A czy napewno blokują?
Bo tak się kur..
składa, że dzisiaj pożegnałem się z moim etenem. Poszedłem najpierw do plusa w celu blokady starej karty i wzięciu nowej. Tam powiedziano mi, że jako sieć to nie zablokują IMEI, że oni w ogóle nie patrzą z jakiego IMEI loguje się do sieci. Następnie poszedłem na policję, gdzie złożyłem zeznanie, a policjant powiedział że jak pojawi się ten numer którejkolwiek sieci to wtedy będą działać. Tak zrozumiałem, że bez blokowania, żeby mogli uzyskać jaki numer telefonu będzie się logował do sieci.
Bzdura !! Mój znajomy zakupił kradzioną (nieświadomie) Nokie 6280. Wszystko było ok aż tu za 2 tygodnie funkcjonariusze zapukali mu do domu.
- Dzięń dobry bardzo, pan "Jan Nieznany"?
- Tak.
- CZy jest pan właścicielem telefonu Nokia 6280 o numerze IMEI .......................?
- Tak.
- ... (cała dalsza procedura)
Znaleźli go po IMEI zgłoszonym przez poszkodowanego (kolesia któremu wcześniej skradziono telefon). Dzięki IMEI dostali jego numer który był zarejestrowany( w Orange jak się nie mylę) na niego - abonament. Dzięki abonamentowi otrzymali adres zamieszkania (podany w umowie lub choćby na skanie dowodu osobistego). Chcieli go zakuć w kajdany no bo jakby nie mówić jest to kradzież, natomiast z faktu iż był sam (musiał pilnować sklep) nie zakuli go. Sprawa się itak skończyła w sądzie. W papierach nasrane, grzywna nałożona, telefon zarekwirowany, chłopak wkur....

.
Napisane: Marzec 03, 2009, 15:27:58
"Telefon94"
Teflon 
Oj wybacz...