Witam,
Sorry za być może lamerskie pytanie, ale mimo, że trochę poczytałem (FAQ, etc...) mam wciąż wątpliwości JAK TO JEST?
Chcąc posiadać WM6 (6.1) PO POLSKU na swoim urządzeniu (X600) a nie otrzymując go podczas zakupu mogę:
1. użyć "spolszczających nakładek" na istniejący ROM, tj. de facto - instalując i uruchamiając dodatkowy, następny program na urządzeniu (opcja "NIEELEGANCKA"), lub...
2. posiadać ROM ZAWIERAJĄCY W SOBIE obsługę w wersji PL i dający po jego wgraniu możliwość pracy od razu w PL bez dogrywania dodatkowych nakładek (wersja "ELEGANCKA") - tak?
Nie udało mi się znaleźć wersji ROM dla X600 sugerującej swoim opisem "Central Europe", czy "Eastern Europe" że jest on od razu wyjściem nr 2

jak np. omawiany w innym wątku 0342 dla X650... A "nakładki" zawsze coś popsują w obsłudze, a to: klawisz GPS przestaje działać, a to znikają "klawisze" up i menu w eksploratorze plików - itp... no po prostu kicha...

W związku z tym pytanie do Szanownych:
- czy opcja nr 2 (tj. ROM WM 6.1 PL) jest W OGÓLE osiągalna dla X600? Jak / gdzie / skąd? (Im bardziej oficjalna wersja tym lepiej...)
Próbowałem się zarejestrować na stronie glofiish'a (dokąd odsyła link od dotychczasowego supporta PL) , ale po 1. tam nie widać niczego dla X600+PL, a po 2. nawet rejestracja mi się nie chce udać (nie mogę wpisać na formularz, nie działa edycja, nr IMEI i S/N).
Sumując - Drogie "Bravo" - co robić???

dziękując za cierpliwość - pozdrawiam pj