X500+ problem z wgraniem ROMu - niekompatybilan wersja

• 2 Odpowiedzi
  • 797 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

X500+ problem z wgraniem ROMu - niekompatybilan wersja
« dnia: Wrzesień 07, 2008, 12:56:34 »
witam

PRzeczytałęm już chyba wszystko o flaszowaniu, ale nie daje rady. OD początku. Mam etena X500PLUS. Zarejestrowałem sie na stronie etena zeby sciagnac oficjalne romy. są dwa:
WWE_R01_032_0489
WWE_R02_032_0543

Pierwszy z nich sie zainstalował (zadnych zmian, porawy działania telefonu) wiec chciałem spróbowac drugi. Drugi już wywala niekompatybilność wersji. Oczywiście próbowałem wszystkich występujących na forum gotowanych romów. Gotowane próbuje wrzucic z karty SDMMC, i "staje" na "OS Image is NOT compatibile wit"-ekranu brakło....
Co robic? boje sie zepsuć telefon...
Tomasz

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
Odp: X500+ problem z wgraniem ROMu - niekompatybilan wersja
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 07, 2008, 13:55:53 »
Jeśli wersja językowa etena jest zgodna z wersją oficjalnego romu to nie powinno być problemu. A jak problem jest i chcesz mieć oficjalny rom, to możesz go ręcznie wgrać przy użyciu pliku euus.

Przy wgrywaniu z karty nie jest sprawdzana wersja, więc też wszystko przejdzie. Napewno plik romu (temp) jest z rozszerzeniem bin?

Odp: X500+ problem z wgraniem ROMu - niekompatybilan wersja
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 07, 2008, 14:15:28 »
PRzytoczone przezemnie pliki różnią sie cyfrą po "R" mzoe to jakis rom1 i rom2? Czy któryś z kucharzy mógłby sie wypowiedziec? Co do wersji językowej.. orygilnanie miałem do wyboru międzyinnymi polski, (używałęm angielskiego) i PO przeflaszowaniu pierwszym pilkiem polski dalej jest do wyboru.

PRzy wgrywaniu z karty własnie też jest sprawdzana wersja( jak nie wersja to inny szczegół) i nie wgrywa się. karta- plik - wszystko OK. Tzn to juz jest druga karta micorSD bo z pierwszej "nie szło"  fat16.. itd. w kazdym razie pliki i karta OK. rom niekompatybilny

Tomasz