Wiem ze o tym bylo ale nic z forum nie pomoglo - BRAK MOZLIWOSCI POLACZENIA GPRS

• 8 Odpowiedzi
  • 749 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zbyszek_a

• 4
  • Sprzęt: Eten Glofiish M700 WM6 Pro
Witam

Jestem tu nowy od niedawna posiadam eten m700 (wczesniej spv m3000) i mam problem z ustawieniem polaczenia gprs probowalem juz wszystkiego robilem hard reset juz z 10 razy ( zeby za kazdym razem bylo czysto ) w acces point, uzytkownik i haslo -  connection wizard ustawia "wap.idea.pl", orange kaze "internet", serwis unicom -"idea", a serwis orika wogole sie nie odzywa. nie wiem co ja powinienem zrobic czy oddac do serwisu bo ja niestety nie moge sobie poradzic. wczesniej na spv nie bylo takich problemow. dodam jeszcze ze posiadam WM6

22/11/2007

czy nikt nie potrafi mi pomoc - wszyscy tylko czytaja, a czyzby nikt nie znal rozwiazania??

22/11/2007  18:17

Nie ma doswiadczonych uzytkownikow etena  :worried: tyle czytalem na forum a tu co zadnej odpowiedzi ?? Jestem zszokowany, wychodzi ze kupilem sprzet ktorego nikt tak naprawde nie zna :-|
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2007, 18:22:50 wysłana przez zbyszek_a »

*

Offline annkor

• **
  • 234
  • Sprzęt: MDACIV; AM z licencją;
Co prawda mam X500, WM6.0 i Era, ale moim skromnym zdaniem ustawienia dla Orange powinny być takie:
Po dodaniu "new modem connection" (wpisaniu nazwy) po kolei robimy następujace kroki:

1. Select a modem: Cellular Line (GPRS)
2. Access point name: internet
3. User name: intertnet
4. Password: internet
5. W zakładce Servers (wcześniej wybierz Advanced...) zaznacz Use specific server address
6. wpisz DNS: 194.009.223.079
7. wpisz Alt DNS: 194.204.159.001
8. Finish :) i powinno działać.  :ok:
"Nie mów co wiesz, lecz wiedz co mówisz"

*

Offline zbyszek_a

• 4
nic z tego

napisze dokladnie jaki mam komunikat:
"Cannot connect for an unknown reason.to check your connection settings andchange them if need, tap settings. if the problems continues, reset your mobile device according to your manufacturer's domcumentation and try again."

i nie wiem co mam juz zrobic

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
Odp: Wiem ze o tym bylo ale nic z forum nie pomoglo - BRAK MOZLIWOSCI POLACZENIA
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 23, 2007, 10:14:13 »
nic z tego

napisze dokladnie jaki mam komunikat:
"Cannot connect for an unknown reason.to check your connection settings andchange them if need, tap settings. if the problems continues, reset your mobile device according to your manufacturer's domcumentation and try again."

i nie wiem co mam juz zrobic

Ewidentnie masz coś skopane w ustawieniach połączenia GPRS. Wykorzystaj sposób podany przez annkor, a aktualne ustawienia dla poszczególnych sieci znajdziesz tutaj.
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2007, 11:02:41 wysłana przez TomekWypych »
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline zbyszek_a

• 4
zeby nie bylo watpliwosci, zawsze robilem hard reset jak juz zmienialem ustawienia i nic nie szlo
w tej chwili mam ustwienia takie jak napisal ankor i nic z tego, dlatego nie wiem co zrobic, ja zdaje sbie sprawe ze cos jest nie tak ale nie moge dojsc co :worried:

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
Odp: Wiem ze o tym bylo ale nic z forum nie pomoglo - BRAK MOZLIWOSCI POLACZENIA
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 23, 2007, 10:59:14 »
A może to?
Caby konfiguracyjne do połączeń GPRS i MMS instalować należy w device (telefonie). Po instalacji wykonaj soft reset.
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline zbyszek_a

• 4
a mam jeszcze jedno pytanie jakie powinny byc ustawienia w phone w zakladce other chodzi mi o "gprs setting" ja mam class 8 i authentication pap zaznaczone czy to poprawnie??

*

Offline annkor

• **
  • 234
  • Sprzęt: MDACIV; AM z licencją;
Ja mam Class 8, ale Authentication CHAP.
"Nie mów co wiesz, lecz wiedz co mówisz"

Odp: Wiem ze o tym bylo ale nic z forum nie pomoglo - BRAK MOZLIWOSCI POLACZENIA GPRS
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 24, 2007, 21:17:52 »
Witam.
A ja też miałem problem z GPRS ustawiłem jak pisze w tym wątku i jak ręką odjął :D
Pozdrawiam