X600 awaria czy co?

• 2 Odpowiedzi
  • 991 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

X600 awaria czy co?
« dnia: Sierpień 09, 2008, 08:24:01 »
Mam X600. Do tej pory po za drobnymi problemami (często z mojej winy) nie miałem gorszych skojarzeń. Pojechałem sobie na wakacje. W sumie nic szczególnego ale w czasie jednej z wędrówek z AutoMapą (legalną) sprzęt się zwiesił. No to rysik i reset. Po 3 minutach (sprzęt w tym czasie nie był mi potrzebny) rzut okiem na ekran a tam cały czas ekran uruchomieniowy (ten z pomarańczowym tłem). Reset i to samo. Po trzech resetach nadal to samo. Reset bez karty to samo. Pomyślałem, że zmarło mu się. Ostatkiem sił przypomniałem sobie jak robi się hard reset (ale też nie do końca bo to nie HR) - łapa na wyłącznik - rysikiem reset i teraz po kilkudziesięciu sekundach ruszył. Oczywiście jako, że nie nacinałem klawisza dodatkowego to nie było HR. Zwykły reset chwile później reset i nadal to samo - brak uruchomienia. Reset z łapą na wyłączniku i uruchamia się. Nie wiem co jest granie. Zrobiłem HR (pełen) i nadal nie uruchamia się normalnie. Updatnałem software do 382 i nadal do po resecie tylko rysikiem nie resetuje się. Ktoś ma jakies pomysły?

I jeszcze jedno jak już się uruchomi to wyłączeniu i ponowym włączeniu prawie zawsze odpala się kamera.

BTW: X600 kupiłem w Komputroniku w papierach widziałem, że był z Unicom - gdzie ewentualnie reklamować go?

« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2008, 09:07:55 wysłana przez Wolfeen »

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
Odp: X600 awaria czy co?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 09, 2008, 20:28:51 »
Możesz wykonać wszystkie testy w trybie serwisowym. Jeśli wyjdzie coś nie tak, będzie wiadomo że to może być tego przyczyna, a nie software.

*

Offline banny

• 37
  • Sprzęt: Eten X650
Odp: X600 awaria czy co?
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 09, 2008, 20:39:54 »
A baterie wyjmowales, ze sie tak zapytam?
------------------------
Pozdrawiam
Banny