X500 - problem z cofaniem stron w IE

• 14 Odpowiedzi
  • 2713 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline piobar

• *
  • 64
    • http://www.tanieagd.pl
  • Sprzęt: HTC WIZARD->ETEN X500->HTC DIAMOND->HTC HD2->ARC S
X500 - problem z cofaniem stron w IE
« dnia: Maj 04, 2007, 00:07:20 »
Witam
Od jakiegos czasu ni z tego ni z owego uzycie w explorerze cofniecia (back) powoduje u mnie wyjscie z programu :-(
Zdarzylo sie to komus? mam rom 354.
Przy okazji ponowie zapytanie czy ktos ma rade na to aby zaczal dzialac Satelite data update?
Mam X500 juz kilka miesiecy i po poczatkowym zachwycie ilosc bledow w oprogramowaniu zaczyna mnie w koncu irytowac.  Mialem wczesniej przez 1. 5 roku wizarda (caly okres z pierwszym romem), a moja zona uzywa obecnie artemisa i w nich nie ma w ogole mowy o takich problemach.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: X500 - problem z cofaniem stron w IE
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 04, 2007, 11:41:27 »
Najwyrazniej masz cos namieszane w systemie...
Ja nie mam takich problemow, ani sie z nimi nie spotkalem.
SDU dziala w porzadku, owszem czasem zdarzyly sie problemy, ale to raczej serwer aktualizacji. Co do IE to bardziej polecalbym Opere.
W zle skonfigurowanym Wizardzie tez potrafily dziac sie cuda, wiec wiele zalezy od uzytkownika, a nie tylko od sprzetu.
« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2007, 11:44:19 wysłana przez horde »

*

Offline piobar

• *
  • 64
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 04, 2007, 13:08:02 »
Ze cos mam namieszane to tez tak uwazam ale nie instaluje niczego nie sprawdzonego wlasnie zeby nie mieszac.  Oprocz oryginalnego oprogramowania mam tylko automape, tomtoma, slownik lingvosoft, total commandera i wlasnie opere.  Wspomniany problem z cofaniem w ie pojawil sie nagle bez wydaje sie powodu.  SDU uruchomilem na calkiem czystym systemie raz i pozniej ponownie tez na czystym i juz sie nie zaktualizowal.  Problem z sdu z reszta ma wielu uzytkownikow z tego co czytalem wiec licze ze ktos moze wpadnie na przyczyne.

*

neodom

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 04, 2007, 19:53:24 »
Hmm , mozecie mi wyjasnic po co Wam satelite data update ? Ja to od razu wywalilem . Wywalilem wszystko co eten oferowal do gps . zainstalowalem automape i igo i nie dosc ze nie ma najmniejszych problemow to w dodatku lapanie fixa jest blyskawiczne .
Co do IE to polecam dograc pIEplusa
« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2007, 19:55:20 wysłana przez neodom »

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 04, 2007, 21:18:10 »
Hmm , mozecie mi wyjasnic po co Wam satelite data update ? Ja to od razu wywalilem . Wywalilem wszystko co eten oferowal do gps . zainstalowalem automape i igo i nie dosc ze nie ma najmniejszych problemow to w dodatku lapanie fixa jest blyskawiczne .
Co do IE to polecam dograc pIEplusa

Tak z ciekawości spróbuje przez jakiś czas nie aktualizować satelit, zobaczymy czy masz racje ;)

*

Offline piobar

• *
  • 64
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 05, 2007, 10:36:40 »
Mi satelite data nie aktualizuje juz ze 3 miesiace ale mam ustawione na com7 wiec moze to jest przyczyna ze mi lapie fixa 2-3 min  :(.  Na poczatku jak sdu zadzialal lapal fixa ok pol minuty i krocej.  Przejde na programowy com2 i wywale sdu i tez zobacze.  Tylko to takie obchodzenie . . .

*

neodom

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 06, 2007, 10:53:16 »
Pytalem o ten SDU bo paru moich kumpli ma pockety plus zewnetrzne odbiorniki gps i nic nie aktualizuja . Ja wywalilem SDU zaraz po tym jak kupilem x500 , dotychczas nie mam zadnych problemow z lapaniem fixa . Dla igo czy AM ustawilem port 4 - 4800

*

Offline piobar

• *
  • 64
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 10, 2007, 16:47:25 »
Problem cofania w IE rozwiazany. Przyczyna byl slownik Lingvosoft Dictionary 2007 Suite ktory cos miesza. Tylko skad ja wezme porzadny slownik na ppc teraz ??

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 10, 2007, 18:20:19 »
Pytalem o ten SDU bo paru moich kumpli ma pockety plus zewnetrzne odbiorniki gps i nic nie aktualizuja . Ja wywalilem SDU zaraz po tym jak kupilem x500 , dotychczas nie mam zadnych problemow z lapaniem fixa .
No lol :) A Twoi kumple mają gepesy ze wsparciejm tego bajerku, jaki mamy w X500, czyli offline assisted GPS? Nie aktualizują, bo nie mają takiej opcji. Mój kolega ma Asusa z Sirfem i sprawdzaliśmy szybkość fiksa z Etenem. Umówiliśmy się, że nie kombinujemy przez dzionek, spotykamy się i odpalamy GPS. Mój Etenik złapał fiksa po kilku(nastu) sekundach, to był moment ;) na Asuska musieliśmy sporo poczekać.
W sumie możesz sam spróbować takiego knyfika. Wsio pod gołym niebkiem!
Nie fiksuj przez dzionek, aby zgubić hotstart, zmierz czas fiksa na com4 (będzie bez a-gps) . Zrób sobie updejt satelitów, przełącz Twój programik na com7 i znowu nie fiksuj przez dzionek, a później sprawdź, jak szybko zafiksuje na com7 (z a-gps)! Ciekaw jestem jaki będzie rezultat.
Ten dzionek to tak orientacyjnie, bo nie wiem po jakim czasie przestaje działać hotstart.

*

neodom

« Odpowiedź #9 dnia: Maj 10, 2007, 22:53:41 »
Tak . Masz calkowita racje . Mialem na mysli fakt ze GPS dziala bez aktualizacji . Ale faktycznie lapanie fixa jest znacznie szybsze po recovery aplications SDU .

*

Offline bobas007

• 435
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 11, 2007, 00:41:21 »
lapanie fixa jest znacznie szybsze po recovery aplications SDU .

I o to chodzi :)

PS: Swoją drogą ładnie napierniczasz w innym wątku z tymi bajerkami graficznymi  ;D

*

Offline piobar

• *
  • 64
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 12, 2007, 01:04:11 »
Zrobilem hard reset i pierwszym programem ktory odpalilem po backup utility byl Satelite Data Update. Zadzialal!. Na wszelki wypadek sprawdzilem kilka razy. Nastepnie od razu zainstalowalem Automape i od razu sprawdzielm czy SDU dziala ... i juz NIE ZADZIALAL! :-((  Wniosek taki ze to gryzie sie z automapa. Dziwie sie tylko bo watek sdu byl tu poruszany kilka razy, ludzie zachodzili w glowe co jest przyczyna ze n ie zawsze dziala, a mi sie wydawalo ze 90% gps'owiczow uzywa wlasnie automapy. No ale kupa, bede musial sie pogodzic z fixowaniem po 3 minuty :-((. Z sdu zimny start to max 30sek, a cieply kilka sekund. Moze na COM2 bedzie szybciej za jakis czas. Tak na marginesie to mam instrukcje pl do x500 i tam jest napisane ze dane agps ida wlasnie przez COM4, a opcjonalnie przez COM7.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 12, 2007, 02:25:50 »
MYsle, ze to jednak nie jest AM, bo ja jej uzywam i SDU odpukac od jakiegos czasu dziala mi bezproblemowo.

*

Offline bobas007

• 435
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 12, 2007, 11:10:50 »
Z sdu zimny start to max 30sek, a cieply kilka sekund. Moze na COM2 bedzie szybciej za jakis czas. Tak na marginesie to mam instrukcje pl do x500 i tam jest napisane ze dane agps ida wlasnie przez COM4, a opcjonalnie przez COM7.
Przy warm start różnice między COM2, COM4 i COM7 są zatarte, ale przy cold start widać już wyraźną różnicę na korzyść COM7.
Podobnie jak horde, powątpiewam, że AM ma jakiś wpływ na SDU, ale kto wie... Ja kiedyś miałem problem ze ściągnięciem danych, ale było to wynikiem chwilowej zapaści serwera, z którego SDU łyka dane. Teraz pobieram ręcznie przez domowe wifi, gdy SDU zawoła, że czas na aktualizację i nie mam z tym problemu.

*

Offline kummer

• *
  • 73
  • Sprzęt: MDA III WM5