Jak odblokować zablokowane okienka?

• 13 Odpowiedzi
  • 6006 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak odblokować zablokowane okienka?
« dnia: Styczeń 31, 2008, 21:16:10 »
Witam
No pytanie niekoniecznie na to forum...ale że właśnie mam x800 to rozgrzeszyłem się że pytam :)

Usiłuję wejść przy pomocy internet explorera (mam Windows Mobile 6.0)na stronkę  https://interactivetradinguat.cititreasury.com i po wpisaniu loginu i hasla  wyskakuje mi komunikat Script alert : odblokuj zablokowane okienka. Spędziłem dzisiaj ze 3 godziny usiłując przebić się przez "uczynnych i przesympatycznych inaczej" konsultantów w Microsoft Polska ( tak na marginesie dzieki za lekcję pokazową jak pier....lić klienta który juz coś kupił)....i żaden z nich nawet nie zapytał w czym mam problem tylko jak usłyszał Winda Mobile - to jak mantra wszyscy powtarzali " Microsoft nie wspiera tego produktu - wsparcie ma Pan u producenta urządzenia " ....i nie interesowało ich że Eten to z jakiegoś Tajwanu albo inego HongKongu i raczej niewielki odsetek wśród pracowników Etena mówi po polsku (jeśli wogóle jakikolwiek).

Ludzie pomóżcie jak to zrobić !?? Pewnie jest jakiś sposób skoro komunikat mówił wyraźnie "odblokuj .." ..ale qrna jak ?????????!!!! Wqrzam się już chyba ze 4 dni ( strasznie na ambit mi to weszło) że nie daję rady ...ale coraz częściej wizualizuje mi się obrazek roztrzaskanego Etena o ścianę :)))....tak więc jesli nie żal Wam mnie to pożałujcie biednego palmofona i pomóżcie :)))

*

Offline gader

• 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Odp: Jak odblokować zablokowane okienka?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 31, 2008, 21:22:09 »
Moze chodzi o pop-up'y. Zainstaluj Opere Mobile albo Opere Mini4
Be more digital.
pıoɹpuɐ

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 31, 2008, 21:25:00 »
Kolega gader mnie ubiegł.... Zainstaluj Operę i powinno być OK. Choć tak na marginesie... po raz pierwszy spotykam się z takim komunikatem na WM. Dziwne - przecież IE pod WM nie reaguje na pop-up'y i możliwość instalowania komponentów stricte pod IE na dużym ekranie. Dziwne, bardzo dziwne.
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 31, 2008, 21:25:49 »
Nie rozumiem jaki masz problem .
Ta strona działa w Javie i za pomocą standardowego PIE z WM nie będzie obsługiwana.
Zadaj pytanie w Citi dlaczego nie wspierają przeglądarek z urządzeń mobilnych  .
potrzebna zgoda

*

Offline GrimReaper

• 1177
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 31, 2008, 21:31:43 »
No tak jas_pik, ale jeżeli nie potrzeba instalować dodatkowych komponentów to Opera powinna sobie z nią poradzić? Nie znam loginu i hasła paluch_p    :evil:   żartowałem. W każdym razie na podobnych stronach ja, kiedy korzystam z Opery nie mam problemów z logowaniem.

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 31, 2008, 21:34:39 »
Kolega gader mnie ubiegł.... Zainstaluj Operę i powinno być OK. Choć tak na marginesie... po raz pierwszy spotykam się z takim komunikatem na WM. Dziwne - przecież IE pod WM nie reaguje na pop-up'y i możliwość instalowania komponentów stricte pod IE na dużym ekranie. Dziwne, bardzo dziwne.

dzięki za info...ale właśnie wiem że MUSI być IE - pod wskazanym adresem jest platforma do wymiany walut online ....i działa tylko pod IE ( na stacjonarnym kompie chodzi tylko pod IE , na Firefoxie sie wykrzacza :((.

....coprawda na operze nie próbowałem ...bo nawt nie wiem czy ma swój "niemobilny" odpowiednik :) ....ale ludzie od tej platformy powiedzieli że za IE mogą ręczyć że działa a za innne to raczej nie ....no i zupa dymna nadal muszę znaleźć rozwiązanie dla IE....ale naprawdę serdeczne dzięki....po dzisiejszych przygodach z suportem Microsoftu traciłem już wiarę w ludzi :S

*

Offline GrimReaper

• 1177
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 31, 2008, 21:41:25 »
No tak... witryna dedykowana pod IE.... no to rzeczywiście jest problem, którego Opera może nie rozwiązać. W moim banku Platforma Internetowa jest dedykowana pod IE (na blaszaka), ale do Firefox'a ma dedykowane komponenty. Kiedy z mojego PDA loguję się do banku mogę zrobić wszystko z wyjątkiem akceptacji: przelewu, lokaty, itp. No, ale zawsze możesz spróbować. Nic nie tracisz. Zerknij też na ten post:

http://pdaclub.pl/view.php?news_id=12643

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 31, 2008, 21:42:38 »
No tak jas_pik, ale jeżeli nie potrzeba instalować dodatkowych komponentów to Opera powinna sobie z nią poradzić? Nie znam loginu i hasła paluch_p    :evil:   żartowałem. W każdym razie na podobnych stronach ja, kiedy korzystam z Opery nie mam problemów z logowaniem.

:grin: :grin: z tym hasłem to i tak nie byłoby problemu ....bo to jest wersja demonstracyjna platformy i nic sie na niej nie napieprzy :E.......ale zaryzykuję i zainstaluję operę....może faktycznie ruszy ....dzięki za szybkie info ....idę szukać opery mini z jakiegoś pewnego źródła ....

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 01, 2008, 06:55:08 »
...no ii chcialem zainstalowac opere mini ...ale jest z jakims rozszerzeniem .jad lub .jar no I moj eten krzyczy "there is no application associated with 'mini'..." czy cos robie nie tak  jak nalezy
dodam ze odpalam plik z poziomu palmofona (nie z kompa) :shock:

*

Offline peters

• **
  • 148
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 01, 2008, 11:00:50 »
pliki z takimi rozszerzeniami to pliki dla telefonow komorkowych :)
Szukaj .cab lub .exe.

*

Offline Seth_

• 46
  • Sprzęt: Asus P526
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 01, 2008, 12:33:38 »
Raczej powinienes szukac Opery Mobile, a nie mini.

*

Offline burz

• **
  • 110
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 01, 2008, 19:48:30 »
Czy ktoś mnie oświeci? Ze strony www.operamini.com chcę pobrać przeglądarkę - ale na dzień dobry zadaje mi pytanie o model telefonu. A mojego etena x600 oczywiście na tej liście brak. I jestem w kropce.
No więc...?

*

Offline gader

• 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 01, 2008, 21:27:08 »
Bezposrednie linki sa w moim watku o Operze Mini.
Be more digital.
pıoɹpuɐ

« Odpowiedź #13 dnia: Luty 03, 2008, 09:28:30 »
"No tak... witryna dedykowana pod IE.... no to rzeczywiście jest problem, którego Opera może nie rozwiązać. W moim banku Platforma Internetowa jest dedykowana pod IE (na blaszaka), ale do Firefox'a ma dedykowane komponenty. Kiedy z mojego PDA loguję się do banku mogę zrobić wszystko z wyjątkiem akceptacji: przelewu, lokaty, itp. No, ale zawsze możesz spróbować. Nic nie tracisz..."

No więc zainstalowałem operę ( 8.65) - tak na marginesie ....chyba odinstaluję IE ...bo Opera jest super

Po zalogowaniu nie pojawia sie problem z zablokowanymi okienkami ...ale niestety pojawia sie pewien ekran który powoduje że nadal nie ma kursów walut. Ekran wygląda tak:
Name
acceptconfidentiality
Size
?
Server
interactivetradinguat.cititreasury.com
Type
application/octet-stream
...i tu do wyboru : open lub save

żaden wybór nie powoduje pojawienia sie kursów walut :((

Jak wybiorę open to się pojawia najpierw ekran Filename z nazwą pliku acceptconfidentiality.....a po kilku sekundach komunikat There is no appplication associated with acceptconfidentiality. Run the application first, then open the file from withinthe application"

Czyli rozumiem że opera nie zawiera czegoś co zapewne zawiera IE ..ale z kolei w IE nie wiadomo jak pop up-y odblokować :((
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2008, 09:36:32 wysłana przez paluch_p »