Witam..od dłuższego czasu czytam posty na tym forum jestem nowym użytkownikiem ..narazie nie wiele mogę zaoferować ze swej strony .. PDA x500 mam od 2 tygodni wcześniej P900 itd.. generalnie sony ericssony.P900 dalej na stanie .
Tego postu nie zostawię bez mojej wypowiedzi .
Po pierwsze Eten x 500 to nie sprzęt High Endowy do słuchania radia czy muzyki z innych formatów w wersji i czystości studia nagrań.
Po drugie słuchawki nie są faktycznie najlepsze ale i nie najgorsze szczerze to nawet się nie dziwię bo z głośniczka co to na 7mm średnicy ciężko wydobyć super sopran i głęboki czysty Bass o głośności nie wspominając. Wiadomym jest ze niektóre zestawy słuchawkowe mogą się zachowywać inaczej po podłączeniu do wyjścia słuchawkowego ze względu na ich impedancje .A żeby dokładnie sprawdzić jakość i coś mówić o tym trzeba sprawdzić to stosownym urządzeniem ..Twój przedział częstotliwości który słyszysz może być całkiem różny od innego człowieka więc na słuch to Se można..pogdybać..
Po trzecie moduł FM jest napewno banalnie prosty zawarty w jednym układzie scalonym i nie sądzę aby odbiegał parametrami od k550i , należało by podłączyć analizator i to sprawdzić

, jeśli chodzi o odbiór fal radiowych to nie mam zastrzeżeń lepiej zbiera jak mój pionek w aucie , natomiast mogą wystąpić różnice w odbiorze po podłączeniu innych słuchawek , długość kabla ,grubość ,materiał dopasowanie do częstotliwości odbieranej stacji czy przedziału częstotliwości. Przewód słuchawek to antena gdyby kolega nie wiedział.
Po czwarte eten jak kolega zauważył posiada prawie wszystkie funkcje dostępne w jednym pudełku niewiele większym od k550i wielkość jak P900 . za te pieniądze które się za to płaci nie warto czepiać się słuchawek ..
Pozdrawiam serdecznie ..