X500 i bluetooth'owa Nokia CK-7W (zestaw głośnomówiący)

• 2 Odpowiedzi
  • 743 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 07, 2007, 22:29:06 »
Witam!  Mam zamiar zakupić X500, ale nurtują mnie wątpliwości dotyczące współpracy z samochodowym zestawem głośnomówiącym Nokia CK-7W. Pytanie jest proste: czy ktoś próbował komunikacji z podobnym lub tym samym zestawem Nokii?   Pytam, bo podobno bluetooth'owe peryferia Nokii niechętnie współpracują z 'obcymi' (potwierdzam problem braku współpracy na przykładzie  Ericssona T39M).  Pozdrowienia!

*

Offline olej

• **
  • 116
    • http://www.blask-swieczki.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 08, 2007, 09:42:05 »
mam dokładnie ten zestaw

i niestety jest problem z komunikacją. Tzn. ja słysze ( w samochodzie) dobrze ez żadnych zastrzeżen, osobe która do mnie dzwoni. ale niestety ta osoba poza samochodem już narzeka że słyszy samą siebie podwójnie.

Żona ma Nokie i gdy jej telefon jest podłąćzony pod zestaw to nie ma problemu z komunikacją.

Taka ciekawostka również. jak zauważyłem z praktyki. Jezeli w zasieg zestawu wejda dwa telefony naraz. to zestaw szybciej sparuje sie z nokią niz x500.

moża są jakies sterowniki specjalne do zestawów samochodowych mokii dla telefonów innych firm, ale niestety ja nic takiego nie znalazłem.

*

Offline maon

• **
  • 104
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 08, 2007, 10:25:13 »
Ja mam podobne problemy z iPAQiem rw6815 - ten sam problem  czyli poglos. Nie udalo mi sie go rozwiazac - od kolegi slyszalem ze z zestawem np. Ericsona nie ma takich problemow.

ps.1. podlaczanie sie pierwsze nokii najprawdopodobniej wynika z faktu ze byla pierwsza podlaczana do zestawu - w takim przypadku pierwszy dodany aparat ma najwyzszy priorytet (patrz instrukcja :-)

ps.2. dlatego uzywam sluchawki bluetooth w aucie