X500 i ActiveSync 4.2 - Problemy z połączeniem

• 8 Odpowiedzi
  • 1149 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 08, 2006, 18:30:02 »
Mam kłopoty z połączeniem X500 (rom 0273) do PC.

Aby doszło do połączenie muszę przeprowadzić następującą proocedurę:
1. Opcja Start->Setings->zakładka Connections : USB to PC (opcja nie zaznaczona)
2. Podłączenie kabla USB (Na PC ActiveSync bez reakcji)
3. Po kliknięciu zaznaczenie tej opcji (Na PC pojawia się karta sieciowa USB ale ActiveSync bez reakcji)
4. Po chwili odznaczenie tej opcji - (karta znika) Na PC ActiveSync zaczyna działać i wszystko OK

Po przeprowadzeniu tej procedury ponowne odłączenie i przyłączenie kable USB w 90% przebiega bezproblemowo.

Czy ktoś wie co robię nie tak ?

Pozdrawiam

P.S.
Próbowałem połączenia po BT ale tutaj kompletna klapa - brak jakiejkolwiek reakcji, tak jak gdybym nic nie robił.
Proszę o opisanie procedury połączenia po BT.

Ja przeprowadzam to w następujący sposób:

Urządzenia mam sparowane.
Po wybraniu ActiveSync via Bluetooth z Connection Wizard i wskazaniu notebook-a następuje pytanie o Device PIN.
Po wprowadzeniu, pytanie o pin na notebook-u, po wprowadzeniu na X500 otwiera się okno informujące o otwieraniu portu, potem przejście na X500 do AciveSync. Na notebook-u bez reakcji.

W ActiveSync na notebooku zaznaczona opcja poł. przez COM6 taki sam port ustawiony na X500 jako client.

*

Offline niepokorny666

• **
  • 227
  • Sprzęt: Galaxy SII
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 15, 2006, 20:43:36 »
U mnie wszystko przebieglo z automatu , zadne ustawianie, po prostu podpialem kabel i sam wyszukal.
Przeinstaluj moze Activesynca.

*

Offline awpd

• 23
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 19, 2006, 17:38:51 »
Ja wcale nie mogę połączyć się moim Etenem X500 z PC, program ActivSync na PC zainstalowałem z płyty, łącze kablem USB i nic, nie łączy się, próbowałem na 2 kompach. Proszę o pomoc.

*

Offline niepokorny666

• **
  • 227
  • Sprzęt: Galaxy SII
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 19, 2006, 21:52:46 »
Activ sync i odznacz w connection setting "allow connections COM3"

*

Offline awpd

• 23
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 19, 2006, 23:54:35 »
nie pomoglo, ja chce tylkozgrac pliki z kompa do PDA, czy powinienem to robić przez Activ sync czy normalnie weść przez moj komputer jak na do pendriva bo w sumie pokazuje mi podlączonego PDA i mogę na niego wejść, ale jest tam pustka. I co ciekawe w połączeniach sieciowych na kompie pojawia się nowe połączenie ale nic to nie daje. POMOCY

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 24, 2006, 12:55:04 »
Witam, ja ściągnołem aktiv ze strony Microsoft, jest po polsku, żadnych
problemów, a normalnie używam aktiv przez bluetooth i wszystko chodzi  jak powinno.
Życze wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT.

*

Offline aigel

• 299
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 24, 2006, 23:00:24 »
Cytat: "awpd"
nie pomoglo, ja chce tylkozgrac pliki z kompa do PDA, czy powinienem to robić przez Activ sync czy normalnie weść przez moj komputer jak na do pendriva bo w sumie pokazuje mi podlączonego PDA i mogę na niego wejść, ale jest tam pustka. I co ciekawe w połączeniach sieciowych na kompie pojawia się nowe połączenie ale nic to nie daje. POMOCY

wylącz WSZYSTKIE  antywirusy i firewalle na PC

aigel

Odp: X500 i ActiveSync 4.2 - Problemy z połączeniem
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 02, 2007, 19:34:25 »
wielkie dzięki za ostatnią opowiedz męczyłem sie z ustawieniami w pda i nic dalej brak połączenia, wyłączyłem firewall i jest!!!!

dzieki!!

Odp: X500 i ActiveSync 4.2 - Problemy z połączeniem
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 10, 2007, 22:00:50 »
podepnę się jako następny z podobnym problemem;
przy włączonym firewallu mimo, że palmtop i PC "widzą się" nie dochodzi do ustanowienia połączenia; a jak wyłączę firewall, to resetuje mi laptopa;
Activa instalowałem kilkakrotnie, łącznie z ostatnią wersją (4. 5) - bez efektu;
czy ktoś ma pomysł jak to rozgryźć?