Po zmianie systemu Windows Mobile nie budzi się

• 6 Odpowiedzi
  • 1151 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Po zmianie systemu Windows Mobile nie budzi się
« dnia: Styczeń 29, 2008, 20:24:52 »
Mój ETEN glofiish X800 nie che się obudzić miałem soft WWE A42 04 402 (niedawno kupiony grudzień 2007) i chciałem z niego zrobić wersje WWE A42 04 403. Postępowałem zgodnie z instrukcją, wyglądało wszystko na OK!!!!!!!!! Ale po tzw. restarcie (sam program restartuje PDA) już mi się Windows nie obudził. :( :( :(
Brak połączenia z komputerem przez Windows ActiveSync. Ładowanie Windows kończy się na tym okienku powitalnym zielonym ekranik przygasa i tak już sobie zostaje. Proszę o pomoc co mogę zrobić aby uratować moją maszynke :( Czy pozostaje wysłać ja do Warszawy do serwisu???

Ps. próbowałem już zimnego starty nawet z ustawieniami default i nic nie pomogło :( :(
proszę o pomoc piszcie na forum lub bezpośrednio na email owsiany7@o2.pl lub na GG 7798626
Dziękuję za każdą pomoc
« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2008, 23:07:54 wysłana przez owsiak22 »

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Odp: Po zmianie systemu Windows nie budzi się
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 29, 2008, 20:52:21 »
Zmieniłem tytuł Twojego wątku. Na przyszłość staraj się tytułować wątki w sposób w miare jednoznaczny, by bez wchodzenia w wątek wiadomo było o co chodzi.

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 29, 2008, 20:54:13 »
przepraszam za mój tytuł wątku :((
Ale niestety nawet wyciąganie baterii nie pomaga :((

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 29, 2008, 20:57:16 »
Ale niestety nawet wyciąganie baterii nie pomaga :((

Nie pomaga i nie pomoże. Prawdopodobnie flashowanie Windowsa się nie powiodło i dlatego się nie wczytuje. Będziesz musiał ponownie go przeflashować, choć po nieudanej próbie, nie będzie to już tak proste jak za pierwszym razem. Pewnie będziesz musiał się "zaprzyjaźnić" z bootloaderem, ale ponieważ nie ma tego modelu (i nigdy go nawet nie trzymałem w ręku) nie chcę Ci niczego doradzać.

Odp: Po zmianie systemu Windows Mobile nie budzi się
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 29, 2008, 23:40:38 »
już wiem jak dojść do momentu gdzie moge wgrać nowe oprogramowanie ALE niestety zawsze jest to ALE nie potrafie sprawić aby się mój x800 komunikował z PC niestety potrzebna jest synchornizacja :(( wie ktoś jak to obejść??? Bo mój PDA daje komunikaty

USB Downloder 0021
Flash Capacity=256MB
USB Downloder ready.
USB host is connected.
Waitinng a download.

No i tu właśnie wszystkie patche wymagają aby activesync był połączony a nie wiem jak to zrobić bo się nie łączy :((
Jakby było połączenie nie było by problemu :((
Napisane: Styczeń 29, 2008, 23:14:24
sorki to znowu ja alemam pytanko nie ma ktoś z was może windows mobile czystej wersji nie wymagającej activesync??? podajcie jakiego slinka prosze

*

Offline Lorbas

• **
  • 181
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 30, 2008, 00:10:55 »
musisz go zflashować z karty SD, tutaj opis jak to sie robi: http://eten-users.eu/index.php?s=8be9733a05a307a67fb550b9a3b30a4b&showtopic=7311

po angielsku oczywiscie

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 30, 2008, 18:02:33 »
Dziękuję jestes wielki pomogło :D