Totalne zawieszenie X500 :(

• 2 Odpowiedzi
  • 555 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Totalne zawieszenie X500 :(
« dnia: Sierpień 18, 2007, 12:29:16 »
Witam!
Tak się zdarzyło, że w pewnym momencie zawiesił się mój X500, więc go miękko zrestartowałem. Podniósł się, nie wiadomo dlaczego, jak po twardym resecie (czysty jak z fabryki), dlatego spróbowałem odtworzyć go z backupu (SPB). Po zakończeniu restore'a po 15 sek. samoczynnie się zresetował (tak ten program ma) i zaczął się problem - X500 stanął na pomarańczowym ekranie i nic się nie dzieje. Twardy reset nie pomaga: pojawia się okno czy chcę wykasować wszystkie dane i załadować default, naciskam YES i tak już zostaje. Zostawiłem go na noc w tym stanie ale to nie pomogło, próbowałem test mode ale wszystko jest ok/passed. Żeby załadować nowy OS potrzebna jest komunikacja przez activesync (nie mam możliwości zrobienia tego przez kartę SD, zresztą i tak nie miałbym na pda dostępu do plików z OS) i tak stoję w miejscu. Czy istnieje opcja załadowania OS bez udziału AS czy konieczna staje się wizyta w serwisie?
Pozdrawiam.

*

_Morf_

Odp: Totalne zawieszenie X500 :(
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 18, 2007, 14:59:46 »
Bez AS sobie raczej nie poradzisz  :wink:. Polecam lekture eten-users.eu może tam coś wyczytasz. Najprościej byłoby flashować z karty MicroSD ale nie jestem pewien czy jest taka u Etena opcja (zawsze fashowałem przez AS) u Acera można było tak robić.
Możesz też spróbować wyciagnąć baterie, więcej pomysłów brak.

http://eten-users.eu/index.php?showtopic=7311

@Down - Eten boski jest i basta !  :evil: WM6.0 jeszcze się ślimaczy ale i tak jest cudnie  :proud:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 18, 2007, 15:13:49 wysłana przez _Morf_ »

Odp: Totalne zawieszenie X500 :(
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 18, 2007, 15:11:17 »
A bylo sie nie zamieniac z Acera n311 na Etena :mrgreen: :grin: :P
Zartuje rzecz jasna :ok: