WM6.1PL Eten X800 by:Kielich

• 185 Odpowiedzi
  • 59782 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: WM6.1PL Eten X800 by:Kielich
« Odpowiedź #120 dnia: Maj 22, 2009, 23:33:10 »
Co do wersji WM6.1PL Eten X800 by:Kielich Ver 2.0

Aby normalnie widzieć treść SMS-a trzeba dodać wpis do rejestru.
-tworzymy folder OEM w HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Inbox\Settings
W nowo utworzonym folderze "OEM" tworzymy DWORD key o nazwie: SMSInboxThreadingDisabled i ustawiamy go na 1,
sposób sprawdzony, działa, pozdrawiam.
Dzięki leon2002a

Mam problem z ActiveSync wyświetla błąd 8000ffff, niemożna ukończyć synchronizacji.
I jeszcze jedno jak ustawić wyświetlanie sms w formie czatu( kilka sms od jednej osoby w jednym oknie)

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #121 dnia: Maj 23, 2009, 19:15:27 »
Dodałem kolejną wersję WM6.1 ver 3.0 LINK W PIERWSZYM POŚCIE

Dla wytrwałych oczywiście i nie znudzonych ciągłym przeładowywaniem Romów...

Wersja oparta jest na ostatniej edycji kuchni Adonixa oraz plików językowych PL zaczerpniętych z kuchni Prooven zassanej z tego forum...
System pracuje stabilnie i nie widać wyciekania pamięci...

Ta wersja nie została zabezpieczona więc tak naprawdę każdy może sobie pobrać kuchenkę z eten-users i rozłożyć moją produkcję...
PROSZĘ O TESTY BT (przede wszystkim słuchawek - dla chętnych)

P.s.
Trochę się długo bootuje za pierwszym razem (aż ekranik wygasa) ale to nie jest problem ponieważ po resetach podnosi się dość szybko...

Dla tych, którzy chcą widzieć kontakty z karty SIM:
w Start/Programy/Utilities jest program PHM RegEdit
musicie odnaleść wpis:
[HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Phone]
  "ShowSIM"=dword:0

i zmienić na 1
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2009, 20:03:04 wysłana przez Kielich »
Niemożliwe rzeczy załatwiam od ręki, na cuda trzeba trochę zaczekać...

*

Offline Axles

• 40
  • Sprzęt: Eten x800 WM6 by Kielich
« Odpowiedź #122 dnia: Maj 24, 2009, 10:42:30 »
Ściagnąłem i będę za godzinke testował :] Jestem świezy w tych sprawach mam nadzieje ze ino nic se nie zepsuje :P

Edit:
No no gratuluje, ja osobiscie jestem bardzo zadowolony, ładny wyglad (nie wiem jak poprzednie wersje twoje wygladaly ale ten mi sie podoba) programy uzyteczne no i najwazniejsze szybko smiga. Oby tak dalej i tam podziekuj żonie za wyrozumialosc podczas pracy nad nim i mam nadzieje nastepnymi wersjami :P Pozdro
Zapomniałem dodac o klawiaturce, jest zaebista, nie wiem czyja to ale na leb bije te Resco'we i SPB full screen. Duza czcionka, t9, przytrzymanie na klawiszu wybiera znaczki, szybka bardzo :]

Edit 2
Cholerka ;/ i wykrakalem, nie wiem czego to wina, ale po przycisnieciu przycisku power i wylaczeniu a pozniej powrocie do uzywania zawiesza sie system, zegar przestaje odliczac sekundy.

Edit 3
Coś mi się zdaje ze Spb Pocket Plus 4 cos miesza w systemie ze sie wiesza, bo odinstalowalem i na razie nie ma problemow
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2009, 19:27:43 wysłana przez Axles »

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
« Odpowiedź #123 dnia: Maj 24, 2009, 21:19:54 »
ja też za każdym razem instaluje SPB PocketPlus4 i przy instalacji pomijam wtyczkę ekranu DZISIAJ ponieważ nie jest mi w niczym potrzebna...
SPB zamyka na X moje aplikacje i pokazuje mały wskaźnik baterii na górze, to tyle co mi potrzeba...
Reszta z tego programu mnie nie interesuje... (u mnie działa ekstra)

Pozdro

« Odpowiedź #124 dnia: Maj 24, 2009, 23:37:31 »
Jak ustawić zapis zdieć na kartę pamięci??

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
« Odpowiedź #125 dnia: Maj 25, 2009, 07:49:17 »
W samym aparacie masz taką opcję, a na karcie utworzy ci się folder My Pictures
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2009, 19:06:14 wysłana przez Kielich »

*

Offline Axles

• 40
« Odpowiedź #126 dnia: Maj 25, 2009, 18:03:41 »
Juz mi dziala normalnie, nie wiem co bylo powodem czy Pocket Plus 4 czy ten program zabezpieczajacy przed kradzieza Secury smart czy cos, teraz mam oba i dziala predzej bylo cos nie teges.
Skoro o aparacie mowa, gdzie mozna wylaczyc dzwiek i inne opcje, jest jakis program/ nakladka co daje nam dostep do tego procz tych standard? I wie ktos czemu nie moge wysylac zadnych MMsow, jakas nakladka jest potrzebna bo kiedys cos czytalem ale mi umknelo.
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2009, 18:33:50 wysłana przez Axles »

*

Offline jacslaw

• 14
  • Sprzęt: TMOUS HTC Sensation 4G
« Odpowiedź #127 dnia: Maj 26, 2009, 21:53:51 »
W samym aparacie masz taką opcję, a na karcie utworzy ci się folder My Pictures

Akurat w samym aparacie u mnie też takiej opcji brak. Można wybrać tylko "\My Documents"

Pozdrawiam!!!

Jacek S.
Jacek S.

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
« Odpowiedź #128 dnia: Maj 26, 2009, 22:09:07 »
Na moim romie 3.0?
Jak jest na innych romach, teraz Ci nie odpowiem ale na mojej ostatniej wersji jest tak jak napisałem wyżej...
Spróbuj zainstalować taki patch na kamerę:
PREI_patch_x8_cam_080320.CAB

niestety nie dam ci linka, musisz poszukać...
Pozdro

*

Offline Axles

• 40
« Odpowiedź #129 dnia: Maj 30, 2009, 09:23:46 »
Kielich ale ten patch jest w "aplication recovery" tzn chyba w romie go umiesciles i inne caby z przedrostkiem PREI. One sa zainstalowane juz czy z nich mozna se wybrac co sie chce?
- Mam pytania nastepujace, da sie wylaczyc dzwiek aparatu?
- Co z tymi klawiaturkami ta full qwerty super smiga ale te t9 i kompakt qwerty wypisuja mi same cyfry, ten program t9 tez nie wiem do czego sluzy, wpisalem tam moje slowa ale ich nie wyszukuje piszac smsa.
- Czy tez wam znikaja ikonki z dodatku do today pocket plus 4, co moze byc powodem (mowiac o znikaniu chodzi mi ze znika ikonka przypisana skrotowi i pozostaje ta standardowa z logiem wondows).
- MMSy dalej przychodza mi z opoznieniem, nie wiem co robic.

Pisze to wszystko tutaj bo nijako ma to związek z ROMem mniej lub wiecej. Pozdro
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2009, 09:56:37 wysłana przez Axles »

*

Offline BliSki

• 1059
  • Sprzęt: M700
« Odpowiedź #130 dnia: Maj 30, 2009, 11:15:55 »
?
- Mam pytania nastepujace, da sie wylaczyc dzwiek aparatu?
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=76785.msg494922#msg494922 tu jest to opisane (edycja rejestru). Szukaj => Wyłączenie dźwięku migawki.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Znajdziesz mnie także na: http://forum-laptopy.info.pl/
Sygnatura zatwierdzona przez administrację.

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
« Odpowiedź #131 dnia: Maj 30, 2009, 14:00:27 »
zgadza się, ten patch od kamery jest w romie ale ja używam karty SD, a ty pewnie masz SDHC i dlatego w aparacie nie masz opcji zapisu na karcie (domyślam się, że masz mój rom)... Nie znałem tego problemu bo nie mam karty SDHC

Spróbuj zainstalować patch SDHC

Dodanie klawiaturki nie jest problemem, problem mam z polską klawiaturką, trochę szukałem i niestety nie znalazłem odpowiedniej a na xdadev zapomniałem mojego hasła i mi nie przysłało nowego więc nie ściągnę żadnych nowych wynalazków (narazie nie)
T9 miał słuyżyć jako słownik podpowiadający wyrazy w klawiaturze Full Qwerty ale skoro ona jest bez polskich znaczków, to i T9 będzie bez polskich znaczków...

MMMsy powinny działać tylko w różnych sieciach może to być różny czas ( w jakiej sieci masz kartę?) spróbuj sprawdzić w innej sieci czy też będzie opóźnienie...
==============================================================================================
dodatkowo dodam, że lampka będzie mrygać ponieważ jest to związane z obsługą baterii (jej oszczędnością)
zaóważyłem też spadek zasięgu - pewnie z powodu oszczędności baterii
ale jest to wina samego romu na którym stawiałem mój polski system...

*

Offline Pawe_L

• *
  • 50
  • Sprzęt: Omnia II
« Odpowiedź #132 dnia: Czerwiec 04, 2009, 08:27:11 »
zgadza się, ten patch od kamery jest w romie ale ja używam karty SD, a ty pewnie masz SDHC i dlatego w aparacie nie masz opcji zapisu na karcie (domyślam się, że masz mój rom)... Nie znałem tego problemu bo nie mam karty SDHC

Spróbuj zainstalować patch SDHC
...
Jest patch do SDHC do X800 ?

Ja używam karty SDHC, i zdjęcia zapisują się na kartę.

*

Offline BliSki

• 1059
« Odpowiedź #133 dnia: Czerwiec 04, 2009, 17:38:51 »
Jest patch do SDHC do X800 ?
Spróbuj tej paczki z FAQ Etena.
Napisane: Czerwiec 04, 2009, 17:37:53
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=98655.0
Pozdr, (R) BliSki. (tm)

« Odpowiedź #134 dnia: Czerwiec 08, 2009, 09:28:23 »
witam :)

Testuje najnowszy sofcik 3.0 od wczoraj i jak dla mnie to rewelacja - eten dostał skrzydeł po przesiadce z wersji oryginal 453 :)))

jedyne jakie minusy (błędy) do tej pory znalazłem to drobnostki ale mogą być dokuczliwe mianowicie:

1. nie wyświetla wszystkich sms'ow zapisanych na karcie SIM - na innych telefonach sa widoczne normalnie ;/
2. gdy piszemy sms'a i wybieramy osobę do której chcemy wysłać w polu "do" wpisując pierwsze litery wyskakują propozycje kontaktów lecz nie wszystkie które sa na karcie SIM - szczególnie te które maja ten sam początek (np. kransnal plus i krasnal era - i pokazuje nam tylko krasnal era);/
3. brak możliwości wyświetlenia poziomu baterii na pasku zadań - trzeba wejść w ustawienia/power aby sprawdzić stan baterii ;/

a poza tym jestem z softu BARDZO ZADOWOLONY !!!!!

POZDROWIENIA I PODZIĘKOWANIA DLA ...::: Kielich :::... :)))

*

Offline BliSki

• 1059
« Odpowiedź #135 dnia: Czerwiec 08, 2009, 10:12:52 »
jedyne jakie minusy (błędy) do tej pory znalazłem to drobnostki ale mogą być dokuczliwe mianowicie:

1. nie wyświetla wszystkich sms'ow zapisanych na karcie SIM - na innych telefonach sa widoczne normalnie ;/
Gdzieś było o tym na forum w wątku o romach Kielicha. Trzeba przeedytować rejestr aby widział te SMSy.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)

*

Offline ateny

• 3
  • Sprzęt: samsung s5 , samsung s8+
« Odpowiedź #136 dnia: Czerwiec 13, 2009, 13:18:56 »
mam   ,, mały  ,, problem , podczas wymiany romu  dzieciak odłączył mi kabel , tak mniej więcej w połowie , no i teraz nai do przody ani do tylu :( starego romu niema a z nowego wychodzi tylko logo  i checking hardware ,  i tyle  . Jest jakaś rada na to ???  ( nie jestem zbytnio kumaty  w tych sprawach )
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2009, 13:31:53 wysłana przez ateny »

*

Offline Teflon94

• 1271
  • 特氟隆- Moje Chińskie oblicze
  • Sprzęt: Palm III , Psion Revo , Palm Centro
« Odpowiedź #137 dnia: Czerwiec 13, 2009, 13:29:37 »
Poszukaj w FAQ'u , usuwanie całego systemu ...
SE D750i -> Eten X800 - > Palm III -> Psion Revo -> Palm Centro - > Sony Ericsson K510i

« Odpowiedź #138 dnia: Czerwiec 13, 2009, 16:23:07 »

*

Offline Pawe_L

• *
  • 50
« Odpowiedź #139 dnia: Czerwiec 13, 2009, 18:55:19 »
cześć

w paczce z najnowszym ROMem jest "przeczytaj.txt". Przeczytałem że trzeba uruchomić "flasher.exe", ale ten program czeka na wskazanie pliku *.bin. Takiego pliku nie ma. ? Zmienić rozszerzenie "temp.dat" na "bin"?

Poprosiłbym też jednak o wytłumaczenie o co chodzi z euus.exe. Użyć go po "flash"?

*

Offline Teflon94

• 1271
« Odpowiedź #140 dnia: Czerwiec 13, 2009, 21:25:35 »
Tak zmień na temp.bin

Najpierw ładujesz flash a potem euus.exe
SE D750i -> Eten X800 - > Palm III -> Psion Revo -> Palm Centro - > Sony Ericsson K510i

*

Offline Pawe_L

• *
  • 50
« Odpowiedź #141 dnia: Czerwiec 13, 2009, 23:51:00 »
Jeżeli "flashem" zmieniam ROM, to co robię za pomocą "euus"?

*

Offline Teflon94

• 1271
« Odpowiedź #142 dnia: Czerwiec 14, 2009, 09:02:43 »
Instalujesz nowy ???

*

Offline Pawe_L

• *
  • 50
« Odpowiedź #143 dnia: Czerwiec 14, 2009, 19:55:15 »
Ściągnąłem Adonix rom v4, tam klika się na flash.bat, który odpala euus. I mam już nowy ROM w swoim X800.

Dalej nie wiem po co w Kielichowym ROMie odpalać flasher.exe, skoro euss załatwił całą sprawę ?

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
« Odpowiedź #144 dnia: Czerwiec 15, 2009, 10:41:12 »
Koledzy, wgrywać romy można na różne sposoby a ja w moim pliku rar udostępniłem chyba wszystkie...
To od was zależy z którego i jak skorzystacie...

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
« Odpowiedź #145 dnia: Czerwiec 27, 2009, 21:03:28 »
Po krótkiej nieobecności na forum, czas trochę pomarudzić  :ok:
Najpierw skomentuje rom ver.3. Nie mam szczególnych zastrzeżeń. Pozostał problem z ustawieniami, o którym już pisałem wcześniej. Tzn, wchodzę w podświetlanie, zmieniam suwakiem poziom, kilkam OK i trzeba SR zrobić. Czasami też suwak podświetlania nie reaguje, albo mam na minimum a on jest ustawiony na maksimum.
Pochwalić muszę to, że mimo tego, że mam go od miesiąca to chodzi bardzo przyzwoicie. Poprzednia wersja po miesiącu użytkowania chodziła znacznie wolniej.

*

Offline kita34

• *
  • 53
  • Sprzęt: Eten X800
« Odpowiedź #146 dnia: Lipiec 09, 2009, 22:44:02 »
Cześć, ja testuję 4.0 , i mam taki problem: Windows nie rozwija "meniu wyboru", robi tylko czarną ramkę i nie mozna nic zmienić. Przykładowo Power/Ustawienia trybu uśpienia jest domyślnie 1 min i 5 minut i koniec - nie zmienisz nic. Problem dotyczy też innych programów a nie tylko "windy". Wszyscy tak mają???

« Odpowiedź #147 dnia: Lipiec 10, 2009, 20:15:52 »
Cześć, ja testuję 4.0 , i mam taki problem: Windows nie rozwija "meniu wyboru", robi tylko czarną ramkę i nie mozna nic zmienić. Przykładowo Power/Ustawienia trybu uśpienia jest domyślnie 1 min i 5 minut i koniec - nie zmienisz nic. Problem dotyczy też innych programów a nie tylko "windy". Wszyscy tak mają???

Mam podobnie . Używam Pocket Plus i porażka. Nie rozwija się menu
PZDR

« Odpowiedź #148 dnia: Lipiec 11, 2009, 16:08:36 »
Witam mam problem z wgraniem tego softu???? jeśli używam flashera to najczęściej nie widzi podłączonego PDA a jak go widzi to pisze że USBUL & OS VERSION IS OTHER. OS IMAGE IS NOT COMPATIBILE???? Jeśli euus... to po kliknięciu update wypisuje że ( euus no image).
W jednym przypadku używam pliku z rozszerzeniem bin a w drugim dat.

Mam x800 na milion procent, sterowniki pod usb plik wsadowy i resztę ściągniętą z linka na pierwszej stronie. ???? Co robię źle ????? lub w czym jest problem jak myślicie przecież to z pozoru jest bardzo proste.
Pozdrawiam wszystkich.
Napisane: Lipiec 11, 2009, 15:26:35
Oki już sobie poradziłem. po testujemy przez kilka dni. Pozdrawiam.

« Odpowiedź #149 dnia: Lipiec 14, 2009, 13:12:12 »
Powitać

Ukłony dla kolegi Kielicha za ciężka pracę.
A teraz sprawy bieżące testuje sobie 4.0PL
Mam problemy z Officem - Word otwiera pliki ale niema żadnych przycisków, menu, ikon
                                       - Excel nie rusza wcale
                                       - PowerPoint tak samo
Jak narazie tylko to mi nie działa, ale tylko to jest mi potrzebne. Jakies rady?
Menager połaczeń (WiFi, GSM....) ciagle przechodzi mi w tryb "Samolot" - Jak sie nazywa ten programik, da sie go gdzieś pobrać?
Czy wyłaczenie e-mail/sms = wyłaczenie obsługi 3G/GPRS i zostaje sam GSM bez transmisji danych? Było by ekstra.
Super jest przycisk do wyłaczania/resetowania/ wygaszania Etenka - zwłaszcza ze bez dodatkowych nakładek mozna go na pulpit wyrzucić - tez bym prosił o nazwe.

Ogólnie rzecz biorąc jezeli wróci pełna obsługa Office, i jeszcze da sie bezproblemowo wyłączać GPRS to ten ROM jest moim faworytem i napewno do niego wrucę. Puki co Pozostaje przy Adonixsie (chyba 2.0) bo niemam czasu na testy.

P.S.
Jak stworzyc skrót do pliku i wstawic na pulpit? Da się?