Witam, przeglądam to Forum od dłuższego czasu z nadzieją, że wreszcie pojawią się informacje o X500+. Widzę, że coś już drgnęło, chociaż jeszcze chyba nikt u nas tego cudeńka w ręku nie trzymał. Za granicą sprzedają już tego Etena dobry miesiąc. Sądzę, że to opóźnienie wynika z opracowywania polskiej lokalizacji. Za kilka dni jadę na urlop i niestety będę musiał ponownie targać ze sobą laptopa. Oczywiście napaliłem się na X500+ z powodu ekranu VGA. Bardzo często w terenie do przeglądania stron WWW korzystam ze swojej komórki, która ma ekran o rozdzielczości 240x320 (jak w X500) i muszę przyznać, że jest to beznadziejnie mała rozdzielczość do tych zastosowań. Na szczęście Onet wyszedł na przeciw i zrobił stronę Onet Lajt, która dobrze chodzi na tej rozdzielczości. Często korzystam z GPS, więc X500+ jest dla mnie podwójnie atrakcyjny. Małą wydajnością zbytnio się nie przejmuję, ponieważ nie mam w planie oglądania filmów (z ekranem VGA X500+ będzie z pewnością wolniejszy od X500 i prawdopodobnie szybciej będzie pożerał akumulator). Przy okazji wyrażę swoje wątpliwości. Cena sklepowa podana w pierwszej wiadomości jest raczej mało realna, ale mam nadzieję, że się mylę. Ekran VGA ma 4x większą rozdzielczość od QVGA, ale punkt jest tylko ok. 2x mniejszy (kilka osób uważa, że jest mniejszy 4x). Pozdrawiam i czekam na wiadomość od pierwszego szczęśliwego posiadacza X500+ (bo na X800 to chyba jeszcze sobie poczekamy do jesieni).