zmiana na Windows Mobile PL Porad kilka dla laika

• 4 Odpowiedzi
  • 1755 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zmiana na Windows Mobile PL Porad kilka dla laika
« dnia: Listopad 14, 2008, 20:32:29 »

Witam, ostatnio stałem się właścicielem Eten(a) x500+ ma windows mobile w wersji angielskiej Jestem laikiem co do tego typu urządzeń.

Prosił bym doświadczonych użytkowników forum o wytłumaczenie krok po kroku, jak samemu wgrać windows mobile PL, jaka wersja jest najbardziej stabilna z tym urządzeniem.
Jeśli jest ktoś w stanie stworzyć Instrukcje krok po kroku, która to będzie posiadała wszelkie informacje (np linki do komponentów inst. itp) jak podejść do tej czynności to myślę że nie tylko mojej sprawię się ona Przysłuży.
Uważam że posiadacie taką wiedzę aby pomóc w problemie  :)

z góry Dziękuje.

PS  Podczas uruchamiania urządzenia wyświetla się:

X500+ VER R02 WWE 032 0543
Forum komputerowe to takie miejsce gdzie pomagamy osobą nie potrzebującym pomocy,
a osoby które mają problem odsyłamy na Google

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: zmiana na Windows Mobile PL Porad kilka dla laika
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 14, 2008, 22:02:24 »
A Ty myslisz, że na forum ludzie sobie chaty urządzają ? Wiele wysiłku klubowicze wkładają w przyklejone tematy FAQ i nie tylko a Ty nawet nie raczysz poczytać  :mad: Zacznij od tego:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=76785.0
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 15, 2008, 09:40:30 »
A Ty myslisz, że na forum ludzie sobie chaty urządzają ? Wiele wysiłku klubowicze wkładają w przyklejone tematy FAQ i nie tylko a Ty nawet nie raczysz poczytać  :mad: Zacznij od tego:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=76785.0

Wcale tak nie uważam !! Czytałem wskazany przez ciebie link Nie nalezę do tych co pytają bez zastanowienia!
W artykule jest napisane Najnowszy ROM 6.0  Arrow 0436 LINK
Tymczasem podczas uruchamiania mojej "500" widnieje

X500+ VER R02 WWE 032 0543 => z tego co się domyślam to 0543 jest wyższy od tego podanego w FAQ

Zaznaczyłem że jestem laikiem ale nie jestem kompletnym "idio..." po prostu moje informacje w tym zakresie są znikome. Nie rozumiem także twojego :ostrego" podejścia do tematu! Wyobraź sobie że zepsuło ci się coś w samochodzie podjeżdżasz do warsztatu a mechanik mówi co trzeba wymienić i naprawić Lecz niestety nie ma teraz czasu zająć się autem - czy z przekazaną wiedzą dasz rade sam naprawić autko!? (niby tak ale w praktyce jest inaczej!)   :sleepy: A tu sytuacja jest niemal że analogiczna.

Wracając od wątku czy wymiana ROM-u to jedyny sposób? na PL WM. I ponawiam pytanie dla posiadaczy softu
X500+ VER R02 WWE 032 0543 -czy jest to stabilne oprogramowanie czy warto zmienić je na jakieś inne?

Jeśli ten wątek kogoś "uraził" to z góry przepraszam  :smile:

Forum komputerowe to takie miejsce gdzie pomagamy osobą nie potrzebującym pomocy,

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 15, 2008, 11:22:24 »
Ale nawet jako laik, mógłbyś się wysilić i znaleźć np ten wątek http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=104521.0
Który dla łatwiejszego znalezienia jest przyklejony,
Żeby mieć PL można doinstalować nakładkę spolszczającą SunnySoft.

Co do sytuacji analogicznej, to w serwisie komputerowym (a nawet sklepie) na pewno by Ci pomogli, bez zbędnych słów. Tak jak mechanik w warsztacie.

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 15, 2008, 15:23:17 »

ravros dziękuje za Link   :mrgreen:

Z tym serwisem komputerowym to bywa rożnie u mnie było tak iż pan w serwisie powiedział ze spolszczyć może ale nie w 100% i za tą usługę chce 40 pln

Uwierzcie wcale nie tak łatwo amatorowi połapać się w tych rzeczach które wydają wam się blachę. Na wasze forum trafiłem jako ostatnie a troszkę ich przekopałem stwierdziłem że u was znajdę jakąś pomocną dłoń. Faktycznie macie racje że informacji na ten temat jest sporo tylko nie każdy wie czego szukać a odp. typu patrz GOOGLE  zwala z nóg  :(  Tak czy siak

Panowie dziękuje z odp. i + Dla panów tomaszkap,  ravros .

PS teraz pozostała by tylko kwestia romu jaką wersje zainstalować? czy ta obecna jest optymalnym wyborem?