wpowadzanie PINkodu w X500

• 2 Odpowiedzi
  • 602 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Lexon

• *
  • 79
  • Sprzęt: Eten X500; Samsung i900 Omnia
wpowadzanie PINkodu w X500
« dnia: Marzec 15, 2008, 15:28:04 »
Dotychczas po softresecie zawsze wyświetlała się klawiatura z komunikatem o wpowadzeniu PINkodu do karty SIM. Ostatnio jednak klawiatura pojawia się tylko na chwilę i nie reaguje na wpisanie czegokolwiek, po czym znika i X500 uruchamia się bez aktywacji karty SIM. Niby niewiele to przeszkadza, bo wtedy można ją zaktywować powtórnie, ale jest to trochę wkurzające, bo można o tym zapomnieć. Dotychczas było ok.
Karta SIM jeszcze z Idei, w ustawieniach WM6 mam zaznaczoną opcję "wymagaj kodu PIN gdy urządzenie jest włączane" (w tym typie karty nie można wogóle wyłączyć żadania podawania PINkodu).
Może ktoś wie jak to poprawić, żeby żądanie PINkodu było aktywne w chwili uruchaminia się po softresecie?

*

Offline sowa610

• **
  • 135
  • Samsung Galaxsy S II AutoMapa Android EU
Odp: wpowadzanie PINkodu w X500
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 15, 2008, 16:17:44 »
Masz zainsalowane spolszczenie ? Jeżeli tak to problem polega na tym jak odinstalujesz polską nakładkę to klawiatura będzie sie pokazywać jako pierwsza po miękkim resecie. Też tak miałem.

*

Offline Lexon

• *
  • 79
  • Sprzęt: Eten X500; Samsung i900 Omnia
Odp: wpowadzanie PINkodu w X500
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 15, 2008, 16:40:25 »
Mam spolszczenie, ale go nie ruszałem. Było cały czas dobrze, a po którymś softresecie klawiatua nie czekała na wpisanie i tak już zostalo...
Co ciekawe, jak palm jest podłączony do kompa, to wtedy czeka jak należy...