x650 problem z włączeniem oraz restart po naciśnięciu PWR

• 3 Odpowiedzi
  • 1304 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

x650 problem z włączeniem oraz restart po naciśnięciu PWR
« dnia: Wrzesień 26, 2009, 14:25:08 »
Miałem  mały problem otóż palm sprawował się ok do wczoraj a mianowicie przedwczoraj podłączyłem go do lądowania a wczoraj go chciałem wybudzić to się uruchomił i załadował system.
Po naciśnięciu przycisku power w celu uśpienia automatycznie nastąpiło ponowne uruchomienie i po 2 takich przypadkach nie mogę go już włączyć a miga tylko czerwona lampka w momencie naciskania przycisku PWR

Pomogło naciśniecie PWR, voice comander oraz reset a następnie zwolnienie reset i po chwili dwóch pozostałych.

Niestety podczas naciśnięcia przycisku PWR  x650 się restartuje, a na dodatek po wyjęciu baterii nie można go włączyć i trzeba ponawiać zabieg z przyciskami.

Miał już możne ktoś taki przypadek ew podejrzewa usterkę

Miedzy czasie wgrałem nawet nowy ROM i przez chwile PWR działał ok ale po po niedługim czasie dalej restartuje palma.

Jeśli ktoś ma pomysł to z niecierpliwością czekam.

*

Offline Teflon94

• 1271
  • 特氟隆- Moje Chińskie oblicze
  • Sprzęt: Palm III , Psion Revo , Palm Centro
Odp: x650 problem z włączeniem oraz restart po naciśnięciu PWR
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 28, 2009, 07:43:11 »
Palm to jest np. >>TO<<

Podejrzewam że niemasz założonej klapki i przez to ci nie chce się uruchomić ...

SE D750i -> Eten X800 - > Palm III -> Psion Revo -> Palm Centro - > Sony Ericsson K510i

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 01, 2009, 15:40:34 »
Porostu  Eten X650 ześwirował,  
hard reset pomógł za drugim razem.

Wgrałem EUU_ETEN_X650_WWE_A42_030_0341 plus 2 dodatki i mam ok 30MB wolnego.

Wszystko pracuje normalnie już ładnych parę dni
ale słyszałem o jakimś fixie odnośnie ekranu
aby szybciej działał (po wybudzaniu przyciskiem PWR  ekran ładuje tak jakby skokowo)

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2009, 14:32:33 wysłana przez serbites »

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 12, 2009, 22:07:27 »
dodaje nowy wątek ponieważ jeszcze inne rozwiązanie  tego problemu pomogło

sprawa się rozwiązała po zakupieniu nowej baterii

po prostu tamta w etenie przy 20 % potrafiła zawieszać itp

a nowa działa na zasadzie ze się wyłącza przy 5% albo i nawet niżej bo działa jeszcze jakiś czas, po wyłączeniu się urzadzonka mogę go dopiero włączyć  jak podepnę ładowarkę
natomiast na starej nie moglem włączyć  nawet po podpięciu ładowarki dopiero soft reset pomagał
a wszystko to wina czipa w baterii jak i zużytych ogniw które to przy nagłym wzroście poboru prądu nie wyrabiały