zjada za dużo ramu i jest mało funkcjonalny, nie ma przydatnych aplikacji itp.
To cecha każdego systemu Windows Mobile.
1. Czy opłaca się zmieniać system/ROM na ten Panot'owy?
2. Jakie mogą być niepożądane skutki zmiany?
Jeśli aktualnie masz oryginalny soft, dodatkowo z polską nakładką to na pewno opłaca się. Skutkami, to utrata danych, jeśli ich wcześniej nie zabezpieczysz (trzeba zrobić backup, np programem SPB Backup). Według niektórych osób romy ugotowane (przerabiane przez użytkowników) są mniej stabilne, nie pewne itp. Ja sie z tym nie zgadzam, korzystam z takich romów od ponad roku i nie stwierdziłem żadnych problemów w sprawdzonych romach (w wersjach testowych Blues'a czy Kielicha pojawiały się problemy, które z czasem zostawały usunięte).
3. Czy ciężko przeprowadzić taką zmianę?
10 minut roboty, postępujesz zgodnie z tym opisem
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=104521.04. Czy bardzo zmieni się funkcjonalność systemu?
Zależałoby mi na jakisch dodatkach zeby automatycznie zwalnialy pamiec jak daje na X a nie minimalizowaly tylko.
Będzie na pewno lepiej chodził, szybciej (zakładam że masz nakładkę spolszczającą). Co do funkcji to pozostaną takie same, w końcu to dalej windows.
Programów do zamykania jest kilka, np pBar, HomeScreen++. Ja dodatkowo polecam pakiet oxios memory, uruchamiasz małą aplikację, a ona w ciągu kilku sekund sprawia że masz wolne 30MB ramu.
Ps2. Nastepna sprawa to kwestia gier, mam kilka gier na PocketPC i zawsze podczas instalacji ten sam komunikat " nazwa' is not valid Pocket Pc application" Co moze byc powodem skoro w opisie pisalo, ze gry sa na Windows Mobile?
Jakie to gry (przykładowe nazwy)? U mnie wszystkie jakie instalowałem zawsze instalowały się bez problemu, a czy później dało je się uruchomić, to inna sprawa.