Problem z uruchomieniem eten x800

• 2 Odpowiedzi
  • 983 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z uruchomieniem eten x800
« dnia: Listopad 05, 2008, 17:29:02 »
Pomocy nie wiem co zrobic!!!!

Ostatnio zainstalowalem w etenie rom ver. a42 wwe 040 0403 (podczas wlaczania etena na niebieskim tle nad  napisem glofiish minds on the move jest dopisane "ETEN X800" zas pod napisem jest dodane "GPSSlovakia ROM v04" moze ktos ma ten rom ps. juz nie pamietam z jakiej strony pobralem)  i wszystko dzialalo dobrze do czasu gdy zainstalowalem program Resco Audio Recorder chyba wersje 4.  trial.  Po krotkiej zabawie z programem pocket zaczal sie przycinac az sie powiesil.  Po zwyklym restarcie palmtop zawiesil sie na tym niebieskim tle z napisami, i nie chce wejsc do windowsa, po jakims czasie wygasza sie wyswietlacz i po wcisnieciu guzika power wyswietlacz po paru sekunach z tej niebieskiej tapetki robi sie caly bialy od czasu do czasu wyskocza jakies pinowe badz poziome paski i nic wiecej.
Nie pomaga zwykly reset ani hardreset:( baterie tez mial juz kilka razy wyjeta na okolo od 5 do 10 minut programem activesync nie moge sie polaczyc z etenem przez co nie moge wgrac romu

Bardzo prosze o pomoc bo nie wiem co mam zrobic czy mam oddac na gwarancje czy jest jakies wyjscie z tej sytuacji.

Jestem osoba z malym doswiadczeniem jesli chodzi o pockety wiec prosze o dosc zrozumiale wytlumaczenie co i jak zrobic jesli jest jakas mozliwosc oprocz serwisu.

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
Odp: Problem z uruchomieniem eten x800
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 05, 2008, 19:30:04 »
Na pewno nie można wykonać hard resetu, przy użyciu przycisków? Pojawia się okno z pytaniem czy zresetować? Jeśli nie masz pewności co, gdzie i jak, to poczytaj FAQ.
Jak hard reset nic nie da to wgranie jakiegokolwiek romu z kart microSD powinno pomóc. Rom możesz wziąść chociażby panota z eten-users.eu. Instrukcje jak wgrać z karty w drugim FAQ.
Oba FAQ znajdziesz w dziale głównym Etena, dwa przyklejone wątki.

*

Offline lemkat

• 257
    • http://www.lemkat.webd.pl
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: Problem z uruchomieniem eten x800
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 15, 2008, 23:00:29 »
Jak hard reset nie pomoże zainstaluj rom od panota, kiedyś zwiesił mi się poket ( co prawda mio p550 ) w ten sam sposób i jedyny ratunek to reinstalacja romu.

Link do postu gdzie możesz zassać rom:

http://eten-users.eu/index.php?showtopic=14311

Polecam wersje 1.90, chyba najbardziej udana.

Pozdrawiam