który ROM zainstalować?

• 5 Odpowiedzi
  • 1282 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

który ROM zainstalować?
« dnia: Wrzesień 29, 2008, 08:58:07 »
Witam,
Od kilku dni używam swojego pierwszego X800 i mam kilka problemów. Na początek problemy z opóźnieniem telefonu. Przy rozmowach przychodzących dzwonek w X800 włącza się po trzecim sygnale u dzwoniącego. Włączam odbieranie rozmowy i dzwoniący słyszy dźwięk po kilku sekundach. Czytałem przez kilka dni forum i wydaje się, że są to typowe wady urządzenia i mam nadzieję, że wgranie nowego ROM-a powinno problemy rozwiązać. Jednak po przejrzeniu forum mam mętlik w sprawie ROM-ów. Jest ich tak dużo, że nie wiem który będzie najlepszy. Obecnie mam 0454 czy wgranie oficjalnego update rozwiąże moje problemy z telefonem ?  Czy może lepszy będzie jakiś nieoficjalny ROM ?

Pozdrawiam

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
Odp: który ROM zainstalować?
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 29, 2008, 10:28:52 »
Bardzo duże opóźnienie telefonu daje nakładka spolszczająca. Bez niej dalej opóźnienie występuje, ale już nie trzy sygnały. Więc wystarczy jak zrobisz hard reset i przytrzymasz przycisk kamery, wtedy nie zainstaluje się żadne oprogramowanie Etena, więcej w FAQ.
Nie wydaje mi się, żeby nowsze romy wprowadzały coś rewelacyjnego. Jedynie klawiatura do pisania palcami w romie 471.

*

Offline urlord

• 14
  • Sprzęt: Glofiish x800
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 29, 2008, 18:01:05 »
to w zasadzie zależy od romu, bo po pierwszym sygnale sie wyhibernowuje, po drugim pojawia się okienko, że ktoś dzwoni, a po trzecim dopiero włącza się dzwonek. Więc chodzi tu o czas uruchamiania programów. A można skasować nakładkę spolszczającą bez HR??

*

Offline kaliadam

• **
  • 134
  • Sprzęt: X800 microSD 4GB
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 29, 2008, 18:46:47 »
Witam,
Od kilku dni używam swojego pierwszego X800 i mam kilka problemów. Na początek problemy z opóźnieniem telefonu. Przy rozmowach przychodzących dzwonek w X800 włącza się po trzecim sygnale u dzwoniącego. Włączam odbieranie rozmowy i dzwoniący słyszy dźwięk po kilku sekundach. Czytałem przez kilka dni forum i wydaje się, że są to typowe wady urządzenia i mam nadzieję, że wgranie nowego ROM-a powinno problemy rozwiązać. Jednak po przejrzeniu forum mam mętlik w sprawie ROM-ów. Jest ich tak dużo, że nie wiem który będzie najlepszy. Obecnie mam 0454 czy wgranie oficjalnego update rozwiąże moje problemy z telefonem ?  Czy może lepszy będzie jakiś nieoficjalny ROM ?

Pozdrawiam
Zainstaluj sobie ROM od Panota i pozostałe rzeczy które on proponuje (sterowniki do klawiaturki, do audio) i zapomnij o większości problemów związanych z tym urządzeniem :ok:

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 30, 2008, 07:37:49 »
Zainstaluj sobie ROM od Panota i pozostałe rzeczy które on proponuje (sterowniki do klawiaturki, do audio) i zapomnij o większości problemów związanych z tym urządzeniem :ok:

Dobra, tylko który ROM ?  Który jest stabilny i szybki? 

*

Offline kaliadam

• **
  • 134
  • Sprzęt: X800 microSD 4GB
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 30, 2008, 16:33:15 »

Dobra, tylko który ROM ?  Który jest stabilny i szybki? 
Każdy z nich jest stabilny i o niebo lepszy od jakiego kolwiek oryginalnego Rom-u
Wersja 1.05 jest z polską nakładką do pozostałych wersji musisz doinstalowywać polską nakładkę osobno.
Ja osobiście używam obecnie ver. 1.86 i jestem z niej bardzo zadowolona, bez polskiej nakładki
http://rapidshare.com/files/135100096/X800....86_PP6_ENG.rar