No i minął jakiś czas w czasie którego bywało lepiej lub gorzej (czytamy o dekalibracji Etena), ostatnio jednak zapodałem sobie nową folię (taniochę) z Media Markt-a i po jakimś czasie zaczęły się totalne rozjazdy. Zaraz po kalibracji wszystko było "OK" ale po włączeniu ponownym za jakiś czas próba wybrania kogokolwiek z kontaktów totalna porażka jedna, dwie lub trzy osoby w górę lub w dół w zależności w którą stronę się zaczęła kalibracja rozjeżdżać, o innych aplikacjach nie będę się rozpisywał bo wiadomo rozjechana kalibracja nie pozwalała na normalne funkcjonowanie. Zerwałem tą folię podejrzewając ją o powodowanie naprężeń które doprowadzają do dekalibracji, ale jak na razie (dwa dni) cały czas coś się rozjeżdża (może troszkę mniej ale jednak). Gdzie szukać problemu, w "fonie" czysty WM 6.0 z nakładką SPB SHELL 2.1 i nic poza tym co mogłoby go obciążać lub gnoić w systemie. Poradźcie coś bo mnie szlak trafi.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dziś otrzymałem odpowiedź z serwisu gdzie serwisanci zapraszają mojego Etena na konsultację ponieważ z opisu nie są w stanie stwierdzić czy problem leży po stronie sprzętu czy oprogramowania, no i tu schody jeśli problem sprzętowy (ekran, płyta) koszt może wynieść ok. 1000 zł netto, jeśli oprogramowania niby może być niewielki

(zależy co kto ma na myśli pisząc niewielki - 300, 500 <). Chociaż myślę że jeśli byłby to problem programowy to przy pomocy "Forumowiczów" jestem w stanie sam go usunąć. Sprzętu nie podejrzewam, bo nigdy nie był rozbierany, grzebany, modyfikowany a także nigdy nie odniósł obrażeń typu upadek czy coś w tym stylu. Właśnie takie spostrzeżenie nasuwa mi się na myśl, najczęściej rozjazdy występują po istalacjach, deinstalacjach różnego oprogramowania. Co wy na to, jakieś propozycje konkretnego działania ??