Uchwyt do samochodowy X800

• 11 Odpowiedzi
  • 1802 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Uchwyt do samochodowy X800
« dnia: Luty 07, 2008, 21:54:04 »
Witam !
Może ktoś poleci jakiś sklep internetowy i model uchwytu do modelu X800.

Gdzie można kupić oryginalny uchwyt do tego modelu ?

Odp: Uchwyt do samochodowy X800
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 07, 2008, 22:05:43 »
www.komputronik.pl

Uchwyt samochodowy , dedykowany do Eten glofiish X800 , mocowany na przyssawkę do szyby z wbudowaną ładowarką samochodową.

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 08, 2008, 19:17:13 »
www.komputronik.pl

Uchwyt samochodowy , dedykowany do Eten glofiish X800 , mocowany na przyssawkę do szyby z wbudowaną ładowarką samochodową.

Oczywiście sklepik ma wszystko. Nawet zrobiłem zamówienie. Wszystko pięknie, ale dostalem taką odpowiedź:
"Uprzejmie informujemy, że zamówienie na wybrany przez Państwa sprzęt nie może zostać zrealizowane, co zmusza nas do jego anulowania."

"Niestety, w tym momencie nie możemy go zrealizować, z powodu braku towaru w pozycji 1.
Wybrany przez Państwa produkt, niestety nie będzie dostępny w sprzedaży w najbliższym czasie.
Dystrybutorzy nie określili terminu dostawy i nie jestem w stanie określić czy i kiedy towar pojawi się ponownie."

Złożyłem zamówienie na www.emarket.pl

*

Offline 12slonio12

• *
  • 65
  • Sprzęt: Ipaq 3790> loox 410> loox 420> loox 720> loox N560> eten X800
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 10, 2008, 14:21:41 »
Ja kupiłem na allegro od użytkownika radooskur (albo jakoś tak). Cena najniższa jaką widziałem (89 zł + koszt wysyłki około 8 zł). Poczta polską miałem uchwyt na drugi dzień. I tutaj refleksja. Mam ten uchwyt i niby wszytsko jest OK ale niestety działa on w ten sposób że zmiana położenia czy przekręcenia nie jest płynna tylko skokowa i w moim samochodzie mimo różnych kombinacji nie mogę ustawić uchwytu idealnie w pionie tylko zawsze jest trochę krzywy co nie ukrywam trochę mnie wpienia.

*

Offline BliSki

• 1059
  • Sprzęt: M700
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 11, 2008, 07:50:49 »
Z tego co wiem, to tak mają wszystkie oryginalne uchwyty Etena i nie jest to wadą tego egzemplarza. Chodzi mi o taką skokową regulację.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Znajdziesz mnie także na: http://forum-laptopy.info.pl/
Sygnatura zatwierdzona przez administrację.

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 15, 2008, 19:39:11 »
Ja kupiłem na allegro od użytkownika radooskur (albo jakoś tak). Cena najniższa jaką widziałem (89 zł + koszt wysyłki około 8 zł). Poczta polską miałem uchwyt na drugi dzień. I tutaj refleksja. Mam ten uchwyt i niby wszytsko jest OK ale niestety działa on w ten sposób że zmiana położenia czy przekręcenia nie jest płynna tylko skokowa i w moim samochodzie mimo różnych kombinacji nie mogę ustawić uchwytu idealnie w pionie tylko zawsze jest trochę krzywy co nie ukrywam trochę mnie wpienia.

...a może zrób tak jak ja - poprostu poluzuj trochę przyssawkę do szyby i sobie wyrównaj ...a następnie dokręć  :ok: wtedy nawet skokowa regulacja nie przeszkadza  :grin:

...dla mnie  natomiast bardziej irytujace jest to iż trzeba troche pomajdrowac telefonem zeby sie nadział na gniazdo miniusb w uchwycie (chyba podczas montazu chinczycy krzywo wtopili wtyk i teraz mam troche problem...ale da sie z tym żyć  :-|

a uchwyt kupilem w Olsztynie w sklepie onyks.org za chyba 115 pln o ile pamiętam....i nie żałuję chociażkusił tani w MM ...ale potem zobaczyłem różnicę w komforcie użytkowania

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2008, 19:40:52 wysłana przez paluch_p »

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 17, 2008, 10:48:55 »
"I tutaj refleksja. Mam ten uchwyt i niby wszytsko jest OK ale niestety działa on w ten sposób że zmiana położenia czy przekręcenia nie jest płynna tylko skokowa i w moim samochodzie mimo różnych kombinacji nie mogę ustawić uchwytu idealnie w pionie tylko zawsze jest trochę krzywy co nie ukrywam trochę mnie wpienia."

Wymaga to trochę cierpliwości ale da się zrobić, ustaw X800 w uchwycie w takiej pozycji jaka Ci pasuje i regulując dwa przeguby dopasuj do kąta nachylenia szyby w samochodzie i dopiero "przyśsij". Uchwyt do X500 to dopiero wyzwanie.

"...dla mnie  natomiast bardziej irytujace jest to iż trzeba troche pomajdrowac telefonem zeby sie nadział na gniazdo miniusb w uchwycie"

To prawda, nie trafia w gniazdo. W X500 trafiał idealnie a tu porażka!

Pozdrawiam.

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 18, 2008, 13:14:16 »
Podukt jest 100% oryginalny prosto od Polskiego dystrybutora - w zasadzie z dwóch źródeł brałem te uchwyty i sa identyczne i inne nie będą.

*

Offline SprinterPL

• 11
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 18, 2008, 21:44:21 »
Panowie a mam pytanko czy wam rowniez porysowala sie klapka baterii od wkladania i wyciagania z uchwytu?? Mam oryginalny uchwyt od etena zawsze przed wlozeniem pda patrze czy nie ma kurzu niestety klapka ma juz kilka widocznych rysek :(
Sprzęt: X800

« Odpowiedź #9 dnia: Luty 19, 2008, 19:03:35 »
Mam to samo, też tył porysowany.

Pozdrawiam.

*

Offline 12slonio12

• *
  • 65
  • Sprzęt: Ipaq 3790> loox 410> loox 420> loox 720> loox N560> eten X800
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 19, 2008, 22:31:03 »
Nie byłem jakiś czas na forum i widzę że temat się rozwinął. Muszę popróbować sposobów przedstawionych przez kolegów. Wcześniej używałem FS N560 z uchwytem nieoryginalnym ale takim który umożliwia płynne ustawianie i dlatego moja irytacja, bo przecież kupiłem oryginał i powinno być łatwo a tu zonk. U mnie nie zauważyłem rysowania się klapki ale uchwytu używam rzadko i może dlatego. Jeżeli chodzi o trafianie w usb to nie miałem nigdy problemu z trafieniem, wręcz się zachwyciłem tym że uchwyt jest tak zrobiony że nie ma z tym problemu.

« Odpowiedź #11 dnia: Luty 20, 2008, 09:44:27 »
Podukt jest 100% oryginalny prosto od Polskiego dystrybutora - w zasadzie z dwóch źródeł brałem te uchwyty i sa identyczne i inne nie będą.

Jest oryginalny, chciałem tylko napisać że o ile Eten w stosunku do uchwytu do X500 poprawił przeguby i stabilność całości o tyle spitolił precyzyjne wsuwanie się X800 w gniazdo mini usb.

Pozdrawiam.