ActiveSync nie wykrywa Etena

• 8 Odpowiedzi
  • 2142 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ActiveSync nie wykrywa Etena
« dnia: Maj 14, 2009, 22:23:44 »
Witam jestem tu nowy i jak sie zapewne domyslacie mam problemik ze swoim pda.Jak w temacie-Activesync nie wykrywa etena.Prawdopodobnie padł mi system bo po hard resecie i po podłączeniu do pc pojawia sie komunikat USB host is connected Waiting for download.próbowałem wgrac rom ale nic z tego bo Active go nie widzi.Jaka mozebyc przyczyna??
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2009, 19:08:26 wysłana przez kormar »

*

Offline Piotr41

• *
  • 83
  • Sprzęt: BT620, 4700, Eten500, Eten650, AcerS200, SGS3
Odp: ActiveSync nie wykrywa Etena
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 15, 2009, 11:41:39 »
Poket po za tym ze niesynchronizuje się  działa normalnie?

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 15, 2009, 19:07:26 »
nie nie działa zdechł zapomniałem dodać.nie wiem dlaczego padł.po prostu ciemny wyświeltlacz a po hard resecie i podłączeniu do pc komunikaty jak wyżej :(

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 15, 2009, 19:19:47 »
nie nie działa zdechł zapomniałem dodać.nie wiem dlaczego padł.po prostu ciemny wyświeltlacz a po hard resecie i podłączeniu do pc komunikaty jak wyżej :(

No to mów tak od razu, a nie od końca zaczynasz. Tutaj masz FAQ http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=104521.0
W Twojej sytuacji najlepiej będzie jak wgrasz rom (obraz systemu) z karty microSD.

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 15, 2009, 19:35:35 »
czyli mam włożyć karte sd do etena na której juz mam być rom?Ten faq juz czytałem mam rom na pc tylko ze tak jak pisałem active nie wykrywa pda.Sorry za takie pytania ale dopiero zaczynam przygode z pda

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 15, 2009, 20:15:57 »
zaczerpniete z:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=104521.0     -od punktu czwartego

Instalacja romu z karty microSD

1. Żeby  wykonać taki proces niezbędna jest zwykła karta microSD (czyli bez HC). Takie karty mają przeważnie pojemność do 2GB. Kartę należy umieścić w czytniku i sformatować do systemu plików FAT16.

2. Skopiuj na kartę plik temp.bin(ten plik to rom) i USBDLLUpdate_Console.exe. Ważne, aby plik temp miał rozszerzenie bin, jeśli ma rozszerzenie dat to trzeba zmienić na bin (chyba wiesz jak zmienić rozszerzenie).
USBDLLUpdate_Console.exe pobrać możesz stąd:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?action=dlattach;topic=104521.0;attach=7344

3. Włóż kartę do Etena i uruchom go w trybie bootloadera. Żeby to zrobić trzeba jednocześnie nacisnąć przycisk nagrywania/voice comanndera + Power + reset, następnie zwolnić wszystko. Jednakże przy pierwszych próbach miałem problemy, żeby uzyskać pożądany efekt. Dlatego opiszę bardziej szczegółowo: wciskasz nagrywanie + Power -> 2 sekundy później reset -> 2 sekundy później puszczasz reset -> 2 sekundy później puszczasz przycisk nagrywania -> 2 sekundy później puszczasz Power. Eten wygaśnie, pojawi się biały tekst na czarnym tle. Automatycznie rozpocznie się wgrywanie romu.
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2009, 20:22:40 wysłana przez rosik83 »

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 24, 2009, 22:34:23 »
"4. Ciąg cyfr na samym dole oznacza ilość skopiowanych danych / łączna ilość danych do skopiowania. Gdy obie liczby będę takie same, będzie to oznaczało, że rom jest już wgrany. Na Etenie wyświetli się napis „USB host is not connected yet."
wszystko poszło ale dalej bez rezultatu.eten podłączony przez usb nie jest wykrywany przez Active.Co robie źle?

*

Offline technikpl

• *
  • 50
  • Sprzęt: X600, 4GB SDHC
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 30, 2009, 10:24:30 »
pobierz najnowszą wer.  http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1736&ActiveSync+4.5,
-odinstaluj poprzednią
-zainstaluj pobraną
-reset kompa i powinno działać.
kto pyta nie błądzi;  nie każdy musi odpowiadać

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 02, 2009, 19:48:57 »
A najlepiej wgraj orginalny rom od producenta (z karty) ponieważ zaktualizujesz tryb bootloadera, tryb testowy i system operacujny

Jak wstanie syetem, to możesz wgrywać co chcesz...
Niemożliwe rzeczy załatwiam od ręki, na cuda trzeba trochę zaczekać...