Zaryzykuję serwis ale jako konsultację (wycenę naprawy), jak się za mocno rozkręcą z ceną to poużywam go jako latarkę przez jakiś czas a potem - smalec i psom na pożarcie rzucę

Jeśli ta naprawa zmusi mnie do zmiany sprzętu to napewno nie będzie to "ETEN" - ale dajmy mu szansę

(jestem optymistą)
21.07.08
Odebrałem Etena od naszych miejscowych szamanów i zaklinaczy ale nie dali rady go odczarować, rozebrali, popatrzyli (wypalili taką małą dziurkę w obudowie - coś chyba próbowali lutować) złożyli do kupy i powiedzieli że nie wiedzą co ale chyba ekran

.
Tyle to ja mniej więcej wiem bez ich diagnozy - no coś jest z ekranem nie tak skoro świeci tylko na biało, ale odesłali mnie do konkurencyjnych magików w Koszalinie. To jutro wycieczka do K-lina - zobaczymy co oni powiedzą. Cały czas mam nadzieję że to cholerstwo wstanie

22.07.08
Ściągnąłem programik pt: "Pocket Controller Pro" i znowu zobaczyłem mój znajomy screen tyle że na ekranie kompa

, ale posprawdzałem wszystkie możliwe funkcje i poza ekranem wszystko w nim żyje - i już jest pewność że chodzi tylko o ekran. Znalazłem parę serwisów w necie z telefonami - negocjacje nie były ciekawe (dla mojego portfela), ale dogadałem się z kolegą Pajerosem (drugi koniec polski) i doszliśmy do porozumienia, wymieni ekranik za 220 zł o kosztach przesyłki nie wspomnę. Więc jest nadzieja dla mojego "Etka"
23.07.08
Dzwonił kol. Pajeros - że wszystko wporzo, Etek żyje i ponoć ma się dobrze

Czekam na przesyłkę

24.07.08
Jedzie
25.07.08
Jedzie
26.07.08
Jedzie
27.07.08 (niedziela)
Dziś dyliżansy pocztowe odpoczywają (powala na kolana ta szybkość poczty)

28.07.08
Jedzie
29.07.08
DOJECHAŁ ok. 12.00 pojawił się pocztowiec (zdyszany - to był najprawdopodobniej kurier pieszy, i tak szybko się wyrobił z drugiego końca Polski

). Nowy ekranik (lśniący) aż miło, wszystko jak na razie chodzi bez zarzutu. OBY.