Nowe ROMy X800 ADONIX - polecam!!!

• 11 Odpowiedzi
  • 3650 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Nowe ROMy X800 ADONIX - polecam!!!
« dnia: Grudzień 28, 2008, 12:34:39 »
Pozdro!

Pojawił się nowy kucharz, który wybudował kolejne romy (w języku angielskim i francuzkim)

Polecam koniecznie przetestujcie wersję 3.0 ang
http://rapidshare.com/files/175002134/X800_WM6.1_Adonix_v3.0r1.rar

i dorzucam stronkę:
http://eten-users.eu/index.php?showtopic=16425

Na stronie znajduje się link do kuchni w której autor budował tą wersję,
nie polecam początkującym ponieważ mogą podczas prób gotowania własnego Romu uszkodzić sobie urządzenie.

Bardzo ciekawy rom i bardzi stabilny.
Po resecie ok 28-30 MB w zależności co sobie dogracie.
Menu bardzo szybko reaguje i się przewija bez więkrzych skoków a do tego coś czego brakowało w innych romach czyli przyjemny zegarek na ekranie Today.

Edit

Do zestawu dorzucam link do RomConfigurator 0724               (bardzo stabilny i przede wszystkim bezpieczny)
http://rs287.rapidshare.com/files/131958675/ROMConfig0724.rar

Oraz do plików Cab, które można dokładać za pomocą tego programu do Romu:
http://rs286.rapidshare.com/files/130853030/CabsLibrary.rar
Oraz do orginalnego postu:
http://eten-users.eu/index.php?showtopic=14946

Wszelkie modyfikacje robicie na własne ryzyko, tak jak na własne ryzyko wgrywacie nieoficjalne Romy.
Nie ponoszę odpowiedzialności za uszkodzone urządzenia w skutek czynności o których dowiecie się z tego tematu.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2008, 13:00:19 wysłana przez Kielich »
Niemożliwe rzeczy załatwiam od ręki, na cuda trzeba trochę zaczekać...

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
Odp: Nowe ROMy X800 ADONIX - polecam!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 28, 2008, 12:52:45 »
Najbardziej podoba mi się ten napis "This is a full port form eten X900"
Jeszcze dzisiaj przetestuje.

*

Offline Teflon94

• 1271
  • 特氟隆- Moje Chińskie oblicze
  • Sprzęt: Palm III , Psion Revo , Palm Centro
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 28, 2008, 19:52:55 »
Już przetestowałem Panota jestem z niego zadowolony ... Narazie poczekam ja 2 miesiąc ktoś potestuje i nic nie będzie się działo to potestuje i ja  :mrgreen: :mrgreen:
SE D750i -> Eten X800 - > Palm III -> Psion Revo -> Palm Centro - > Sony Ericsson K510i

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 28, 2008, 20:04:28 »
Przetestowałem wersję full 3.01. Nie widzę zbyt wielkiej różnicy między panotem, co chodzi o szybkość działania. Ram na podobnym poziomie, romu nieco mniej. Ale zegareczek i kompozycja dość ładna, spodobało mi się. Nie wiem, czy to subiektywne odczucie, ale gdy ktoś do mnie dzwoni, to czas zanim zapali się chociaż światełko lekko się wydłużył.
Ponoć miał być gdzieś w romie internet explorer 6, ale nie widzę nigdzie.

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 30, 2008, 23:28:37 »
Przyznam, że sam jestem bardzo zadowolony z romu 3 od Adonixa i jego kompozycja i wygląd bardzo mile mnie zaskoczyły.
Oczekuje z niecierpliwością na nowsze wersje.

(może tak na marginesie ktoś wytłumaczy mi dlaczego po wgraniu plików MUI 0415 do SYS zamiast orginalnego języka, nie botuje się ROM. stoi na pierwszym ekranie- dodam, że MUI wyjąłem z POLOKA)
jakoś nie ogarniam edycji pliku boot.rgu tak jak to pisze Adonix ponieważ w xip-ie mam plik boot_ms.rgu i czym wogóle rgu wyedytować?

pomocy!

*

Offline kotex

• **
  • 156
  • Sprzęt: Nokia 808
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 02, 2009, 15:05:32 »
Zrobiłem 3.01 i jestem identycznego zdania co ravros. Nie wiem czy chodzi szybciej chyba na takim samym poziomie. Kompozycja całkiem niezła, cieszy oczy.  Nie wiem dlaczego ale za pierwszym uruchomieniem nie chciała mi się zainstalować taka aplikacja "Home Screen UI++" i musiałem na samym starcie już resetem interweniować. Co do reszty to się okaże, zabieram się do testu.

PS. Warto instalować ten Home Screen UI++ ??

4 raz już instaluję tego rom'a. No porażka totalna jak narazie. Aplikacje się nie instalują(raz tak a raz nie WTF??). System się pierniczy za przeproszeniem. WiFi coś jakby gorszy zasięg ma. Internet Explorer nie działa. Ten plugin today'a (nie pamiętam nazwy) co daje ten dolny pasek skrótów i ten aplet do różnych mierników działał mi tylko za 1x, później już go nie było nawet po ponownym zainstalowaniu rom'u. GDZIE ON SIE ZAPODZIAŁ ?? Coś tu jest nie tak z tym rom'em. Fajnie się zapowiadają przyszłe wersje ale ta jak dla mnie dziurawa jak durszlag. Moja przygoda z tą wersją dobiegła końca.

Kot , który wrócił do Panot'a 1.90 (zgodnie z obietnicą -> Ravros, zaraz przetestuję Panot'a 2.10)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2009, 16:27:59 wysłana przez kotex »
Siemens C25 -> Siemens M35i -> Samsung X100 -> Nokia 7650 -> Motorolla L7 -> SE V630@K550 -> Nokia 6300 -> Nokia E62 -> Nokia 6301 -> E-TEN X800 -> Nokia E71 -> HTC HD2 + Nokia 6700 -> BB9780 -> Nokia 808

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 02, 2009, 17:43:51 »
UI++ jest od wskaźnika baterii na ekranie today.
Ten wskaźnik pokazuje skokowo upływ baterii co 5%
Ale jeśli instalujecie SPBpocket+ to najlepszy jest pasek na górze i można pominąć instalowanie UI++

A co do ROMu to tylko czekać na nowsze wersje.
Może masz uszkodzony plik bo u mnie z 5 razy przeładowywałem po różnych moich przeróbkach i za każdym razem "wchodził" i uruchamiał się dobrze.

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 08, 2009, 19:55:51 »
Mały update w tym temacie. Nowy rom 6.1 pojawił się, oraz trwają prace nad 6.5.
Więcej w pod tym linkiem http://eten-users.eu/index.php?showtopic=16425

*

Offline mcc

• **
  • 182
    • Kosmetyki naturalne SklepSpa.pl
  • Sprzęt: Glofiish x800, HTC Touch HD
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 26, 2009, 22:12:45 »
Zapodalem wersje 4 lite. Brakuje mi opery w std i spb mobile shell w std. Na razie smiga az milo. Poczekam zeby stwierdzic czy sie nie wiesza.

Panot 2.10 zasuwal prawie od momentu wypuszczenia i moze ze 2 razy sie zwiesil (w tym chyba raz trzeba bylo bakterie wyjac).

Pzw,
MCC

*

Offline bryko

• 29
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 28, 2009, 20:18:26 »
od tygodnia mam wersję 4 Lite i brakuje w nim Internet Sharingu :(. Ma ktoś pomysł skąd to wziąć i doinstalować? Poza tym sofcik bardzo fajny i stabilny.

P.

EDIT: z eten-users.eu wynika, że muszę zainstalować wersję full. Może ktoś wie skąd wziąć tylko potrzebny mi pakiet?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2009, 20:32:27 wysłana przez bryko »
Palmax>P550>X800>HD2>Galaxy S3

*

Offline mcc

• **
  • 182
    • Kosmetyki naturalne SklepSpa.pl
  • Sprzęt: Glofiish x800, HTC Touch HD
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 11, 2009, 22:33:24 »
Zapodalem wersje 4 lite. Brakuje mi opery w std i spb mobile shell w std. Na razie smiga az milo. Poczekam zeby stwierdzic czy sie nie wiesza.

Panot 2.10 zasuwal prawie od momentu wypuszczenia i moze ze 2 razy sie zwiesil (w tym chyba raz trzeba bylo bakterie wyjac).

Pzw,
MCC

Niestety jest mniej stabilny od poprzednika. Potrafi nie uruchamiac dzwonka, czy zupelnie zwiesic system ...

Pzw,
MCC

*

Offline kaliadam

• **
  • 134
  • Sprzęt: X800 microSD 4GB
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 12, 2009, 21:14:11 »
Potwierdzam ostatni ROM Adonixa to kiszka testuje go od około miesiąca i; :mysli: :-|
Potrafi się zawiesić od tak sobie , nie idzie go włączyć lub się zawiesi - my patrząc na niego wydaje nam się że wszystko jest ok ale nie mozemy się nigdzie dodzwonić i nikt nie może się do nas dodzwonić trzeba go resetować
Dzisiaj będę instalowała PANOTA 2.11  :ok:mam nadzieje że jest stabilniejszy