiąc irytujące.
Na oryginalnym sofcie było wszystko ok...

Ma ktoś jakiś pomysł  na rozwiązanie?
A jeśli nie, to może poleciłby mi ktoś jakiś warty uwagi soft, na którym wszystko chodzi jak należy? Nie musi to być PL może być ENG

*

Offline BliSki

• 1059
  • Sprzęt: M700
« Odpowiedź #171 dnia: Luty 09, 2011, 13:40:58 »
Mianowicie po podłączeniu do niego słuchawki BT można dzwonić, rozmawiać i wszystko jest ok. Niestety problem pojawia się po rozłączeniu etena ze słuchawką, bo robi się z niego głuchy telefon, tzn w ani w słuchawce urządzenia...
Jak następuje rozłączenie BT?
Przez menu programowo (odłącz - lub coś podobnego), czy może przez wyłączenie słuchawki BT?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Znajdziesz mnie także na: http://forum-laptopy.info.pl/
Sygnatura zatwierdzona przez administrację.

« Odpowiedź #172 dnia: Czerwiec 16, 2012, 11:47:02 »
Witam.

Wczoraj próbowałem sobie wgrać ten rom metodą z karty i niestety w trakcie mi się zatrzymał pokazując podobny komunikat jak opisywany w tym wątku:
http://dev2.pdaclub.pl/index.php?topic=131878.0

Siedzę od wczoraj i nie mogę kopletnie go ruszyć. Przy próbie włączenia przez power, miga tylko czerwona dioda (klapka założona) i zero reakcji. Wyciągnąlem baterię na cał ą noc i nic nie pomogło.
Przez A.S. kompletnie nie wykrywa urządzenia, na żadne kombinacje przycisków nie reaguje.
Miał może ktoś podobny przypadek i mógł by się podzielić jak sobie z tym poradził.
Zaczynam tracić nadzieję.
Trochę jestem podłamany.

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
« Odpowiedź #173 dnia: Czerwiec 16, 2012, 12:05:10 »
Podłącz ładowarkę i następnym razem nie wgrywaj romu jeśli nie masz przynajmniej w 50% naładowanej baterii.
Jak się podładuje, to przytrzymaj przycisk power i rysik w dziórkę (przy założonej klapce)

Powinien wstać.
No i flash przez kartę bo jeśli nie może wystartować WMobile, to jak chcesz się łączyć po ActivSynch-u?
Przecież to dwa Windowsy gadają ze sobą programen ActivSynch?

« Odpowiedź #174 dnia: Czerwiec 16, 2012, 15:09:12 »
Dziękuję za odpowiedź.

Podładowałem na full, power+rysik, niestety pocket nie rusza :(.

Z tą nie do końca naładowaną baterią, to nie tak, bo była naładowana przed operacją na maxa. Fakt że nieco mogła się rozładować podczas próby zrobienia bootloadera przez record+power+dziurka, ale raczej nie powinna się aż tak mocno wyczerpać. Ostatecznie bootloader-a zrobiłem przez wyjęcie baterii a potem power+record.

I jeszcze gwoli wyjaśnienia.
Nie zblokował mi się podczas pierwszej nieudanej próby, tylko za drugim razem.

Po pierwszym czarnym ekranie znowu wyjąłem baterię by ponownie zrobić bootloader, szło tak jak poprzednio, jednak po tym razie ani rusz.

Podczas szukania w sieci rozwiązań problemu, doczytałem, że gdy miałem ten czarny ekran wystarczyło ponoć zrobić reset rysikiem i instalacja powinna ruszyć dalej.
No ale to już za mną, teraz wciąż szukam rozwiązania kwestii ożywienia Etena.

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
« Odpowiedź #175 dnia: Czerwiec 16, 2012, 15:29:43 »
No tak mi się robiło jak miałem słabą baterię więc tak ci napisałem.
Ale ok. może to po prostu coś z czujnikiem tylnej klapki, zobacz czy nie jest wyłamany zatrzask dociskający switcha (jak odwrócisz etena i wyjmiesz klapkę, to po lewej stronie u góry baterii jest taki rowek i w nim jest ten switch)
Sprawdź również czy wyczuwasz kliknięcie wciskając rysik w reset?  W moim jest tak sfatygowany, że nie da się go już wciskać (połamamł się i wykruszył) Jeśli jest wyczuwalny klik, to próbuj wejść w bootloadera, jak dasz radę, to możesz go bez problemu podnieść.

Bo nie znam przypadku żeby eten nie wstał w ogóle przy flashowaniu, no chyba że wgrywałeś rom od innego modelu?
Napisz co i jak, postaram się pomóc.

« Odpowiedź #176 dnia: Czerwiec 16, 2012, 15:45:00 »
Ok, może i z baterią coś było, dla mnie to niby nie długo zeszło, ale w sumie trochę z nim walczyłem, zanim klapnął.
Tak, klapka ma bolczyk, a co do tej dziurki to boję się tam grzebać by czegoś nie popsuć, ale wygląda że chyba ten switch jest ok.
Co do dziurki reset, to jest wyczuwalny lekki klik po włożeniu rysika, coś jakby przeskok, czy delikatny pstryk.
Jeszcze powalczę z tym bootloaderem, jednak po wczorajszym męczeniu kiepsko to widzę.
Niestety metoda z wyjęciem baterii i power+record już nie działa :( mruga tylko ta czerwiona dioda i zero reakcji.

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
« Odpowiedź #177 dnia: Czerwiec 16, 2012, 15:52:11 »
a co z romem? był n a pewno pod X800?

« Odpowiedź #178 dnia: Czerwiec 16, 2012, 16:01:49 »
Tak, to był dokładnie: Eten_X800_PL_Kielich_2009_ver.3.0

A z tym flashowaniem to co to jest, o co chodzi?

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
« Odpowiedź #179 dnia: Czerwiec 16, 2012, 16:08:18 »
flash to taka pamięć od rom-u w telefonach (taka kostka, scalak z wieloma nóżkami w którą wgrywa się oprogramowanie)
Więc jak wgrywasz soft to mówi się że się telefon flashuje.

Udało si się coś zrobić?
Musisz popróbować wejść w bootloader. Wyjmij baterię, włóż, załóż klapkę, uruchamiaj etena przy wciśniętym przycisku Voice pod klawiszami VOL+VOL-