X500 Bootloader & test mode

• 4 Odpowiedzi
  • 1378 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ciuxxxon

• **
  • 101
  • Sprzęt: HTC Desire
« dnia: Grudzień 10, 2006, 14:40:33 »
W końcu ktoś odkrył jak wejść w tryb bootloadera i test mode.

Bootlader:
trzymamy guzik power i record, następnie wciskamy softreset (wciąż trzymając power i record)

Test Mode:
trzymamy guzik power i camera, następnie wciskamy softreset (wciąż trzymając power i camera).

Warto sprawdzić  sobie urzadzenie trybem test mode ponieważ uzytkownicy testując pamięć w swoich glofiishach odkryli błędy co mogło być przyczyną częstego zawieszana się urządzenia (u mnie nie było błedów i nie mam zastrzeżeń co do stabilności systemu).

*

Offline Fortuniarz

• **
  • 116
  • Sprzęt: HTC HD
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 10, 2006, 21:07:10 »
Przepraszam ale co to daje?

*

Offline ciuxxxon

• **
  • 101
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 17, 2006, 12:22:44 »
Jeśli po hard resecie nie chcemy aby automatycznie instalowałały się programy z extended roma to wystarczy przy odlczaniu (3..2...1..) przytrzymać guzik camera.
Wtedy będziemy mieli czysty system "bez śmieci", a jesli będziemy chcieli coś wgrać z extedned roma to oczywicie możemy skorzystać z wbudowanego programu Application Recovery.

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 11, 2007, 13:26:16 »
Znajomy kupił sobie niedawno Etena G500 (wiem, że tu jest mowa o x500, ale może działają tak samo) i teraz ma z nim problem: mówi, że eten się włącza, ładuje ale zanim załaduje się WM przełacza się w tryb testowy i dalej nic się nie dzieje. Czy ktoś ma pomysł jak to rozwiązać? Czy można w trakcie tego trybu testowego zrobić hard reset? Czy wyjęcie baterii na kilkanaście godzin pomoże? Bo już nie wiem co mu doradzić  :P
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 11, 2007, 14:17:52 »
W/g mnie spróbować wgrać rom od nowa bądź załadować nowszy. Nigdy nie zaszkodzi ostudzić go na 20 godzin.