X500 - cos spieprzylo mi fonty :-(

• 6 Odpowiedzi
  • 663 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline piobar

• *
  • 64
    • http://www.tanieagd.pl
  • Sprzęt: HTC WIZARD->ETEN X500->HTC DIAMOND->HTC HD2->ARC S
X500 - cos spieprzylo mi fonty :-(
« dnia: Maj 09, 2007, 16:47:03 »
Witam. 
Wlasnie niedawno zauwazylem ze czcionka (tahoma lub arial - bold) w niektorych aplikacjach zrobila sie jakas posiepana i malo czytelna (wyglada to tak jakby nie skalowalna czcionke 10 przeskalowac na 14).  Za cholere nie wiem co jest przyczyna, instalowalem przed tym chyba tylko slownik Lingvosoft 2007 i opere.  Nie instaluje z zasady zadnych nakladek czy polepszaczy.  Ten font jest taki znieksztalcony np w przegladarce czy w automapie ale juz nie jest w Today.  Probowalem zamienic w systemie ttf'y z artemisa zony ale nie daja sie podmienic.  Niezmiernie mnie to wku. . .  :(( bo np.  w automapie ledwo czytelne sa nazwy ulic.   Oprogramowanie tego pocketa jest zenujace, konta poczty notorycznie znikaja, ustawienia znikaja jakos losowo raz to raz tamto, nie mozna go nawet wylaczyc! czizes! gadzet za 2k! Ma ktos moze na to rade?  poza HR i sprzedac, poki co.

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
Odp: X500 - cos spieprzylo mi fonty :-(
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 10, 2007, 01:35:40 »
W najnowszym sofcie coś chyba poprawili z tym znikaniem, bo ja testowo poszedłem na żywioł i grzebiąc co się da, resetując gada na potęgę nie spowodowałem zniknięcia kont, konfigów wifi i parowania bt. Przy czym ja ZAWSZE robię SR po wyłączeniu padaka i chwili odczekania na zrzut rejestru.
Dziwne  ;D
Co do wyłączania X500, to nie bardzo wiem o co Ci chodzi? Jeżeli o zablokowanie poboru prądu, to włącz mu Flightmoda i wyłącz normalnie przyciskiem. AFAIK wtedy może sporo poleżeć bez doładowywania. Sam nie sprawdzałem, bo to przecież telefon, którego używam!
Z tą czcionką to masz jakiś odosobniony wypadek, bo wcześniej o czymś takim nie czytałem. Nie znam Ligvo i nie wiem, czy on czegoś nie kombinuje z fontami. Chyba HR, żeby sie przekonać o co może biegać  :-\

*

Offline piobar

• *
  • 64
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 10, 2007, 15:17:07 »
Mam go od lutego i mam rom 354, konta pop, konfigi wifi i bt znikaja mi caly czas. Owszem zauwazylem ze jak sie nie robi sr przez jakis czas to te konfigi sie jakby utrfalaja, ale pozniej potrafia mi znikac co kilka dni nawet jak nie robie sr, glownie znika mi wep do wifi, ustawienie discoverable w bt i jedno z kont pocztowych. Inne ustawienia raczej sie trzymaja. Co prawda ja nie stosowalem zasady zeby resetowac na wylaczonym pda, teraz bede sie tego trzymal i zobacze. HR i tak mnie czeka bo przestaly mi dzialac istotne rzeczy. Mam nadzieje ze ten Backup Utility dziala jak nalezy bo jak nie to sie wku... niesamowicie.

*

Offline mariano77

• *
  • 76
  • Sprzęt: m515,p800/p900,eten x500,htc touch hd,htc one S
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 10, 2007, 16:17:46 »
moze trafiles na model z linii Alzheimer Edition?  ;)

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 10, 2007, 18:27:04 »
Mam go od lutego i mam rom 354
Pisząc "w najnowszym" miałem na myśli nowszą wersję! Przeoczyliście pojawienie się nowego romu? ;D

PS: Żeby Ciebie załamać i uprzedzić zgrzyty... Etenowy backup działa oki, ale AFAIK poprawnie można odbuckupować tylko na ten sam rom, na którym backup był robiony. W związku z tym, radzę ważne rzeczy przewalić poza maszynkę przed flashem do nowej wersji romu dla X500!

*

Offline piobar

• *
  • 64
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 10, 2007, 20:01:17 »
UFF! Jestem juz po HR. Poszlo szybko i bezbolesnie, Etenowy Backup Utility dziala calkiem ok, zaoszczedza mnostwo roboty. Winowajca odpowiadajacym za skaszanienie fontow i uwalenie funkcji "back" w IE okazal sie slownik Lingvosoft Suite 2007 (a niby powazny i calkiem drogi program).  Zaluje bo slownikow na ppc jest malo, a ten byl naprawde dobry jako slownik. Potrzebuje inny pol-eng, pol-ger, ktos cos poleca?? Oficjalnie to chyba nowszego niz 354 nie ma? a nawet jak jest to juz poczekam na wm6 i to tez na jakas 2-3 wersje bo pierwsze upgrade bedzie pewnie pelne bugow.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 11, 2007, 01:12:26 »
Ze slownikow polecam ECTACO Partner Talking Dictionary English-Polish. Nie wiem do konca jaka bogata ma biblioteke slow, ale w moich zastosowaniach sprawdza sie znakomicie i nie przysparza zdnych problemow.
No wlasnie czasem niektorzy uzytkownicy wieszaja "psy" na Etenie, a winowajca bywa jakas aplikacja...