ETEN X800

• 8 Odpowiedzi
  • 7594 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline aigel

• 299
ETEN X800
« dnia: Marzec 15, 2007, 16:43:17 »
Witam .
Na Cebicie  ETEN  zaprezentował nowego pocketa z HSDPA, Windows Mobile 6.0 oraz  wyświetlaczam VGA.  Urządzenie ETEN X800   będzie dostepne u  oficjalnego polskiego dystrybutora  PDA ETEN - UNICOM
(www.unicom.pl)  w sierpniu 2007 roku. Cena nie jest jeszcze znana .
Szczególowa specyfikacja powinna pojawić sie w niedługim czasie na pdaclub.

poz
aigel

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
ETEN X800
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 15, 2007, 16:45:05 »
UUUaaa cena tez pewnie bedzie nieziemska ...

*

Offline Rafaelloz

• 21
  • Sprzęt: .: Eten X500 :. sprzedany
ETEN X800
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 16, 2007, 01:16:09 »
Zapowiada się niezły sprzęcik.

News dostępny tu ->> http://palmtop.pl/view.php?news_id=10847

Cytuję
"Eten Glofiish X800 - w Hanowerze od dzisiaj, w Polsce od sierpnia
15 marca 2007 15:15 .:. Wawrzyn Orlikowski

Zgodnie z obietnicą Eten zaprezentował w czasie targów swoje najnowsze urządzenie z serii Glofiish. X800 - bo taką nazwę będzie nosił telefon, nie stanowi jedynie kosmetycznych poprawek w stosunku do X500. Poza zmianą obudowy i designu, który jest nawiązaniem do stylistyki starszych modeli, wewnątrz znalazł się moduł 3G (HSDPA), WiFi, GPS, oraz ekran o rozdzielczości VGA.

Poza tym urządzenie wyposażono w najnowszą wersję systemu Windows Mobile ze wszystkimi dobrodziejstwami "szóstki" czyli Windows Live - ułatwiającym korzystanie z aplikacji korzystających z Internetu. Aktualnie telefon demonstrowany jest na targach CeBIT w Hanowerze. Jak informuje nasz rodzimy dystrybutor firma UniCom, sprzęt ma trafić do Polski w sierpniu 2007."

*

Offline Klimer

• 344
    • http://www.klimer.dkp.pl
  • Sprzęt: Palmax GPS
ETEN X800
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 16, 2007, 16:12:10 »
hymm PDA z najwyższej półki kosztują w okolicach 2500 zł. zatem można uznać ze ten eten więcej kosztować nie bedzie...

dlatego też rezygnuje z zakupu który miałem dokonać w tym tygodniu (między x500 a asusem p535) i czekam na to cacko :) albo na inne które ma wyjść, bo coby nie powiedzieć to zapowiedzianych jest na ten rok pełno urządzeń :)
To nie tablica ogłoszeń!! Ostatni raz bez warna.

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
ETEN X800
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 16, 2007, 21:18:18 »
Ale z wygladu kiepski jest , mi sie nie podoba ...

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
ETEN X800
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 17, 2007, 00:27:06 »
Cytat: "klimer"
hymm PDA z najwyższej półki kosztują w okolicach 2500 zł. zatem można uznać ze ten eten więcej kosztować nie bedzie...

dlatego też rezygnuje z zakupu który miałem dokonać w tym tygodniu (między x500 a asusem p535) i czekam na to cacko :) albo na inne które ma wyjść, bo coby nie powiedzieć to zapowiedzianych jest na ten rok pełno urządzeń :)

Stoję przed takim samym dylematem - bardzo przypadł mi do gustu x800, jednakże do sierpnia jest jeszcze tak daaaaleko ;-)), dlatego chyba kupię sobie jednak P535, a potem zobaczymy ;P - po premierze stanieje x800, to może sobie zamienię, jak już go ktoś przetestuje i wykaże, że nie ma jakichś ukrytych, dyskwalifikujących go wad ;-)
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

ETEN X800
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 19, 2007, 18:42:20 »

Kilka tygodni temu byłem w identycznej sytuacji jak Ty. X500 czy P535. A może wyjdzie jeszcze coś nowego? Zapewniam Ciebie - przy takim założeniu można czekać bez końca bo zawsze będą informacje o nowym, nowocześniejszym sprzęcie. Jak X800 trafi na polski rynek to będą już zapowiedzi X900, a Ty znowu będziesz czekał. Dobrze Tobie radzę - kupuj i ciesz się sprzętem, a jak wyjdzie coś lepszego - sprzedasz gorsze, dorzucisz 300, 400 zł i znowu będziesz rozkoszował się sprzętem z najnowszej półki.

/pozdro
Trafaret

*

Offline Yelayon

• 252
  • Sprzęt: HTC Touch HD2 T8585
ETEN X800
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 21, 2007, 17:51:51 »
Ja __koniecznie__ poproszę 128MB RAM.

ROM może pozostać na poziomie 128, ale ram muszą zwiększyć.
Mam również obawy co do wydajności - to pierwszy PDA spod skrzydeł ETEN'a z ekranem VGA i ... jest to w sumie 400% więcej pixeli do obsługi...

W.
-------------------
There are no mistakes, just learning experience.
PDAs: iPAQ 4150 -> ETEN G500 -> Glofiish X800 -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2

*

Offline Klimer

• 344
    • http://www.klimer.dkp.pl
  • Sprzęt: Palmax GPS
ETEN X800
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 21, 2007, 23:18:34 »
Cytat: "Trafaret"

Kilka tygodni temu byłem w identycznej sytuacji jak Ty. X500 czy P535. A może wyjdzie jeszcze coś nowego? Zapewniam Ciebie - przy takim założeniu można czekać bez końca bo zawsze będą informacje o nowym, nowocześniejszym sprzęcie. Jak X800 trafi na polski rynek to będą już zapowiedzi X900, a Ty znowu będziesz czekał. Dobrze Tobie radzę - kupuj i ciesz się sprzętem, a jak wyjdzie coś lepszego - sprzedasz gorsze, dorzucisz 300, 400 zł i znowu będziesz rozkoszował się sprzętem z najnowszej półki.

/pozdro
Trafaret

pewnie, zawsze tak będzie. tyle że ja się uparłem na to że musi to być sprzęt mały z WM6.0. :) dlatego x800 mi pasuje. ostateczny termin zakupu to lipiec/sierpień więc się nie spieszę
To nie tablica ogłoszeń!! Ostatni raz bez warna.