Modul radia FM w x500

• 19 Odpowiedzi
  • 1699 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Legal

• *
  • 76
Modul radia FM w x500
« dnia: Wrzesień 06, 2007, 08:51:20 »
Zastanawiam sie co oni tam wsadzili ? Fatalny odbiornik FM , lape zaledwie 4 stacje podczas gdy w tym samym miejscu z k550i sonyericssona lape 18 stacji ze znakomita jakoscia , co do tej ostatniej to jakosci dzwieku w x500 nie da sie chyba poprawic , sluchawki z zestawu nie nadaja sie wogole do sluchania muzyki , sprawdzilem z kilkoma innymi parami z odpowiednia przejsciowka :
 1.ep630 creative za 75pln
 2.sagem za 6pln
 3.philips od mp3
 4.sonyericsson od p800
 5.sonyericssom od k550i

Najlepiej wypadly sluchawki od p800 i sagemy z etenem x500 mimo to jakosc dzwieku i tak pozostawia wiele do zyczenia a i glosnosc slaba .
Z p800 najlepiej zagraly sagemy natomiast sluchawki od etena zagraly glosniej niz z etenem ale mimo wszystko najciszej i najgorzej .
Z mp3 creative ZEN zagraly najlepiej ep630 oraz sagemy ( dzwiek byl inny dla tych modeli sluchawek ale na tym samym poziomie jakosci ) , sluchawki od etena zagraly FATALNIE .
Radio FM jest wyjatkowo kiepskiej jakosci , modul dzwiekowy w etenie ma podobna jakosc ale z GSPlayera jeszcze ujdzie .

Wniosek: do urzadzenia za 1700pln eten daje sluchawki warte jakies 50gr , modul FM jest wart tyle samo no ale nie da sie go wyrzucic tak jak sluchawek . Kazde inne sluchawki , nawet sagemy za 6pln graly lepiej niz etenowskie , niestety nie mialo to wplywu na prace modulu FM .

W zwiazku z powyzszym - zamienie etena x500 ( oryginalny pelen klomplet w idealnym stanie z folia brando od pierwszego dnia zakupu etena na ekranie , z pelna dokumentacja itp itd na HTC Tytn ) - jesli ktos ma ochote .

PS: To prawda ze jesli cos jest do wszystkiego to jest do niczego . Kropka .

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: Modul radia FM w x500
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 06, 2007, 12:35:04 »
Jak chciales miec radio to trzeba bylo sobie kupic radioodbiornik.
To w Etenie to dodatek, a nie podstawowa sprawa dla ktorej kupuje sie pda.
W M700 mysle, ze jest podobne jak w X500 i nie narzekam, nie slucham namietnie, ale jak jest
taka potrzeba to sprawuje sie calkiem dobrze.

*

Offline Legal

• *
  • 76
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 07, 2007, 09:10:27 »
Tak , wiem ze to dodatek ale wlasnie dlatego kupilem etena by miec wszystko w jednym ....tylko  dlaczego w sonyericssonie radio jest wybitnie dobre ?

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 08, 2007, 01:31:31 »
Witam..od dłuższego czasu czytam posty na tym forum jestem nowym użytkownikiem ..narazie nie wiele mogę zaoferować ze swej strony ..  PDA x500 mam od 2 tygodni wcześniej P900 itd.. generalnie sony ericssony.P900 dalej na stanie .
Tego postu nie zostawię bez mojej wypowiedzi .
Po pierwsze Eten x 500 to nie sprzęt High Endowy  do słuchania radia czy muzyki z innych formatów w wersji i czystości studia nagrań.
Po drugie słuchawki nie są faktycznie najlepsze ale i nie najgorsze szczerze to nawet się nie dziwię bo  z głośniczka co to na 7mm średnicy ciężko wydobyć super sopran i głęboki czysty Bass o głośności nie wspominając. Wiadomym jest ze niektóre zestawy słuchawkowe mogą się zachowywać inaczej po podłączeniu do wyjścia słuchawkowego ze względu na ich impedancje .A żeby dokładnie sprawdzić jakość i coś mówić o tym trzeba sprawdzić to stosownym urządzeniem ..Twój przedział częstotliwości który słyszysz może być całkiem różny od innego człowieka więc na słuch to Se można..pogdybać..
Po trzecie moduł FM jest napewno banalnie prosty zawarty w jednym układzie scalonym i nie sądzę aby odbiegał parametrami od k550i , należało by podłączyć analizator i to sprawdzić :D , jeśli chodzi o odbiór fal radiowych to nie mam zastrzeżeń lepiej zbiera jak mój pionek w aucie , natomiast mogą wystąpić różnice w odbiorze po podłączeniu innych słuchawek , długość kabla ,grubość ,materiał dopasowanie do częstotliwości odbieranej stacji czy przedziału częstotliwości. Przewód słuchawek to antena gdyby kolega nie wiedział. 
Po czwarte eten jak kolega zauważył posiada prawie wszystkie funkcje dostępne w jednym pudełku niewiele większym od k550i wielkość jak P900 . za te pieniądze które się za to płaci nie warto czepiać się słuchawek ..
Pozdrawiam serdecznie ..

*

Offline Legal

• *
  • 76
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 09, 2007, 10:55:42 »
Jestem z wyksztalcenia technikiem elektronikiem wiec znam zaleznosci w dlugosci przewodu antenowego , impedancji sluchawek itp itd . Zanim zaczalem uzywac ppc rowniez wiekszosc telefonow pochodzila ze stajni sonyericssona , uzywalem p800 , p910i itd , Uwazam ze modele p od SE maja dzwiek znacznie lepszej jakosci niz ten z etena . Z kolei modul FM w etenie jest znacznie gorszy od tego znanego z roznych mp4 czy k550i . No niestety takie sa fakty . Moj blad ze wzialem x500 . Nie lubie byc obladowany gadzetami i stad moj wybor padl wlasnie na etena , niestety zaluje tego zakupu ...no ale czlowiek uczy sie na bledach . Wiecej juz po prostu nie kupie etena .

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 09, 2007, 18:31:45 »
Ok, wszystko rozumiem, chociaz jak widzisz inni sa w miare zadowolenie i maja odmienne
zdanie na temat radia niz Ty.
Jednego tylko nie rozumiem skoro takie rzeczy jak radio, a i zapewne aparat ma dla Ciebie
znaczenie to po co kupowales pda, trzeba bylo zostac przy "komorkach".

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 10, 2007, 19:14:01 »
Panie techniku elektroniku, ja dla odmiany przed kupnem testuje to co nabywam
BTW. Masz anglojęzyczną klawe?

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 10, 2007, 20:47:36 »
Ale założę się, że radio z Torunia dobrze odbiera? ;)
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline Legal

• *
  • 76
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 11, 2007, 19:32:45 »
Panie techniku elektroniku, ja dla odmiany przed kupnem testuje to co nabywam
BTW. Masz anglojęzyczną klawe?

hehe , mam ale mam rowniez awersje do znakow diaktrycznych przy klikaniu na necie za co przepraszam . pda kupilem bo chcialem cos z win mobile , mialem juz wczesniej inne ppc . Uwazam jednak ze skoro cos sie gdzies laduje ( w tym przypadku fm ) to mozna to zrobic dobrze . Jakosc dzwieku w mda3 byla znakomita dlatego spodziewalem sie czegos podobnego w etenie i ... nie sprawdzalem w sklepie - coz , mea culpa ...

*

Offline Ar_Mi

• 13
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 11, 2007, 21:57:57 »
A czy nie ma przypadkiem jakiegoś nowego sterownika? programu? który wydusił by więcej niż tylko standardowe możliwości radia?

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 12, 2007, 15:22:42 »
A czy nie ma przypadkiem jakiegoś nowego sterownika? programu? który wydusił by więcej niż tylko standardowe możliwości radia?

Niema

*

Offline _TB_TB_

• 791
  • Sprzęt: Samsung SGH-i780 + 4GB microSDHC
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 13, 2007, 00:35:37 »
Fajnie się czyta spory "fahóróf" ;P

Moduł jest jaki jest. Sie komuś nie podoba? Niech se kupi albo innego PPC albo radio. I po kłopocie.

*

Offline Legal

• *
  • 76
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 14, 2007, 20:27:00 »
No i dokupilem ... iriver s10 - gra FENOMENALNIE .

*

Offline niepokorny666

• **
  • 227
  • Sprzęt: Galaxy SII
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 20, 2007, 22:06:22 »
Jestem z wyksztalcenia technikiem elektronikiem wiec znam zaleznosci w dlugosci przewodu antenowego , impedancji sluchawek itp itd . Zanim zaczalem uzywac ppc rowniez wiekszosc telefonow pochodzila ze stajni sonyericssona , uzywalem p800 , p910i itd , Uwazam ze modele p od SE maja dzwiek znacznie lepszej jakosci niz ten z etena . Z kolei modul FM w etenie jest znacznie gorszy od tego znanego z roznych mp4 czy k550i . No niestety takie sa fakty . Moj blad ze wzialem x500 . Nie lubie byc obladowany gadzetami i stad moj wybor padl wlasnie na etena , niestety zaluje tego zakupu ...no ale czlowiek uczy sie na bledach . Wiecej juz po prostu nie kupie etena .

Trzeba bylo kupic SE lub innego pokemona, a mialbys miód w uszach, jeszcze by Ci na papierowa mape starczylo, zebys trafil do kosciola i sie pomodlil o troche oleju w glowie, bo jak wiadomo,jak Bog chce kogos ukarac to mu rozum odbiera.

*

Offline Legal

• *
  • 76
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 22, 2007, 12:27:14 »

Trzeba bylo kupic SE lub innego pokemona, a mialbys miód w uszach, jeszcze by Ci na papierowa mape starczylo, zebys trafil do kosciola i sie pomodlil o troche oleju w glowie, bo jak wiadomo,jak Bog chce kogos ukarac to mu rozum odbiera.

Jestes zlosliwy bo lubisz taki byc czy masz to po matce ?

*

Offline niepokorny666

• **
  • 227
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 23, 2007, 17:48:40 »

Jestes zlosliwy bo lubisz taki byc czy masz to po matce ?

Nie lubie glupoty, drugiej czesci Twojej wypowiedzi nie skomentuje.

*

Offline Legal

• *
  • 76
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 24, 2007, 15:57:43 »
proponuje by moderator usunal posty nie na temat ... natomiast jesli nie lubisz glupoty to jak spedzasz czas sam ze soba ? W topicku wpisujemy sie na temat a nie wyjezdzasz z jakimis plaskimi textami . Rozpoczynasz niepotrzebny konflikt . Nie zauwazylem bym w jakikolwiek sposob napisal cos negatywnego pod Twoim adresem ....w odpowiedzi na kretynska odzywke poprostu znizylem sioe do Twojego poziomu . Tyle .

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 24, 2007, 16:07:32 »
Uhm, tak czytam ten wątek i jestem po prostu zaskoczony odpowiedziami. Czyli już użytkownik nie może wymagać czegoś więcej od sprzętu? :O Jak już producent wkłada coś więcej do pda to warto wymagać, aby było to lepszej jakości. Sam chętnie widziałbym radio w pda, gdyż dla mnie by była to o wiele praktyczniejsza rzecz niż zapychanie pamięci mp3, które i tak pewnie zaraz się znudzą ;)

Nie lubie glupoty, drugiej czesci Twojej wypowiedzi nie skomentuje.
Chłopie, przeczytaj lepiej swoją pierwszą odpowiedź w tym wątku.

*

Offline niepokorny666

• **
  • 227
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 24, 2007, 17:46:38 »
proponuje by moderator usunal posty nie na temat ... natomiast jesli nie lubisz glupoty to jak spedzasz czas sam ze soba ? W topicku wpisujemy sie na temat a nie wyjezdzasz z jakimis plaskimi textami . Rozpoczynasz niepotrzebny konflikt . Nie zauwazylem bym w jakikolwiek sposob napisal cos negatywnego pod Twoim adresem ....w odpowiedzi na kretynska odzywke poprostu znizylem sioe do Twojego poziomu . Tyle .

Bijesz piane, jest cos takiego jak "szukaj" na forum, a nie powielanie watków.
Jak slusznie ktos zauwazyl, przed kupnem sie sprzęt testuje/to ze jestes elektronikiem,to bym sie nie przyznawał/.

« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 24, 2007, 20:23:15 »
lol ..dajcie już spokój .. co do elektronika to bym sie nie czepiał to bardzo szeroko pojęta dziedzina i nie na wszystkim każdy elektronik się musi znać.. ale kolega Legal niemiał zapewne żadnych złych intencji więc nie róbmy z teko takiego wielkiego HAlo ..