X650 i przypisanie programów pod przyciski

• 6 Odpowiedzi
  • 1083 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

X650 i przypisanie programów pod przyciski
« dnia: Kwiecień 26, 2008, 12:21:03 »
Witajcie
Chciałbym zmienić program podpięty pod drugi od lewej górny przycisk w X650 - obecnie podpięty jest program SpeedDial.
Nigdzie nie widzę jednak takiej opcji (ani w Today ani w konfiguracji przycisków).
Czy ktoś rozwiązał już ten problem.
Pomóżcie

*

Offline m4rcin

• 47
  • Sprzęt: Milestone x650 A701
Odp: X650 i przypisanie programów pod przyciski
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 15, 2008, 09:06:25 »
Standardowo nie ma takiej opcji (przynajmniej ja nie widziałem). Mam natomiast zainstalowanego SPB Shella, który pozwala przypisać dowolny z zainstalowanych program.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 25, 2008, 12:06:06 »
Ja się jeszcze przypnę. Zauważyliście, że przycisk aparatu ma dwie pozycje? Tzn. wciskacie i jest jedno pik, i jak dalej wciskacie to drugie pik? U mnie widać to też jak się robi zdjęcia i po wciśnięciu do połowy ustawia ostrość a po dociśnięciu robi zdjęcie. W związku z tym, że aparatu używam sporadycznie może macie pomysł jak przypisać program do tego wcześniejszego pik? Bo do tego drugiego da się ustawić z poziomu ustawień systemowych.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 25, 2008, 12:52:06 »
Sprawdź czy przypadkiem nie jest to rozwiązane jak w Kaiserze. Czyli uruchamiasz i łapiesz ostrość klawiszem aparatu a wyzwolenie migawki i zrobienie zdjęcia Dpadem - nie następuje wtedy poruszenie aparatu i utrata jakości zdjęcia. :))
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 30, 2008, 15:24:24 »
WItam,
to jest standardowa procedura robienia zdjęc aparatami z autofocusem - wciskasz do połowy i łapie ostrość, wciskasz dalej - zwalnia migawkę i robi zdjęcie. Biorąc pod uwagę, że X650 ma autofokus trudno powiedziec czy uda się jakos "odinstalować" tą funkcję.
Pzdr
Mnest

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 30, 2008, 21:04:16 »
Nie chodzi mi o odinstalowanie tej funkcji tylko o wykorzystaniu tego przycisku dla dwóch programów np. wciskam trochę uruchamia się latarka wciskam do końca uruchamia się aparat. :)