Witam,
odpowiem na pytanie 2.
Otóż wydaje mi się, że jednak trzeba zrobić kopię danych (kontakty, smsy, itp - robię to PIM Backup). Wtedy nie mam problemu z przywróceniem wymienionych danych. Poza tym robię kopię we wszystkich programach uzywanych, oczywiście w tych, które mają takie możliwości.
Pozostaje jeszcze synchro z Microsoft Outlook jeśli nie ma się jakiegoś stafu do robienia kopii. W tym jenak przypadku nie zrobi się kopii rejestru rozmów, smsów.
Sprite Backup niestety nie chciał mi przywrócić zrobionej kopii, tzn. coś tam zrobił, ale jednak nie była to kopia 100%.
RÓŻNICE:
- zdecydowanie poprawiony głos w słychawce przy dzwonieniu, zauważyłem różnicę w stosunku do 263,
- system po instalacji oprogramowania, które zazwyczaj używam, wstaje ok 1-5 sekund szybciej,
- poprawiła się jakość dźwięku muzyki, przynajmniej tak mi się wydaje, ale to może być też zasługa steowników WOW,
- ciut szybciej działa migawka, nie ma już takiego dużego opóźnienia, kiedy robi się zdjęcia - jakość zdjęć taka sama, ale chyba zrobili coś z balansem bieli.
No i to tyle. Czy warto instalować? Zapewne tak. Ale zmiany te były też w logach zmian z wersji 262 na 263. Tyle, że tego nie zauważyłem, a teraz tak.
Instalacja szybka i bezproblemowa. Wyciągamy kartę pamięci, podłączamy do kompa z XPkiem, ActiveSync i rura...

pawgaw