Naprawa ETEN x500+ - czy ktoś to zrobi w Polsce?

• 6 Odpowiedzi
  • 2051 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wlodek55

• 5
  • Sprzęt: mio a702, mio c710
Naprawa ETEN x500+ - czy ktoś to zrobi w Polsce?
« dnia: Sierpień 17, 2009, 16:44:26 »
Posiadam urządzenie ETEN x500+. Urządzenie pracowało fajnie aż do czasu gdy zachciało mi się zmienić w nim ROM. ROM zmieniłem ale mi się nie podobał. Chciałem powrócić do poprzedniego i... podczas ładowania systemu padło wszystko. To znaczy okazało się że kabelek USB jakiego używałem był kiepskiej jakości. Przerwał transmisje między urządzeniem a komputerem. Na nic zdawały się uruchomienia poprzez wciskanie nagrywania + power + reset z włożoną kartą sd a na niej z nagranymi plikami USBDLUpdate_Console i temp.bin. Żadne sztuczki z grup dyskusyjnych nie działają.
Mam zatem pytanie czy znacie kogoś kto podejmie się naprawy urządzenia i oczywiście za jaką kwotę.
Nie odsyłajcie mnie do UNICOM. Tam już pisałem i otrzymałem taką odpowiedź:

Niestety, ale nie wykonujemy takich napraw. Nie jesteśmy serwisem, ale przedstawicielem serwisu producenta. Serwis ten znajduje się w Niemczech i z tego co się orientuję naprawy takie są drogie, koszt ok 500-600 zł. Ewentualnie moglibysmy spróbować wykonać taką naprawę na miejscu, ale bez gwarancji, że naprawa zostanie zakończona sukcesem, inżynier serwisu musiałby obejrzec urzadzenie.

Dziękuję za odpowiedź
Włodek

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
Odp: Naprawa ETEN x500+ - czy ktoś to zrobi w Polsce?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 17, 2009, 17:11:18 »
Poszukaj w dziale serwisowanie. A najlepiej sprzedaj tego etena na czesci i kup cos normalnego :P
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline adamski73

• 38
  • Sprzęt: X 500
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 17, 2009, 23:31:42 »
w pliku temp musisz  zmienić rozszerzenie bin na dat (temp.dat) i powinno pójść z karty polecam przeczytać http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=104521.0

*

Offline wlodek55

• 5
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 24, 2009, 10:30:58 »
Robiłem tak już dziesiątki razy. PO wciśnięciu NAGRYWANIE + POWER zaczyna migać dioda łądowania zasilania. Po wciśnięciu RESTET dioda zaczuna mrugać szybciej. Puszczenie RESTE dioda znów zaczyna mrugać wolniej, puszczenie nagrywania - bez zmian. Puszczenie POWER dioda gaśnie...
Może ktoś ma jakieś pomysły? Pozdrawiam wszystkich.

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 24, 2009, 16:30:56 »
Pytanie banalne, ale czy masz założoną tylną klapkę? Spróbuj jeszcze napisać do Comes'u, oni mogą takie rzeczy robić.

*

Offline wlodek55

• 5
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 24, 2009, 18:52:06 »
Mam założoną klapkę tylną, ba więcej mam nawet włożoną naładowaną baterię.
Napisane: Sierpień 24, 2009, 18:33:34
Comes jako serwis podaje spółkę ORIKA. A to właśnie Orika pisze mi. "Niestety nie dokonujemy tego typu napraw. Możliwa byłaby tylko wymiana płyty. Koszt to 655zł netto + 100 zł netto montaż. W przypadku odpowiedzi na tego maila proszę o załączenie poprzedniej korespondencji. Pozdrawiam Agnieszka Nawrot ORIKA Sp. z o.o. 
ul. Kościerzyńska 10 51-416 Wrocław

Tak więc widać że z ORIKA taki serwis jak z koziej d.... itd. Składacze klocków lego a nie serwis. Choć zapewniają jakoby w serwisie pracowali ludzie po prestiżowych uczelniach... hahahaha.
W Polsce nie ma serwisu - są składy przerzutowe reklamowanych urządzeń - od klienta do serwisu producenta daleko za Odrą. SERWIS TO BRZMI DUMNIE... a tak ogólnie to ludzie tam pracujący przerzucają kwity i paczki. Na tym kończy się ich praca nie mająca nic z myśleniem technicznym czy też naprawą. Tą robią lepiej amatorzy z portali społecznościowych.
Pozdrawiam

*

Offline GurneyH

• 49
  • Sprzęt: Eten M700, WM6; Nokia 6210 Navigator
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 14, 2009, 14:58:54 »
Witam

już prawie miesiąc ale ... jakiś czas temu miałem trochę podobną sytuację udało mi się na .. Allegro znaleźć fachmana co naprawia różne takie (mam M700).
Naprawa tania nie była ale :) taniej o ponad połowę niż mi w serwisie proponowali . Jak byś jaszcze potrzebował pomocy to poszukam namiarów na fachmana. Pisz na PW.

Pozdrawiam GH