FINALLY WM 6.5 FOR X800 od PDAVIET

• 18 Odpowiedzi
  • 5804 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

FINALLY WM 6.5 FOR X800 od PDAVIET
« dnia: Marzec 24, 2009, 09:57:18 »
Witam
Nareszcie pokazał sie dla nas ROM  :ok:
narazie w testach  :-|

http://eten-users.eu/index.php?showtopic=17494

pozdrawiam

Odp: FINALLY WM 6.5 FOR X800 od PDAVIET
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 24, 2009, 10:40:40 »
Ciekawe jak z wyciekami pamięci...?
Na razie poczekam na opinie innych, bo jak dotychczas Rom Adonixa daje radę. :ok:

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 24, 2009, 12:07:02 »
hmmm wycieka pamięć jak cholera
tzn poruszając się po menu z 12 wolnych robi się  4 :mad:
poza tym szczegółem  :P narazie jest oki szybko działa i jest stabilny
musimy poczekać jak ktoś upichci z większą ilością dostępnej pamięci
może Adonix zrobi lepszy system

Pozdrawiam

*

Offline Teflon94

• 1271
  • 特氟隆- Moje Chińskie oblicze
  • Sprzęt: Palm III , Psion Revo , Palm Centro
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 24, 2009, 16:12:43 »
WM 6.5 ... Po opiniach niektórych na jego temat nawet nie zamierzam go ładować na X800 ...
Chyba że wyjdzie naprawde coś super stabilnego i szybkiego ...

PS. Zobaczcie jak Eten jest daleko w tyle ... Na HTC już z 1,5 miecha temu był 6,5 ...
SE D750i -> Eten X800 - > Palm III -> Psion Revo -> Palm Centro - > Sony Ericsson K510i

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 24, 2009, 17:04:04 »
PS. Zobaczcie jak Eten jest daleko w tyle ... Na HTC już z 1,5 miecha temu był 6,5 ...

Nikt Ciebie nie zmusza do posiadania etena. HTC jest bardziej rozwinięte pod względem softu, za sprawą większej liczby użytkowników. HTC jest brandowane przez inne firmy, do tego sprzedawane w sieciach gsm jak zwykłe telefony. A eten mimo tego, że nikt nie pomaga w rozpowszechnianiu jego, to i tak jest drugim miejscu co do wielkości sprzedaży urządzeń tego typu na rynku europejskim i rosyjskim (takie dane przedstawił pracownik unicomu w oficjalnym komentarzu do testu x800).

Wieczorkiem zdam raport co i jak w tym romie ;-)
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2009, 15:57:09 wysłana przez ravros »

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 24, 2009, 17:57:51 »
też jestem ciekw...!
może mi się uda coś wytworzyć...

Może ktoś widział w jakimś urządzeniu wersję PL WM6.5  ?
Niemożliwe rzeczy załatwiam od ręki, na cuda trzeba trochę zaczekać...

*

Offline Teflon94

• 1271
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 24, 2009, 20:49:48 »
Kaiserka bodajże ma PL ...
A z tych co mają 6,5 to Wizard'a tylko kojaże ...
SE D750i -> Eten X800 - > Palm III -> Psion Revo -> Palm Centro - > Sony Ericsson K510i

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 24, 2009, 21:14:47 »
Przetestowałem. Nasuwają mi się dwa wnioski:
- Przejście z wm6.1 na wm6.5 mogę porównać jak przejście z XPka na pierwszą wersję visty.
- ładne, kolorowe, z animacjami. Ale mogliby jeszcze posiedzieć trochę nad optymalizacją kodu  :ok:

Samego systemy wm6.5 nie ma co oceniać. W wykonaniu x800, strasznie mało ramu (największa ilość jaką uzyskałem to 16MB) no i działanie tych wszystkich animacji niezbyt płynne (szczególnie chodzi o animacje przy przesuwaniu menu start). Da sie z tym żyć, ale ja raczej jeszcze poczekam.

Już niestety zrezygnowałem z tego wm6.5. Chciałem przywrócić backupa z SPB backup, po godzinie przywracania zrobiłem SR, coś się niby przywróciło, ale nie wszystko. Wgrałem fixa od dotykowego i to był koniec. Bo Fix zupełnie wyłączył digitalizer, żadnej reakcji po dotknięciu (nawet podświetlenie nie działało). Po HR jeszcze raz próbowałem przywrócić backupa efekt taki sam.

*

Offline Teflon94

• 1271
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 24, 2009, 21:48:57 »
Tak jak sie spodziewałem ...
Zamiast w szybkość i stabilność iść to oni w jakieś "bajerki" animacje i inne badziewia ...
Szlak mnie trafia jak patrze w co teraz idzie cały przemysł elektroniczny ...

*

Offline kotex

• **
  • 156
  • Sprzęt: Nokia 808
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 24, 2009, 22:42:36 »
Tak jak sie spodziewałem ...
Zamiast w szybkość i stabilność iść to oni w jakieś "bajerki" animacje i inne badziewia ...
Szlak mnie trafia jak patrze w co teraz idzie cały przemysł elektroniczny ...

Mylisz sie...

Przemysł elektroniczny robi to celowo z jednego głównego powodu. TO MY STAJEMY SIĘ BETA-TESTERAMI. TO MY ULEPSZAMY TEN SYSTEM POPRZEZ RAPORTY O BŁĘDACH. TO DZIĘKI NAM WYCHODZI KOLEJNA WERSJA KTÓRA W KOŃCU KMINI JAK NALEŻY. Zresztą ta sama historia była z wyjściem takich gier jak GothicIII lub niedawno GTA IV, a co najważniejsze Windows Seven który został udostępniony użytkownikom celowo aby go zobaczyć, sprawdzić, skomentować, zgłosić i poprawić w końcu. Już nie pamiętam gdzie ale czytałem pewną listę "co zostało już poprawione/ulepszone" w Windows7 właśnie dzięki nam. Sam użytkuję ten system i mnóstwo razy posyłałem raport o błędach, niech mają. Mówcie co chcecie ale od Visty do Seven Microsoft zrobił duży krok, mniej więcej taki duży jak z 98 na XP. Zamierzam kupić oryginał tego systemu bo po samej becie widzę że ten system kmini. Mogę śmiało powiedzieć iż będzie godnym następcą XP'ka.

Jestem w 100% przekonany że z WM 6.5 będzie powtórka z zabawy. Dziś jest odpicowany, ładny, hu_owo, zje_any chłam a za pół roku będzie elegancki system który pewnie zagości na każdym z waszych PDA drodzy koledzy. Cierpliwości, cierpliwości

Niestety jednak co do Gothic III jest troszkę inna historia. Pierwsza wersja została wydana w stanie tak dziurawym jak durszlag. I niestety nasze opinię nic nie dały ponieważ producent się tym wyraźnie nie zainteresował. Kolejne ewentualne patche wychodziły dosłownie niczego nie zmieniając. Finał był taki że fani tej trylogii sami sobie wydali nie oficjalny patch który podobno likwidował wszystkie bugi(nie wiem nie testowałem). A najlepsze jest to iż producent dalej nic na to, wyszedł dodatek Zmierzch Bogów równie dziurawy jak pierwsza wersja podstawowej III.

Z GTA IV całkiem podobnie, bug na bugu, nie mówiąc już o optymalizacji kodu, jeśli chodzi o wersję PC.
Siemens C25 -> Siemens M35i -> Samsung X100 -> Nokia 7650 -> Motorolla L7 -> SE V630@K550 -> Nokia 6300 -> Nokia E62 -> Nokia 6301 -> E-TEN X800 -> Nokia E71 -> HTC HD2 + Nokia 6700 -> BB9780 -> Nokia 808

*

Offline Polikon

• **
  • 163
  • Sprzęt: X800//HTC HD2+Lobuz1 NewStyle1.2+SDHC16GB
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 28, 2009, 10:08:53 »

to i tak jest drugim miejscu co do wielkości producji urządzeń tego typu na rynku europejskim i rosyjskim (takie dane przedstawił pracownik unicomu w oficjalnym komentarzu do testu x800).

Nie wiedziałem że Taiwan też się zalicza do Europy i Rosji :ok:

A tak po za tym z tym wyciekaniem pamięci i innych sprawach związanych z np. instalowaniem oprogramowania. To Winda i tak nieźle się trzyma, bo to co stworzyli programiści dla Noki i nie tylko, czyli Symbian to dopiero porażka, wyciekanie RAMu, aplikacje tylko pod określoną wersje systemu, jakieś dziwne certyfikaty, znikająca pomięć ROM bez wiedzy użytkownika itp.
X800.WM6.1.Panot.ver.1.90_PP6_ENG//Acer n311//HTC HD2+Lobuz1 New Style 1.2+SDHC 16GB

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 28, 2009, 15:56:24 »
Nie wiedziałem że Taiwan też się zalicza do Europy i Rosji :ok:
Miało być sprzedaży  :P

Ktoś więcej prócz mnie przetestował?

*

Offline kotex

• **
  • 156
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 28, 2009, 17:38:06 »
ja jestem w trakcie.

Od razu mówię że realVGA i stery dźwięku nie kminią. Po wyłączeniu tego standardowego desktopu ramu jest troszkę więcej, ale to itak nie ma żadnego porównania z Panotem. Pozatym, to jest nowy IE który jest do dupy. Dużo wolniejszy, jeszcze mniej wyraźny a po oglądnięciu kilku stron po prostu się sam zamyka z powodu braku ramu. Żeby odpalić nawigacje garmina muszę wykonać SR ponieważ w przeciwnym wypadku moim uczą ukaże się napis o braku wystarczającej ilości ramu.
Siemens C25 -> Siemens M35i -> Samsung X100 -> Nokia 7650 -> Motorolla L7 -> SE V630@K550 -> Nokia 6300 -> Nokia E62 -> Nokia 6301 -> E-TEN X800 -> Nokia E71 -> HTC HD2 + Nokia 6700 -> BB9780 -> Nokia 808

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 29, 2009, 00:53:17 »
Wlasnie przetestowalem rom na dostepnym mi w tej chwili M800
Chcialem zobaczyc jak wyglada M800 z WM6.5
Wyglada spoko...

jak wpadnie mi w rece wersja oficjalnie wydana...
lub ugotowana w innej kuchni...
ogarne temat...

Moje wrazenie jest takie:
Chyba WM6.5 jest jedynie nakladka na system operacyjny wydana
przez Microsoft, bo wizualizacja jest inna a system plikow zostal ten sam...
Wszystkie aplikacje zostaly te same (te same pliki aplikacji dodatkowych)
Wiec jest to to samo dla mnie, co WM6.1 tylko inaczej przedstawione...

Tak wkasnie dziala Touch flo...
Jest programem dzialqjacym na WM...
Moze ne Etenie nie miesci sie caly 6.5 wiec PDAVIEV taki rom ogarnal...

Pozdro...
Moj ostatni post z pda... do zobczenia wkrotce..
Kielich
Niemożliwe rzeczy załatwiam od ręki, na cuda trzeba trochę zaczekać...

*

Offline kotex

• **
  • 156
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 29, 2009, 21:49:41 »
Aparat, kamerka, BT oraz wifik działa elegancko.

Podczas połączeń nie ma żadnych opóźnień.

Brakuję mojego ulubionego alarmu budzika "Alarm11", prosiłbym o przesłanie go jeżeli ktoś może  :)

Nie wiem czy tylko mi ale szwankuje "Power Button", czasami muszę 3, 4x nacisnąć żeby zadziałał :/ To samo się tyczy po prostu zablokowania "klawiatury"
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2009, 18:34:37 wysłana przez kotex »

*

Offline mcc

• **
  • 182
    • Kosmetyki naturalne SklepSpa.pl
  • Sprzęt: Glofiish x800, HTC Touch HD
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 08, 2009, 15:59:56 »
Ja czekam na cos co bedzie i szybkie i stabilne. A jak bede mial szybki, lecz niezbyt urodziwy system to moge zawsze zapodac sbp shell 3 - wyglada nieziemsko ... lepiej niz TouchFlo 3d na moim HD. Nie wiem tylko czy na x800 uda mi sie odpalic ten soft.

Pzw,
MCC

*

Offline Polikon

• **
  • 163
  • Sprzęt: X800//HTC HD2+Lobuz1 NewStyle1.2+SDHC16GB
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 11, 2009, 10:30:44 »
Do póki nie zmieni się mentalność programistów zarówno tych z Microsoftu i tych co piszą dodatkowe aplikacje do danego modelu urządzenia to nic się nie zmieni.
Ci co piszą te systemy to małpy pozamykane w klatkach i nic nie wiedzą jakie są realia wykorzystywania tego sprzętu. Bo jak określić np. blokadę przypisywania tylko jednego numeru jako telefon komórkowy w kontaktach do jednej osoby. A to utrudnia wysyłanie SMS bo przypisując drugi nr. telefonu mobilnego jako np. domowy to brak opcji "utwórz wiadomość tekstową" czyli programiści uważają że można posiadać tylko jeden telefon komórkowy. I nie wiedzą że na numery stacjonarne też można wysyłać SMSy. Za to nr. stacjonarnych można mieć kilka, tylko kto ma w domu kilka linii telefonicznych. Może w Microsofcie mają zakaz używania komórek. Takich przykładów jest wiele np. ograniczenie zapamiętywania do bodajże pięciu adresów e-mail. Te wszystkie poprawki w naszych ROMach to tylko po to aby potencjalny użytkownik nie chodził do serwisu za często z usterką że po kilku godzinach użytkowania urządzenie wiesza się. Pomyślcie ile użytkowników np. ETENa ma jakiekolwiek pojęcie o zmianie ROMu, ile ludzi śledzi takie forum jak to. W porównaniu do sprzedanych urządzeń. I do póki nie opróżnią magazynów ze starych zapasów procesorów, pamięci itp. to nic się nie zmieni pod względem wydajności. Takie chamskie sztuczki jakie stosują producenci jak np. ETEN, a chodzi o wypchnięcie urządzenia ze starym procesorem tylko podkręconym, jeszcze długo będą się powtarzały. Bo co oni zrobią z tym całym złomem. Tak więc kupujcie kochani klienci wszystko co pojawi się w sklepach i czekajcie aż zapasy się skończą a programiści wyjdą do ludzi i zobaczą jakie są realia.
I zapomnijcie o tym aby wasze ETENki ruszyły z wydajnością a zwłaszcza jak oprogramowanie do nich piszą programiści z Microsoftu.
Chociaż urządzenia z oprogramowaniem opartym na Linuksie czy Symbianie w cale tak lepiej nie pracują.
X800.WM6.1.Panot.ver.1.90_PP6_ENG//Acer n311//HTC HD2+Lobuz1 New Style 1.2+SDHC 16GB

« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 14, 2009, 13:37:56 »
Mam e51 z Symbianem, i nie odczuwam braku pamieci. I nie stwierdzilem wyciekania jak w X800. Tak wiec uzywam jedna komorke e51 do celow komorkowych zas x800 do nawigacji i ew rezerwa na wypadek gdybym nie mogl dzwonic z nokii. A co do oprogramowania do symbios'a to jest tam wszystko, moz enie tak wypieszczone jak dla WM, ale to ma dzialc i spelniac moje wymi bez zbednych bajerow...no i bez resta :0

*

Offline johnny1836

• **
  • 109
  • X10... Lubię to!
  • Sprzęt: Sony Ericsson X10i
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 06, 2010, 20:04:19 »
mógłby to ktoś załadować np. na rapida, albo gdzieś...?
« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2010, 21:42:37 wysłana przez johnny1836 »