... Którą AUTO-MAPE warto zainstalować na Etena X650 ... ?????

• 7 Odpowiedzi
  • 1741 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Markas

• 20
  • Sprzęt: ETEN X650
mam "piątkę" ale muszę powiedzieć, że strasznie nie funkcjonalna w obsłudze  :S... słyszałem że wcześniejsza wersja "czwórka" jest lepsza ... czekam na wasze opinie i wypowiedzi ... pozdr

ps. jak sie wspomniane wersje mają do obciążenia system ?????
POZDRAWIAM ... MARKAS

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
Odp: ... Którą AUTO-MAPE warto zainstalować na Etena X650 ... ?????
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 25, 2008, 14:02:02 »
Miałem 4 i było ok, po przejściu na 5 miałem wielką ochotę wrócić do 4. Ale przyzwyczaiłem się i nie przeszkadza mi 5. Na moim x800 4 działała płynniej niż 5.

*

Offline technikpl

• *
  • 50
  • Sprzęt: X600, 4GB SDHC
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 02, 2008, 11:20:20 »
Na x600 śmiga AM 5.05 całkiem szybko
kto pyta nie błądzi;  nie każdy musi odpowiadać

*

Offline loriath

• **
  • 103
  • Sprzęt: Eten X650, Asus A636N, HTC Touch Diamond, HTC TP2 Rhodium
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 03, 2008, 10:58:30 »
A ja używałem przez kilka dni 5.0.5 i dobrze chodziła, choć zdarzyło się raz, że nagle automapa się wyłączyła sama z siebie i wyładowała z pamięci. Zupełnie jakbym w ogóle jej nie odpalił. Ale to tylko raz - Wam też się to zdarzyło?
Obecnie zainstalowałem najnowszą 5.1.0 i po walkach z importem POI mam gotową mapę - dziś ją sprawdzę podczas jazdy, a w trybie mapy i używania "na sucho" chodzi dobrze. Zaletą Automapy jest moim zdaniem to, że używa względnie mało pamięci - organoleptycznie sprawdziłem, że w przypadku Polski jest to około 10MB, podczas gdy iGO potrzebuje 16-18 MB!

Pozdrawiam,
Michał

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 21, 2008, 10:35:07 »
Witam. Kupiłem X650 WM6 PRO (soft fabryczny) i mam problem z instalacją oryginalnej automapy XL 5.1.1 (ściągnięta ze strony automapa.pl, na płycie CD mam 5.1) Instalacja odbywa się przez PC (system XP) za pomocą AcitivSync 4.5. (tylko taką mam możliwość). Przy pierwszej instalacji licencje zapisałem na urządzenie, trwało to ok. 15 min i bardzo często potwierdzałem komunikaty na PDA, ale na samym końcu instalacji wyskoczył komunikat ODMOWA DOSTĘPU (w tle akurat było rejestrowanie licencji). Kliknąłem spróbuj ponownie i te okienko wyskoczyło chyba czterokrotnie, po czym pojawiła się informacja o pomyślnym zakończeniu instalacji. Próbowałem uruchomić AM, ale wyskakiwały komunikaty, że nie można uruchomić aplikacji ze względu na brak certyfikatu albo możliwości uszkodzenia pliku. Zrobiłem więc hard reset PDA, format karty pamięci na NOKIA E51, ponownie zainstalowałem fabryczne WM6 i przystąpiłem do kolejnej instalacji, ale z płyty CD tym razem. Sytuacja się powtórzyła. To samo. A więc jeszcze robię hard reset i format karty i instaluje AM zaznaczając tym razem licencje na kartę KINGSTON microSDHC 4GB class 4.  Tym razem na końcu wyskoczył komunikat, że licencja jest przypisana do innego urządzenia, pojawia się ponownie wybór przypisania licencji i zmieniam na urządzenie. Zmieniałem tak kilkakrotnie, bo nie chciało mnie przepuścić dalej i musiałem anulować instalacje. Więc znowuż hard reset i format karty pamięci. Czwarte podejście tak jak za pierwszym razem i komunikat na końcu ODMOWA DOSTĘPU, ale niby zainstalowana pomyślnie. Automapa się nie odpala na PDA, komunikaty o braku certyfikatów lub uszkodzeniu plików. Następnego dnia z ciekawości odpalam AM i  niby działa, ale szukając sygnału GPS urządzenie się zawiesiło. SORRY ZA TAK DŁUGIEGO POSTA, ALE JUŻ NIE WIEM CO ZROBIĆ, a infolinia automapy dostępna w dni robocze.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 21, 2008, 11:36:32 »
Wyjdź na zewnątrz i odpal AM :)
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 22, 2008, 16:03:05 »
Miałem podobne problemy i AM 4 nie chciała instalować się na nieorginalnej karcie MicroSD, natomiast na tej dostarczonej z AM szła bezproblemowo. Tak więc może licencja jest powiązana z urządzeniem lub z kartą pamięci.

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 04, 2008, 22:36:12 »
...problem z AutoMapą rozwiązany, fabryczny ROM Windows Mobile 6 PRO (WWE 0342 PL) ma problemy z czytaniem kart SDHC (urządzenie widziało wszystkie pliki ale za cholerę nie mogłem zainstalować prawidłowo  AM 5.1.1. Po zainstalowaniu AutoMapy przez zewnętrzny czytnik kart pamięci oraz przy użyciu innego urządzenia nawigacyjnego (MIO P360) program się wysypywał na X650, a na MIO funkcjonował poprawnie.  Myślałem, że mam coś z ROM-em nie tak i chciałem ściągnąć ze strony producenta ale tam znalazłem aplikacje do obsługi kart SDHC, więc postanowiłem spróbować i się udało.