Program nawigacyjny w X800 co polecacie

• 7 Odpowiedzi
  • 1516 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Sir Dell

• *
  • 74
    • Szczecin projektowanie i aranżacja wnętrz
  • Sprzęt: NOKIA E66+SE Xperia X1 -> NOKIA C6+HTC 7 Mozart
Program nawigacyjny w X800 co polecacie
« dnia: Listopad 18, 2008, 22:40:53 »
Witam
 Mam pytanko dotyczące programów do nawigacji, które pracują na X800. Osobiście używam AutoMapy jednak planuje zakup nowego oprogramowania i nie chciałbym wywalić kasy na coś co nie będzie działać.
Zastanawiałem się nad IGO 8, jednak po poczytaniu trochę widzę, że spokojnie mogę sobie ją odpuścić  :(

Wszelkie porady i opinie mile widziane.

Pozdrawiam

*

Offline daniol

• **
  • 132
  • Sprzęt: samsung i9000
Odp: Program nawigacyjny w X800 co polecacie
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 19, 2008, 00:10:51 »
ja uzywam mio mamp z wielu map wybalem ta bo jest szybka i latwa w obsludze podczas jazdy automapa nie przypadla mi do gustu chociaz nowa 5,2 jest juz calkiem calkiem poprawili sporo szybkos

automapa ma przewage nad mio jest dokladniejsza
nokia 7650>eten X800>samsung i900> samsung i9000 8GB+16GB
2.2.1 i9000XXJPY Darky'S 7.7

*

Offline kaliadam

• **
  • 134
  • Sprzęt: X800 microSD 4GB
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 19, 2008, 06:15:41 »
Zależy do czego(gdzie) będzie ci nawigacja potrzebna. Jeśli chodzi o Polskę to Automapa jest chyba bez konkurencyjna jeśli Niemcy , Włochy itp. to bezkonkurencyjny jest tom tom :ok:

*

Offline Teflon94

• 1271
  • 特氟隆- Moje Chińskie oblicze
  • Sprzęt: Palm III , Psion Revo , Palm Centro
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 19, 2008, 07:32:44 »
Możesz też popytać w dziale zakupy ... Tam zapytaj  ... I napisz do czego będzie ci głównie potrzebna to napewno ci doradzą co najlepiej i nie za drogo ...
SE D750i -> Eten X800 - > Palm III -> Psion Revo -> Palm Centro - > Sony Ericsson K510i

*

Offline Sir Dell

• *
  • 74
    • Szczecin projektowanie i aranżacja wnętrz
  • Sprzęt: NOKIA E66+SE Xperia X1 -> NOKIA C6+HTC 7 Mozart
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 19, 2008, 08:25:50 »
Dzięki za szybkie odpowiedzi  :ok:
Widzę że po prostu na chwilę obecną zainwestuję w TomToma ponieważ zależy mi głównie na Europie zachodniej. A na Polskę zostanie stara AutoMapa.

Szkoda że są problemy z IGO na tym sprzęciku bo spodobał mi się programik.

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 19, 2008, 14:32:14 »
TomTom niestety niespecjalnie kwapi się do aktualizowania map dla Navigatora w wersji PDA :(
Natomiast na X800 działa bardzo przyzwoicie i chyba nie ma na co narzekać.

*

Offline SprinterPL

• 11
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 17, 2008, 00:25:37 »
Hej jak masz wgrany jakis podgotowany rom to IGO 8 dziala bez problemu,wczesniej na oryginalnym romie non stop mialem OUT OF MEMORY ale na panocie 2.10 nic sie nie dzieje (choć przed rozpoczęciem jazdy zawsze robie soft reseta tak dla spokoju)
Sprzęt: X800

*

Offline kotex

• **
  • 156
  • Sprzęt: Nokia 808
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 23, 2008, 09:08:30 »
Ja osobiście korzystam z Garmin Mobile XT z nie pełną mapą europy. Powiem tyle nie ma na co narzekać. Nawigacja pracuje dobrze na wbudowanym odbiorniku GPS i bardzo dobrze na zewnętrznym odbiorniku Pentagram Pathfinder 3106. Nie ma żadnych zwiech, lagów, itp. Obraz jak najbardziej wyraźny przejrzysty. Lektor całkiem miły a co ważne w wielu językach do wyboru. Warto też wspomnieć iż nawigacja współpracuję z układem ekranu wertykalnie jak i horyzontalnie. Punkty POI spisują się nieźle, miałem niedawno okazję sprawdzić podczas pobytu w Wiedniu gdzie byłem pierwszy raz i problemem jest znaleźć jakąś kafejkę na obrzeżach miasta, nie błądząc w tym czasie. Dobrą funkcją jest również przypisanie adresów bądź współrzędnych geograficznych do każdego kontaktu w książce. Garmin prezentuje nam dużo wiele innych ciekawych funkcji o których nie będę się rozpisywał. Nie wiem jak wypada względem Automapy czy TomToma bo nie porównywałem. Kumpel na Vario II korzysta z Automapy i jest też zadowolony, natomiast inny na x800 również sklina na Automapę. Tak więc wybór należy do ciebie, jaką nawigacje załadujesz na swój PDA.

Pozdrawiam...
Siemens C25 -> Siemens M35i -> Samsung X100 -> Nokia 7650 -> Motorolla L7 -> SE V630@K550 -> Nokia 6300 -> Nokia E62 -> Nokia 6301 -> E-TEN X800 -> Nokia E71 -> HTC HD2 + Nokia 6700 -> BB9780 -> Nokia 808