Nie wykrywa GSM

• 67 Odpowiedzi
  • 11076 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kotex

• **
  • 156
  • Sprzęt: Nokia 808
Odp: Nie wykrywa GSM
« Odpowiedź #60 dnia: Marzec 03, 2009, 15:28:21 »

A czy napewno blokują?
Bo tak się kur.. :mad: składa, że dzisiaj pożegnałem się z moim etenem. Poszedłem najpierw do plusa w celu blokady starej karty i wzięciu nowej. Tam powiedziano mi, że jako sieć to nie zablokują IMEI, że oni w ogóle nie patrzą z jakiego IMEI loguje się do sieci. Następnie poszedłem na policję, gdzie złożyłem zeznanie, a policjant powiedział że jak pojawi się ten numer którejkolwiek sieci to wtedy będą działać. Tak zrozumiałem, że bez blokowania, żeby mogli uzyskać jaki numer telefonu będzie się logował do sieci.

Bzdura !! Mój znajomy zakupił kradzioną (nieświadomie) Nokie 6280. Wszystko było ok aż tu za 2 tygodnie funkcjonariusze zapukali mu do domu.

- Dzięń dobry bardzo, pan "Jan Nieznany"?
- Tak.
- CZy jest pan właścicielem telefonu Nokia 6280 o numerze IMEI .......................?
- Tak.
- ... (cała dalsza procedura)

Znaleźli go po IMEI zgłoszonym przez poszkodowanego (kolesia któremu wcześniej skradziono telefon). Dzięki IMEI dostali jego numer który był zarejestrowany( w Orange jak się nie mylę) na niego - abonament. Dzięki abonamentowi otrzymali adres zamieszkania (podany w umowie lub choćby na skanie dowodu osobistego). Chcieli go zakuć w kajdany no bo jakby nie mówić jest to kradzież, natomiast z faktu iż był sam (musiał pilnować sklep) nie zakuli go. Sprawa się itak skończyła w sądzie. W papierach nasrane, grzywna nałożona, telefon zarekwirowany, chłopak wkur.... :mad:.
Napisane: Marzec 03, 2009, 15:27:58
"Telefon94"

Teflon  :|

Oj wybacz...  :)
Siemens C25 -> Siemens M35i -> Samsung X100 -> Nokia 7650 -> Motorolla L7 -> SE V630@K550 -> Nokia 6300 -> Nokia E62 -> Nokia 6301 -> E-TEN X800 -> Nokia E71 -> HTC HD2 + Nokia 6700 -> BB9780 -> Nokia 808

*

groszek493

« Odpowiedź #61 dnia: Marzec 03, 2009, 20:32:01 »
Teflon , dzięki za roma ale jest mały problem , plik jest w rozszeżeniu .NBO , czym to otworzyć ?

*

Offline Teflon94

• 1271
  • 特氟隆- Moje Chińskie oblicze
  • Sprzęt: Palm III , Psion Revo , Palm Centro
SE D750i -> Eten X800 - > Palm III -> Psion Revo -> Palm Centro - > Sony Ericsson K510i

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #63 dnia: Marzec 06, 2009, 17:33:49 »
groszek, ja znalazłem na sieci 363, może to pomoże
ale z tego co widzę to już ci chyba serwis i wymiana płyty pozostał!

jeszcze ściągam wersję 300 na m700, zobaczę co w niej jest...
Niemożliwe rzeczy załatwiam od ręki, na cuda trzeba trochę zaczekać...

*

groszek493

« Odpowiedź #64 dnia: Marzec 06, 2009, 18:12:59 »
Niestety chyba przez GSM moja przygoda z Etenem się skończy  :( :(, jeśli nic nie poradzisz to płyty też nie wymienię bo koszt to 765zł + przesyłka , a na to mnie nie stać , więc jedyna nadzieja w tobie  :ok: :ok: :smile:

*

Offline Teflon94

• 1271
  • 特氟隆- Moje Chińskie oblicze
  • Sprzęt: Palm III , Psion Revo , Palm Centro
« Odpowiedź #65 dnia: Marzec 06, 2009, 18:15:09 »
Niestety chyba przez GSM moja przygoda z Etenem się skończy  :( :(, jeśli nic nie poradzisz to płyty też nie wymienię bo koszt to 765zł + przesyłka , a na to mnie nie stać , więc jedyna nadzieja w tobie  :ok: :ok: :smile:
A niemożesz sobie poprostu kupić tylko jakiegoś zwykłego telefonu ... A Etenka korzystać jak ppc ...
SE D750i -> Eten X800 - > Palm III -> Psion Revo -> Palm Centro - > Sony Ericsson K510i

*

groszek493

« Odpowiedź #66 dnia: Marzec 06, 2009, 18:30:43 »
Mam n70 , a i jak ci się mój nowy userbar podoba to zezwalam ci na jego kopię :)

*

groszek493

« Odpowiedź #67 dnia: Marzec 10, 2009, 15:04:46 »
A pytanie , można wymienić sam moduł GSM ? Czy trzeba całą płytę ? W serwisie Orika za wymianę płyty głównej powiedziano mi tak kosmiczną kwotę że mało z krzesła nie spadłem :
Koszt wymiany płyty to 665 zł netto + 100 zł netto montaż. Zgłoszenia
sprzętu do serwisu należy dokonać według procedury podanej na stronie
www.orika.pl
 :shock: :shock: :shock: nie wiem co mam zrobić , jakieś sugestie ?