X650 Jak wyłączyć

• 9 Odpowiedzi
  • 1753 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline NewOne

• 35
  • Sprzęt: Motorola Milestone
X650 Jak wyłączyć
« dnia: Październik 19, 2008, 11:15:51 »
Witam, mam może i głupie pytnie ale jak wyłączyć x650?? Na oryginalnym ROMie wystarczyło przytrzymać przycisk zasilania... teraz mam ROM rosyjski i wciśnięcie/przytrzymanie klawisza zasilania włącza tryb uśpienia. Czy jest jakaś specjalna kombinacja klawiszy żeby wył urządzenie?? Aktualnie żeby wył urządzenie muszę wyciągnąć baterie :/ Będę wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.

*

Offline banny

• 37
  • Sprzęt: Eten X650
Odp: X650 Jak wyłączyć
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 19, 2008, 12:17:30 »
Wgraj sobie oficjalny ROM. Nie widze sensu bawic sie jakimis domoroslymi rosyjskimi eksperymentami, a pozniej szukac pomocy na prawo i lewo...
------------------------
Pozdrawiam
Banny

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 19, 2008, 13:22:31 »
Na eten-users zrobili mały programik, który całkowicie wyłącza Etena. U nas na forum też był o tym wątek.

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 20, 2008, 08:25:28 »
???
a taraz to jestem zdziwiony bo w moim x650 nie zauważyłem nigdy  możliwości wyłączenia. Zawsze przechodzi w tryb uśpienia i myślałem że to uroda wszystkich WM6. Czy jest możliwość wyłączenia telefonu (całkowite) z przycisku "Power" ? - aktualnie jade na oryginalnym ROMie,  ale wcześniej wgrywałem mody.

Przy okazji pytanie, czy mody pozostawiają coś po sobie, tzn czy po wgraniu firmowego mam całkowicie oryginalny firmware czy są jakieś rekordy z pamięci w których mam pozostałość moda?

Pozdrawiam

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 20, 2008, 12:28:59 »
Wgranie nowego romu, to po prostu format pamieci w urządzeniu. Więc nic nie pozostanie.

*

Offline NewOne

• 35
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 21, 2008, 20:24:11 »
na oryginalnym ROMie wydaje mi się że wył. w prawdzie długo go nie miałem ale wydaje mi się dziwne że nie dałoby się wył. No ale na Tym Rosyjskim romie szybciej chodzi, wgrane mam tez wszystkie patche /klawisze, ekran, dźwięk/ chodź i tak w najbliższym czasie będę robił HR albo zmiane ROMu

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 23, 2008, 07:41:03 »
na oryginalnym ROMie wydaje mi się że wył. w prawdzie długo go nie miałem ale wydaje mi się dziwne że nie dałoby się wył.

No właśnie też mi sie to wydawało dziwne ale uznałem że to kwestia nowego windowsa. Przyzwyczaiłem sie już do wyłączania samego modułu GSM zamiast wyłączania urzadzenia.
Natomiast dalej temat mnie interesuje bo np. w samolocie potrzebuje wyłaczyć go całkowicie.
Czy możecie napisać, czy macie możliwość całkowitego wyłączenia i jak to robicie?

EDIT by BliSki
Poprawa cytowania.
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2008, 07:57:06 wysłana przez BliSki »

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 23, 2008, 08:45:13 »
Wgranie nowego romu, to po prostu format pamieci w urządzeniu. Więc nic nie pozostanie.

Chyba nie całkowicie tak jest.
Wgrywając oprogramowanie nadpisujesz poszczególne rejestry pamięci a nie całość. Więc wyobrażam sobie że w modzie może być np zedytowane coś więcej nież to co znajduje sie w orginalnym, wgrywanym oprogramowaniu.
Czyli chodzi mi o to czy np jak wgrywam najnowsze oprogramowanie np 342 to nadpisuje całą zawartość pamięci czy coś w telefonie pozostaje niezmienione np bootloader albo soft do obsługi GSM?

*

Offline NewOne

• 35
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 25, 2008, 10:19:29 »
marsaj ja poprostu ściągam pokrywe baterii i się sam wyłącza...

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 25, 2008, 15:26:23 »
Dokładnie nie trzeba wyciągać baterii wystarczy ze sie zsunie pokrywę baterii a Eten sie wyłączy

a co do wyłączanie przyciskiem power to miałem trzy romy 326 chyba  341 i teraz mam 342 na żadnym nie mogłem go wyłączyć całkowicie po przez naciśnięcie przycisku power przechodził on tylko w stan uśpienia