Co za szkoda , właśnie zamierzałem kupić x500 ale widzę po forum-eten ze x500 to nic więcej jak tylko kłopoty ....szkoda . 2000pln i ...
Rozumiem, że w jakimś sensie pojmujesz ogólne zjawiska dotyczące for publicznych? To, że kilka osób napisze w jakimś wątku, że ma jakiś problem, nie znaczy, że wszyscy go mają...
1. obudowa trzeszczy
Moja nie trzeszczy i zaskoczony jestem solidnością wykonania tego maleństwa.
2. cos w niej lata
Nic w moim nie lata.
3. jakość dźwięku tragiczna
Tragiczne to są dołączone do zestawu słuchawki. Jakość dźwięku x500 IMHO zadowalająca. Z całą pewnością nie "tragiczna".
4. problem z wysłaniem sms
Nie zauważyłem problemów z wysyłką i odbieraniem SMS i MMS.
5. jakieś ugięcia czy fale na displayu
Ten problem dotyczy wszystkich x500, w mniejszym lub większym stopniu. Na moim X500 jest on zauważalny, ale w niczym mi nie przeszkadza! Mój koleś, fan Asusów bąknął coś o znakomitej czułości ekranu na dotyk. Jakości obrazu X500, w porównaniu do swego Asusa nawet nie komentował. Zaczął na boczku, po cichu przecierać ekranik swojego pda, jakby to miało mu w czymś pomóc
![z piekła rodem ]:>](https://pdaclub.pl/forum/Smileys/pdaclub/satan_ani.gif)
(Taki joke...)
6. problem z podświetleniem ( x500 nie gaśnie )
Tego problemu też nie zauważyłem. Ekran zachowuje sie dokładnie tak, jak mu się to ustawi.
IMHO prawdziwie upierdliwe wady to:
1. Słabe słuchawki + blokujące sie gniazdo słuchawek. Mi się taka blokada nie zdarzyła, ale szybko dokupiłem słuchawkę BT, żeby się tym nie przejmować. Komfort użytkowania wzrósł do poziomu dla mnie akceptowalnego.
2. Znikające po softresecie ustawienia kont POP3, konfigów AP WIFI. Pono to nie tyle błąd Etena, co byk w WM5. Da się to do pewnego stopnia obchodzić.
3.Moim zdaniem badziewny soft Voicecommand. Coś strasznego. Jedyna rzecz, która mnie w X500 wkurza. "Panienka" z tego programu czasem robi co jej każę, czasami nie kuma głupiego "No". Próbowałem różnych akcentów i czasami słyszę tylko cieplutkie "Say again"

Gdyby była żywa, to obawiam się, że mógłbym pierwszy raz w życiu przy@#$%ić babie w łeb... Oczywiście, są sporo lepsze zamienniki tego programu.
Co mi się jeszcze nie podoba... Eeee... Nie. Reszta jest oki

PS: I na koniec... Panie neodom! Czy Ty aby nie przeginasz z tym dopisywaniem się do wątków z problemami użytkowników X500? Chcesz coś udowodnić sobie, czy przekonać wszystkich wokół jaki to "do dupy" jest ten sprzęcik? Normalnie nie kumam. Żeby Ciebie oświecić... Eten X500 to pierwszy pda, który swoimi możliwościami na tyle mnie zaciekawił, że go kupiłem. Na domiar "złego" jestem z niego bardzo zadowolony! I co ja mam teraz biedny zrobić? Neodom, może ci go dać do potrzymania, co?
![z piekła rodem ]:>](https://pdaclub.pl/forum/Smileys/pdaclub/satan_ani.gif)