glofiish x600 wgrany po pomylce rom od m800 startuje tylko ekran z napisem glofi

• 6 Odpowiedzi
  • 2102 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

witam mam glofiisha x600 ktoremu wgralem przez przypadek softa od m800 telefon startuje pojawia sie logo glofiish u gory napis m800 ver a42 wwe 040 0303 na dole 2008/06/07 01:22 i to wszystko dalej system sie nie laduje komp go nie widzi nie moge tez zrobic updejta z sd bo nie reaguje na reset power i voice czasam przy kompinacji tych 3 klawiszy pojawia sie czarny ekran z dziwnym bialym paskiem po lewej stronie ale updejt z karty dalej nie idzie robilem to z kartami 512mb i 2gb zwyklymi  bez hc formatowalem na fat 16 i wgtywalem temp.bin i update console ale nie idzie nawet jak jest na tym czarnym ekranie czy to juz koniec czy sa jakies szanse a dodam ze jak uda mi sie go odpalic z tym czarnym ekranem to komp go widzi jako urzadzenie usb windows ce microsoft usb sync heellp pls

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
Walcz dalej i próbuj uruchomić tryb bootloadera, niezależnie co tam na karcie będzie. Jeśli już go uruchomisz, to będzie oznaka, że jest sprawy i będzie można później bez problemu wgrać rom (trzeba będzie zastosować małą modyfikację romu, o tym później). W między czasie uruchom tryb serwisowy i sprawdź czy wszystkie podzespoły są sprawne.
Ale jeśli go komp widzi (pod jakąkolwiek postacią), to spróbuj wgrać rom przy użyciu pliku EUUs. Tzn, wprowadź go w tryb czarnego ekranu, niech komp go wykryje (zostaw nawet na kilka minut) i potem spróbuj euus i rom od x600 (rozszerzenie dat).

walcze ale bootloader nie uruchamia go
na czarnym ekranie komp go widzi w men urzadzen ale activesync juz nie widzi go i update nie idzie
jak uruchomic mu tryb testowy?
moze cos zle robie w boot wchodze przez power woice dial i reset - wtedy wyskakuje mi ten czarny ekran i komp w men urzadz go widz ale activesync juz nie

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
  • Sprzęt: HTC Touch HD
witam mam glofiisha x600 ktoremu wgralem przez przypadek softa od m800 telefon startuje pojawia sie logo glofiish u gory napis m800 ver a42 wwe 040 0303 na dole 2008/06/07 01:22 i to wszystko dalej system sie nie laduje komp go nie widzi nie moge tez zrobic updejta z sd bo nie reaguje na reset power i voice czasam przy kompinacji tych 3 klawiszy pojawia sie czarny ekran z dziwnym bialym paskiem po lewej stronie ale updejt z karty dalej nie idzie robilem to z kartami 512mb i 2gb zwyklymi  bez hc formatowalem na fat 16 i wgtywalem temp.bin i update console ale nie idzie nawet jak jest na tym czarnym ekranie czy to juz koniec czy sa jakies szanse a dodam ze jak uda mi sie go odpalic z tym czarnym ekranem to komp go widzi jako urzadzenie usb windows ce microsoft usb sync heellp pls

Wgrałeś oficjalny rom producenta więc również i knight i bootloadera...
W M800 do bootloadera wchodzi się przytrzymując:
power, voice (ten pod +/- głośność) oraz reset stylusem
puszczamy rysik, za 3 sekundy puszczamy voice i za 3 sekundy puszczamy power...

Nie wiem jak jest w X600 ale jeśli wejdziesz już w bootloadera to da się go uratować...
Niemożliwe rzeczy załatwiam od ręki, na cuda trzeba trochę zaczekać...

Witam...jestem Tu "świeży" i mam ten sam kłopot.Może jest coś nowego w tej sprawie.Pozdrawiam.

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Jestem w stanie wam pomóc ale musicie napisać czy możecie wejść w tryb bootloadera?
Niemożliwe rzeczy załatwiam od ręki, na cuda trzeba trochę zaczekać...

*

Offline dawid1972

• 8
  • Sprzęt: Iphone 4s
Zrób tak:

1 Karta max 1GB sformatuj na FAT nie fat 32
2 Wrzuć na tę kartę obraz romu z rozszerzeniem bin oraz plik USBDLUpdate_Console.exe
3 Odpal Bootloadera tak jak Ci pisał Kielich i czekaj na załadowanie romu.

U mnie na X650 to działa podejrzewam że na X600 też powinno.
Pozdro!!
Opisy gier na Iphona http://iphone-gry.blogspot.com/ zapraszam