Chociaż do tej pory nie miałem co narzekać na mojego etena, tak teraz przyszedł czas na serwis.
Od wczoraj mam problem podobny jak tutaj
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=86479.0Czyli, panel dotykowy działa, ale w centrum ekranu nie działa prawidłowo, jego ruchy w tym miejscu są nieprzewidywalne. Pole poza centrum działa poprawnie.
Tak to wygląda na teście

Ja rysowałem tylko poziome linie (nie są idealnie proste, bo linijki nie przykładałem). Ale widać, że w centrum ekranu odchylają się do góry, a potem na dół (choć ja rysowałem tam prostą linie). Tych pionowych kresek od lewego górnego rogu ja też nie rysowałem, same wyskoczyły jak gdzieś w centrum rysowałem kreski.
Ekranu nie da się skalibrować, tj. mimo że poprawnie najade na krzyżyki to zaraz pokazuje się znowu klibracja (po 30 kalibracjach odpuściłem). Żeby było ciekawie to mogę nacisnąć gdzie tylko chce a on to i tak uzna (wydaje mi się, że wcześniej trzeba było kliknąć przynajmiej gdzieś w okolicy krzyżyka).
Usunełem folię, wyczyściłem brud w tych zakamarkach pomiędzy ekranem a obudową. Zrobiłem HR (na romie panota 1.30), dalej nic. Ale tym sposobem zablokowałem sobie dostęp do PDA, bo trzeba go skalibrować, a u mnie końca kalibracji nie widać. Wrzuciłem rom 403 (ten od unicomu) i dalej to samo. Jedynie teraz pozostaje mi zostawić go na noc bez baterii.
Ma ktoś pomysł jak uniknąć kontaktu z unicomem, a przy okazji, żeby sprzęt działał?