biały ekran w x500 ,brak reakcjii

• 9 Odpowiedzi
  • 1379 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

biały ekran w x500 ,brak reakcjii
« dnia: Marzec 29, 2007, 09:22:56 »
Panowie może wy będziecie wiedzieli jak rozwiązać mój problem,otóz po podłączeniu ppc do pc przez activsync oraz pocket controler zacząłem instalacje ,po chwili ppc dostał muła . Myślałem że się zawiesił ale po chwili pojawiło się okienko  informujące o błędzie ,i pare sekund później ppc się wyłączył.  Po włączeniu pojawia się tylko biały ekran i zero reakcjii. Ponownie podłączyć do pc się już nie da. 
Z góry dziękuje za odpowiedzi.

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
Odp: biały ekran w x500 ,brak reakcjii
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 29, 2007, 10:25:49 »
Spróbuj wykonać Hard Reset z kombinacji klawiszy.

Tutaj znajdziesz manual w *.pdf:  http://etencorp.com/Support/download.php

Jeżeli nie pomoże - to chyba serwis. A tak z ciekawości: co instalowałeś?
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2007, 10:35:38 wysłana przez TomekWypych »
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 29, 2007, 14:35:15 »
Hard resetu nie mogę zrobić naciskam power potem soft reset i czerwoną słuchawkę i nic się nie dzieje  ???  i bądź tu mądry

*

Offline GrimReaper

• 1177
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 29, 2007, 14:51:00 »
Hard resetu nie mogę zrobić naciskam power potem soft reset i czerwoną słuchawkę i nic się nie dzieje  ???  i bądź tu mądry

Najpierw wciskasz power i soft reset -> puszczasz (ekran powinien zniknąć) i natychmiast naciskasz czerwoną słuchawkę.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 29, 2007, 20:38:49 »
oki dałem rade dzięki za odpowiedzi

*

Offline GrimReaper

• 1177
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 30, 2007, 11:00:48 »
Pomogło ?

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 30, 2007, 13:05:24 »
Pewnie że pomogło dzięki za podpowiedź  ;D

*

Offline Chomeini

• **
  • 121
  • Sprzęt: Samsung GT S5830, Android 2.3.6, 8 GB
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 19, 2008, 13:07:22 »
W dniu wczorajszym po kombinacjach z X500, zahaczyłem o kabel USB i doprowadziłem do upadku mojej maszyny z półki na klawiaturę na dywan (jakieś 50 - 60 cm), gdy go podniosłem zobaczyłem tylko jak odjeżdżają kolory i nastała "białość" ekranu. Żaden HR, wyjmowanie baterii ani inne cuda nie pomagają, zachował swoje funkcje tzn. pomimo białego ekranu ściemnia się do uspania, reaguje na dotyk po którym rozjaśnia się, wydaje dźwięki itp. HHHHHHHEEEEEEELLLLLLPPPPPP !!!!  :-|
Bywają chwile zapomnienia (np. zakup ETENA) które pamięta się całe życie ....

*

Offline Mondy

• 289
  • ROM od Lorbas'a v.2.2 MobilShell
  • Sprzęt: Eten X500+ otaz HTC740 Rose
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 19, 2008, 16:50:19 »
IMHO aLbo mozesz uzywać jako drogą latarkę albo serwis.

*

Offline Chomeini

• **
  • 121
  • Sprzęt: Samsung GT S5830, Android 2.3.6, 8 GB
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 19, 2008, 18:01:25 »
Zaryzykuję serwis ale jako konsultację (wycenę naprawy), jak się za mocno rozkręcą z ceną to poużywam go jako latarkę przez jakiś czas a potem - smalec i psom na pożarcie rzucę  :)
Jeśli ta naprawa zmusi mnie do zmiany sprzętu to napewno nie będzie to "ETEN" - ale dajmy mu szansę  :ok: (jestem optymistą)

21.07.08
Odebrałem Etena od naszych miejscowych szamanów i zaklinaczy ale nie dali rady go odczarować, rozebrali, popatrzyli (wypalili taką małą dziurkę w obudowie - coś chyba próbowali lutować) złożyli do kupy i powiedzieli że nie wiedzą co ale chyba ekran  :O.
Tyle to ja mniej więcej wiem bez ich diagnozy - no coś jest z ekranem nie tak skoro świeci tylko na biało, ale odesłali mnie do konkurencyjnych magików w Koszalinie. To jutro wycieczka do K-lina - zobaczymy co oni powiedzą. Cały czas mam nadzieję że to cholerstwo wstanie  :ok:

22.07.08
Ściągnąłem programik pt: "Pocket Controller Pro" i znowu zobaczyłem mój znajomy screen tyle że na ekranie kompa  :O~, ale posprawdzałem wszystkie możliwe funkcje i poza ekranem wszystko w nim żyje - i już jest pewność że chodzi tylko o ekran. Znalazłem parę serwisów w necie z telefonami - negocjacje nie były ciekawe (dla mojego portfela), ale dogadałem się z kolegą Pajerosem (drugi koniec polski) i doszliśmy do porozumienia, wymieni ekranik za 220 zł o kosztach przesyłki nie wspomnę. Więc jest nadzieja dla mojego "Etka"

23.07.08
Dzwonił kol. Pajeros - że wszystko wporzo, Etek żyje i ponoć ma się dobrze  :ok: Czekam na przesyłkę  :O~

24.07.08
Jedzie

25.07.08
Jedzie

26.07.08
Jedzie

27.07.08 (niedziela)
Dziś dyliżansy pocztowe odpoczywają (powala na kolana ta szybkość poczty)  :|

28.07.08
Jedzie

29.07.08
DOJECHAŁ ok. 12.00 pojawił się pocztowiec (zdyszany - to był najprawdopodobniej kurier pieszy, i tak szybko się wyrobił z drugiego końca Polski  :grin:). Nowy ekranik (lśniący) aż miło, wszystko jak na razie chodzi bez zarzutu. OBY.  :ok:
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2008, 17:18:46 wysłana przez Chomeini »
Bywają chwile zapomnienia (np. zakup ETENA) które pamięta się całe życie ....