Warto kupić x800 ???

• 6 Odpowiedzi
  • 1582 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jajacek100

• 19
  • Sprzęt: HTC POLARIS
Warto kupić x800 ???
« dnia: Grudzień 14, 2007, 14:36:05 »
Witam po raz pierwszy . Mam zamiar kupić x800 i tu parę pytań - czy ten model obsłuży kartę 6 GB , czy można ustawić osobny dzwonek do każdego kontaktu i jak to naprawdę jest z tym zamulaniem oraz opóźnieniem dzwonienia ?

*

Offline tytus77

• 26
    • Servis Fireblade.pl
  • Sprzęt: Eten x800, FS n560
Odp: Warto kupić x800 ???
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 14, 2007, 18:03:01 »
sam mam karte 6GB sdhc i bez problemu smiga,  do kazdego kontaktu osobny dzwonek mozna ustawic, a zamulanie hmmm napewno nie chodzi tak szybko jak zwykly telefon ale wiekszych zamulan nie ma ;) Narazie jedyny problem jaki widze i jeszcze go nie poprawili w nowym romie to zjadanie pamieci... praktycznie raz na dzien trzeba reset wykonac bo jak spadnie w okolicach 12MB to muli strasznie... Mysle jednak ze to jest do znwlowania z czasem przez programistow etena ;)

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 18, 2008, 19:00:24 »
Chyba sie dzisiaj bawilem takim mega zamulonym egzemplarzem w mp3store w wawie na jerozolimskich... wlasnie nosze sie z zamiarem kupna czegos podobnego i sie waham, X800 czy Kaiser... tzn. raczej sie wahalem, bo jak go dzisiaj mi szanowny pan odpalil... to czekalem ze 2-3 min... zeby zobaczyc ekran Today! Zgroza, odrzucilo mnie od razu... zalamka normalnie, byc moze to wina tego, ze ciagle sie nim ktos bawi (bo to z wystawy) i moze rzeczywiscie sie zamulil... ale jednoczesnie mnie bardzo do siebie zniechecil, ale tak poza tym to ladny, zgrabny i powabny, jak sie odpali klawiaturke pelnoekranowa to nawet idzie pisac normalnie palcami... tylko zeby ja odpalic to trzeba na pierwotnej klawiaturce najpierw kliknac jeden przycisk... i tego bez rysika chyba nie da rady zrobic ;) ale pewnie da sie na stale ustawic by sie odpalala od razu pelnoekranowa klawiaturka.

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 18, 2008, 19:43:49 »
A te 2-3 minuty to przypadkiem nie było podczas uruchomienia? Czyli nie pokazywał się żółty ekran Gloflish i potem logo Windows Mobile? Wtedy to trwa tak ze dwie minuty. Ale normalne wybudzanie nawet przy zamulonym polską nakładką trwa około 4 sekundy. Także nie zniechęcaj się tak szybko  :smile:

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 18, 2008, 22:57:47 »
generalnie pierwsze wrazenie jest najwazniejsze... ;) ale nawet sprzedawcy mowili ze ten egzemplarz cos sie muli (dziwna polityka sprzedawcy, skoro wie ze sie muli, to czemu nie da innego egz. zeby zachecic osobe do kupna...), ale wiesz, ja spokojnie odczekalem az sie odpali, pozniej sprawdzilem czy cos w tle nie chodzi (jakis tam prog od GPSu chodzil, to go killnalem), ale to nic nie dalo, wszystko chodzilo dosyc ospale... poszukam jeszcze w innym sklepie, sprawdze jeszcze raz, ale cos czuje ze jednak kaizer bedzie grany...

*

Offline daniol

• **
  • 132
  • Sprzęt: samsung i9000
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 18, 2008, 23:16:14 »
nie liczcie na nie zamulonego w sklepie musial by byc wgrany czysty wm6 angielska wersje bez etenowskich smieci wtedy x800 chodzi normalnie w miare bo jeszcze jak rozwiaza problem zjadania pamieci to bedzie git bo zaraz po restarcie chodzi calkiem calkiem mialem wczesniej mda3
wifi laczy sie bardzo szybko nie mam problemow z polaczeniami np wszystkimi kompami w domu, ftp itp. blutek tez nie ma problemu narazie wszystko widzi w mda mialem z tym problemy mysle ze jeszcze parek romow i bedzie smigal ze az milo zreszta w mda3 tez tak bylo jak go kupilem chodzil ze plakac sie chcialo a po kazdym nowym romie bylo lepiej a co do karty mam w swoim 8gb i nie ma problemu
nokia 7650>eten X800>samsung i900> samsung i9000 8GB+16GB
2.2.1 i9000XXJPY Darky'S 7.7

*

Offline jarom

• **
  • 169
    • http://paragliding.in.poland.nid.pl/
  • Sprzęt: Compaq 4600 -> Hp5500 -> Hp4700 -> Eten x500 -> Eten X800 -> HTC Touch HD
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 22, 2008, 14:07:14 »
Używam X800 od miesiąca. Wywaliłem większość z dodatkowego softu i NIE MAM polskiej nakładki, ale za to mam zainstalowane nakładki Spb (co spowalnia zapewne).
Nie zauważyłem żeby X800 chodził odczuwalnie wolno. Nawigacja ładuje się szybciej niż na np Hp 4700, Etenie X500 czy Nokii  E65. Do czyszczenia pamięci używam www.oxios.com (bezpłatny), a poza tym w Spb pocket plus mam ustawione zamykanie programów przez klawisz ok. W związku z czym rzadko zdarza mi się mieć otwarte wiecej niż dwa programy.