Programowanie przycisków

• 3 Odpowiedzi
  • 1016 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MFC

• *
  • 82
  • Sprzęt: X800
Programowanie przycisków
« dnia: Czerwiec 14, 2009, 16:36:05 »
Witam,

Panowie, mam problem z przyciskiem od wybudza mojego X800. Rozkręciłem sprzęt i nie odbija tak jak reszta przycisków. Generalnie rozleciał sie. Przylutowanie w domowych warunkach nie wchodzi w gre. Stad moje pytanie, jak przeprogramować przyciski tak by jeden z pozostałych wybudzał urządzenie. W standardowym ustawianiu przycisków akurat wybudzania nie mozna ustawi.

Moze jest jakis inny soft?

Z góry dzięki za pomoc.

Odp: Programowanie przycisków
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 14, 2009, 21:52:47 »
 na

http://eten-users.eu/index.php?s=b9f7a79e49641727390ea00e26124c5d&showtopic=14311&st=540&p=96530&#entry96530

znalazłem

Hi,
I do not know what the problem is due to, but I have a program to change the use of buttons (not "buttons" from settings).
The name is Softkeyapplet_192.
Unfortunately I do not know where I got it and it is too big to attach it.
Ciao,

Franco

tłumaczenie google:

Cześć,
Nie wiem w czym jest problem z powodu, ale mam program do zmiany wykorzystanie przycisków (nie "przyciski" od ustawień).
 Nazwa jest Softkeyapplet_192.
 Niestety nie wiem gdzie mam to i to jest zbyt duża, aby dołączyć go.
Ciao,

Franco

*

Offline MFC

• *
  • 82
  • Sprzęt: X800
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 15, 2009, 10:16:46 »
Próbowałem tego programu oraz remap softkeys i nie moge ustawić przycisku wyburzania. Chyba ze nazwa tej funkcji jest jakaś specyficzna?

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 15, 2009, 10:46:36 »
obawiam się, że ten przycisk jest obsługiwany sprzętowo a nie softwerowo i nic ci nie pomoże...
Zaóważ, że po wyjęciu baterii czy restarcie urządzenia, aby go włączyć wciskasz power, a tam przecież jeszcze żadna aplikacja się nie uruchomiła i urządzenie startuje...
Jeśli chodzi o usypianie ekranu, czy wybudzanie tego ekranu, to rzeczywiście jest to już softwerowe i raczej szukałbym powiązania z obsługą baterii czy oszczędnością energii...
Niemożliwe rzeczy załatwiam od ręki, na cuda trzeba trochę zaczekać...