Posiadam urządzenie ETEN x500+. Urządzenie pracowało fajnie aż do czasu gdy zachciało mi się zmienić w nim ROM. ROM zmieniłem ale mi się nie podobał. Chciałem powrócić do poprzedniego i... podczas ładowania systemu padło wszystko. To znaczy okazało się że kabelek USB jakiego używałem był kiepskiej jakości. Przerwał transmisje między urządzeniem a komputerem. Na nic zdawały się uruchomienia poprzez wciskanie nagrywania + power + reset z włożoną kartą sd a na niej z nagranymi plikami USBDLUpdate_Console i temp.bin. Żadne sztuczki z grup dyskusyjnych nie działają.
Mam zatem pytanie czy znacie kogoś kto podejmie się naprawy urządzenia i oczywiście za jaką kwotę.
Nie odsyłajcie mnie do UNICOM. Tam już pisałem i otrzymałem taką odpowiedź:
Niestety, ale nie wykonujemy takich napraw. Nie jesteśmy serwisem, ale przedstawicielem serwisu producenta. Serwis ten znajduje się w Niemczech i z tego co się orientuję naprawy takie są drogie, koszt ok 500-600 zł. Ewentualnie moglibysmy spróbować wykonać taką naprawę na miejscu, ale bez gwarancji, że naprawa zostanie zakończona sukcesem, inżynier serwisu musiałby obejrzec urzadzenie.
Dziękuję za odpowiedź
Włodek