X600 sam się wyłączył?

• 4 Odpowiedzi
  • 1106 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mikeghost

• *
  • 65
  • Sprzęt: ETEN X600
X600 sam się wyłączył?
« dnia: Grudzień 25, 2007, 09:21:26 »
Zostawiłem wczoraj wieczorem uśpione urządzenie, a dziś rano włączam i startuje jak po SR lub rozładowaniu baterii. Po uruchomieniu bateria na poziomie 90%. Nie mam żadnych programów do automatycznego SR, chyba że jest to gdzieś w SPB Shell? Jaka mogła być przyczyna takiego zachowania PDA?

*

Offline Chomeini

• **
  • 121
  • Sprzęt: Samsung GT S5830, Android 2.3.6, 8 GB
Odp: X600 sam się wyłączył?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 28, 2007, 19:27:47 »
Jak na sprzęt który mam od około 2-3 m-cy, zdarzyło mi się też kilka takich niewytłumaczalnych padów (działo się tak dopóki używałem firmowego etui lub bez etui samopas po kieszeni) - popatrywałem jakiegoś szkodliwego uciskania, przypadkowego wyłączania - tzn. nie jestem w stanie do końca wytłumaczyć dlaczego tak się działo. Zakupiłem etui "Krusella" i od tamtej pory ani razu mi się to nie zdarzyło - ani rano, ani podczas łażenia ani, ani. Myślę że jeżeli to pierwszy raz  to nie masz się na razie co martwić - jak zacznie ci padać częściej lub często to wyeliminować przypadkowe wyłączanie i do serwisu  :-|
Bywają chwile zapomnienia (np. zakup ETENA) które pamięta się całe życie ....

*

Offline mikeghost

• *
  • 65
  • Sprzęt: ETEN X600
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 28, 2007, 20:35:16 »
Sądzę, że możesz mieć rację. Był w firmowym etui, w mocno wyładowanym plecaku - pewnie coś go uciskało.

*

Offline m4rcin

• 47
  • Sprzęt: Milestone x650 A701
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 09, 2008, 07:53:07 »
Mam podobny problem z x650. Jeżeli nie zablokuję klawiatury (co mi się czasem przypadkiem zdarza) i włożę tel. go do oryginalnego pokrowca na 90% się wyłączy (oczywiście nie zaraz po włożeniu ;) ) . Co ciekawe podobno samego urządzenia nie da się wyłączyć...

*

Offline m4rcin

• 47
  • Sprzęt: Milestone x650 A701
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 24, 2008, 13:38:37 »
Po kilku tygodniach noszenia fiisha w kieszeni muszę powiedzieć, że w moim przypadku za mimowolne wyłączanie się telefonu odpowiedzialny jest pokrowiec. Nie wiem jak to się dzieje, bo miętoliłem i uciskałem Etena na różne sposoby i wszystko jest ok, natomiast po włożeniu go do kabury, po jakimś czasie zdarzało mu się wyłączyć...