WM 6 do Etena X 500 już jest

• 58 Odpowiedzi
  • 4389 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline clie

• **
  • 107
Odp: WM 6 do Etena X 500 już jest
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 13, 2007, 20:33:46 »
Instalacja WM6 odbywa się dokładnie tak samo jak każdej wcześniejszej wersji ROMU - jedynie na początku system prosi o podanie Action Key - to ten który otrzymujecie podczas rejestracji w EtenCorp.
Przed instalacją ROMu należy:
- wyjąć kartę microSD
- zrobić soft-reset systemu i uaktywnić ActiveSync z PC
Instalację przeprowadzamy przy włączonym Etenie :) przecież musisz mieć połączenie z PC. Instalację odpalasz na PC.
Potem postępujesz dokładnie według instrukcji na ekranie PC.

*

neodom

« Odpowiedź #31 dnia: Maj 13, 2007, 20:36:08 »
wogole nie wyswietla sie opcja z 354 .... a retype password to kompletna zagadka ....

*

Offline sokorro

• 14
  • Sprzęt: Eten Glofiish M700
« Odpowiedź #32 dnia: Maj 13, 2007, 20:38:35 »
retype password - powtórz hasło (a spróbuj TAB-em)
Jak wpiszesz Serial Number pojawi się w zakładce OS Edition ROM do wyboru
« Ostatnia zmiana: Maj 13, 2007, 20:43:10 wysłana przez sokorro »

*

neodom

« Odpowiedź #33 dnia: Maj 13, 2007, 20:40:52 »
Instalacja WM6 odbywa się dokładnie tak samo jak każdej wcześniejszej wersji ROMU - jedynie na początku system prosi o podanie Action Key - to ten który otrzymujecie podczas rejestracji w EtenCorp.
Przed instalacją ROMu należy:
- wyjąć kartę microSD
- zrobić soft-reset systemu i uaktywnić ActiveSync z PC
Instalację przeprowadzamy przy włączonym Etenie :) przecież musisz mieć połączenie z PC. Instalację odpalasz na PC.
Potem postępujesz dokładnie według instrukcji na ekranie PC.

Bardzo jestem wdzieczny za ta informacji mimo iz nigdy romu nie zmienialem , duza jest mozliwosc jakiejs pomylki ? Jest cos istotnego na co zwrocic uwage ?
Napisane: Maj 13, 2007, 20:39:35
retype password - powtórz hasło

To rozumiem tyle tylko ze nie moge tam nic wpisac . klikam i nie wyswietlaja sie zadne znaki . kursor jest ale nic tam nie pisze ..... i mimo to mam info ze hasla nie pasuja do siebie ...

*

Offline sokorro

• 14
  • Sprzęt: Eten Glofiish M700
« Odpowiedź #34 dnia: Maj 13, 2007, 20:43:57 »
Czyżbyś korzystał może z Firefoxa? Spróbuj IE, potrzeban jest JAVA

*

Offline Fortuniarz

• **
  • 116
  • Sprzęt: HTC HD
« Odpowiedź #35 dnia: Maj 13, 2007, 20:56:26 »
Nie mogłem wgrać na nowy ROM AM 4.0. Mimo niedzieli napisałem @ do supportu AM. I wiecie co....? ODBLOKOWALI!!! Super, jutro na Hel!!!   8)

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
« Odpowiedź #36 dnia: Maj 13, 2007, 21:02:48 »
Niewiem czy warto to instalować, ja tam żadnych zmian nie widze a szczególnie jeśli chodzi o szybkość "0"

*

Offline piobar

• *
  • 64
    • http://www.tanieagd.pl
  • Sprzęt: HTC WIZARD->ETEN X500->HTC DIAMOND->HTC HD2->ARC S
« Odpowiedź #37 dnia: Maj 13, 2007, 21:08:19 »
a ja caly czas prosze o informacje czy kopia danych i ustawien z programu etena Backup Utility zrobiona pod wm5 jest czytana przez wersje tego programu pod wm6? jezeli tak to czy wszystko sie da zbackupowac i odtworzyc pod wm6 czy tylko czesc ustawien. Nie wierze ze wszyscy sa tu entuzjastami ustawiania i wpisywania wszystkiego od poczatku ;-)

*

neodom

« Odpowiedź #38 dnia: Maj 13, 2007, 22:10:22 »
Ok , zmienilem przegladarke na IE i poszlo . wybralem jednak OS inny niz 354 bo taki mi sie nie wyswietlil . to zreszta nie ma chyba znaczenia ... wm6 pobralem z linku ktory ktos tu podal . Serdecznie dziekuje za wszelka pomoc .

Napisane: Maj 13, 2007, 21:26:43
Trwa Waiting a download - dlugo tak ma trwac ?

I na tym sie skonczylo . active synch sie rozlaczyl ...i ok . SUKCESS ! moja pierwsza zmiana romu przebiegla korzystnie .... troche sie balem ale juz po wszystkim . uff

Napisane: Maj 13, 2007, 21:34:46
wm5 instalowal po HR 24 apli a wm6 22 . Ciekawe co okroili ...

Nie slychac niektorych dzwonkow w sound and notification w text message ( na liscie sa ale nie slychac kilku ) , mniej dzwonkow dla telefonu , swietne ikonki ....
« Ostatnia zmiana: Maj 13, 2007, 22:30:51 wysłana przez neodom »

*

neodom

« Odpowiedź #39 dnia: Maj 13, 2007, 23:39:13 »
Od razu usunalem Connection Wizard . Sam ustalam jeden punkt dostepu i nie powraca mi do innych po SR . Brithday reminder , image wizard , quick link , battery meter , image maker ,m-desk , multimedia manager wywalilem . Zbedne dodatki ...

*

Offline cartman_77

• **
  • 139
  • Samsung OMNIA
  • Sprzęt: SAMSUNG OMNIA
« Odpowiedź #40 dnia: Maj 14, 2007, 00:14:28 »
czy ktoś wie jak w wm6 wywalić ikonkę wirelessmanagera z dolnego paska ?

hack z wm5 nie działa :(

proszę
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=64716.0

pozdr,
cartman
Samsung OMNIA

Początek:                   Obecenie:
PDA: SAHH5/SAHH5    CTWM6.5v3.1
TELEFON: XXHH3

*

Offline niepokorny666

• **
  • 227
  • Sprzęt: Galaxy SII
« Odpowiedź #41 dnia: Maj 14, 2007, 00:43:32 »
Nowa winda calkiem spoko, potwierdzam,ze nie slychac niektorych dzwiekow, mimo,iz sa, ALE ZA TO DODANE SA NOWE, SZYBKOSC LEPSZA- ZAUWAZALNIE, ALE SPODZIEWALEM SIE LEPIEJ, IKONKI LADNE.

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
« Odpowiedź #42 dnia: Maj 14, 2007, 06:42:42 »
[quote
proszę

pozdr,
cartman
[/quote]

Dzięki :)

pytanko o backup wm6

używam spb.  po pierwsze musialem wyłączyć opcję zatrzymywania programów przed backupem ,bo inaczej nie chciał robić. Treaz robi ale w logu pisze że 2 plikow nie mogl odczytać tj.  windows\RILLOG.txt i windows\system\SQM\Sessions\WordMobile

jak myslice bedzie działał taki backup w razie (puk puk) awarii ?

M
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2007, 06:53:32 wysłana przez marcel »

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #43 dnia: Maj 14, 2007, 08:41:01 »
Jedna rzecz nie została wyjaśniona, mianowicie POLSKIE menu. Jeden z polskich dystrybutorów (MIP) wraz z mediaoffice - producentem lokalizacji marchevka zaprzestali prac nad lokalizacją do X500 i M700. Dystrybutor poinformował mnie ( o czym wczesniej pisałem w wątku o lokalizacji) że lokalizacji nie będzie ponieważ eten wyda Windows Mobile 6.0, który będzie po Polsku... czy wobec tego ktoś z was może to zweryfikować?

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
« Odpowiedź #44 dnia: Maj 14, 2007, 08:58:35 »
Trudno cos w tej chwili przesadzac, narazie wersji PL nie ma ale nie ma tez wielu innych wersji jezykowych , ktore eten zapowiadal wiec moze jeszcze tak sie pojawi
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

*

Offline clie

• **
  • 107
« Odpowiedź #45 dnia: Maj 15, 2007, 09:30:04 »
Refleksje po 2 dniach nowego WM 6.
1. zdecydowanie na plus - szybkość działania - widoczne i odczuwalne przyśpieszenie - zwłaszcza jeśli chodzi o typowe aplikacje PIM - przeszukiwanie kalendarza, przechodzenie po dniach, tygodniach i miesiącach (u mnie jest teraz błyskawiczne - cały czas miałem i mam pełną replikację całego outlooka - więc tych danych jest trochę - kilkanaście MB pliku PIM).
2. nie zauważyłem zwiększonego zużycia baterii o którym niektórzy tu wspominają (choć ogólnie standardowa bateria w Etenie nie jest zbyt wytrzymała) - jest natomiast dostępna pojemniejsza bateria 3600mAh (standardowa to 1530 mAh) info tutaj
3. na plus zmiana funkcjonalności modułu telefonicznego (podobne rozwiązanie jakie daje SPB shell w zakresie wybierania kontekstowego z kontaktów - choć nie wiem - może było wcześniej ale nie zauważyłem) oraz bezpośredni podgląd pod wybierane poprzednio numery

- na minus - standardowa skórka do modułu telefonicznego jest tylko czarna, jest też pomarańczowa, ale pozostają czarne elementy nie przykryte :(

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #46 dnia: Maj 15, 2007, 10:18:05 »
[quote
proszę

pozdr,
cartman

Dzięki :)

pytanko o backup wm6

używam spb.  po pierwsze musialem wyłączyć opcję zatrzymywania programów przed backupem ,bo inaczej nie chciał robić. Treaz robi ale w logu pisze że 2 plikow nie mogl odczytać tj.  windows\RILLOG.txt i windows\system\SQM\Sessions\WordMobile

jak myslice bedzie działał taki backup w razie (puk puk) awarii ?

M
[/quote]zaleznie od obrazu romu programu spb moga nie dzialac pod wm6. mialem ten sam problem z beckapem i zmienilem na beckap menagera.
jezeli uwazacie ze jest wolno to zmienic rozmiar pamieci dla wm
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

neodom

« Odpowiedź #47 dnia: Maj 15, 2007, 10:33:20 »
Clie , dlatego ja dogrywam klawiature jak na screenach . Co do bateri to niegdy sie nie wypowiem bo ppc uzytkuje tak bardzo intensywnie ze trudno byc obiektywnym ale nie odnioslem wrazenia by trzymala slabiej . Z kolei niejednokrotnie do roznych fonow dokupowalem baterie o wiekszych pojemnosciach ale nigdy nie byly tak dobre jak oryginalne ( w p800 standardowo mialem 1000mAh , po roku byla juz slaba wiec kupilem 1100mAh forevera i niestety nowa bateria forevera trzymala krocej niz zuzyta juz mocno oryginalna )

« Odpowiedź #48 dnia: Maj 15, 2007, 19:43:34 »
Witam

Czy ktoś po zamianie WM5->WM6 wgrywał AutoPilota?
Z serwisu AutoPilota otrzymałem następującą informację:

W przypadku zmiany ID urządzenia, nie będzie pasował wygenerowany wczesniej klucz licencji. Należy w tym wypadku przejśc jeszcze raz cały proces aktywacji programu (dopuszczamy możliwość dwukrotnej aktywacji programu).

A więc mam pytanie. Czy upgrade zmienia ID urządzenia. Jeśli zmienia to ciekawe czy następna zmiana ROM-u także go zmieni.

Pozdrawiam

*

Offline eser

• 35
  • Sprzęt: Eten X500 + microSD 8GB
« Odpowiedź #49 dnia: Maj 16, 2007, 22:08:29 »
Witam!
Ciekawa sprawa, może innym się przyda. Po pomyślnej rejestracji i ściągnięciu WM6 ze strony Etena, sprzęt za cholerę nie chciał przyjąć przesłanego klucza. Sprawdzałem kilkakrotnie kolejność wszystkich cyfr - było ok! A komunikat ciągle "błędny klucz". Zmarnowałem pół dnia i .....okazało się, że IMEI z kartonu nie zgadzał się z tym z pod baterii! Dopiero ten z Pocketa ruszył po ponownej rejestracji i nowym kluczu. Kłopot zafundował mi serwis Unicomu, po naprawie gwarancyjnej, nic nie wpisał do karty i nie powiadomił mnie. Czyli pewniejszy jest IMEI umieszczony pod baterią PPC.
Pozdrawiam

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #50 dnia: Maj 17, 2007, 07:55:04 »
Witam!
Ciekawa sprawa, może innym się przyda. Po pomyślnej rejestracji i ściągnięciu WM6 ze strony Etena, sprzęt za cholerę nie chciał przyjąć przesłanego klucza. Sprawdzałem kilkakrotnie kolejność wszystkich cyfr - było ok! A komunikat ciągle "błędny klucz". Zmarnowałem pół dnia i .....okazało się, że IMEI z kartonu nie zgadzał się z tym z pod baterii! Dopiero ten z Pocketa ruszył po ponownej rejestracji i nowym kluczu. Kłopot zafundował mi serwis Unicomu, po naprawie gwarancyjnej, nic nie wpisał do karty i nie powiadomił mnie. Czyli pewniejszy jest IMEI umieszczony pod baterią PPC.
Pozdrawiam

Zgadza sie. Unicom, albo "dalszy" serwis nie nakleil na pudelku, a pewnie wymienili cala plyte glowna i zmienil sie tez IMEI. Zeby sprawdzic IMEI mozesz tez w module telefonicznym wpisac *#o6# jak w "zwyklej" komorce i sie wyswietli. Bedzie to ten sam numer co pod naklejka. Zastanawialem sie jak to jest, czy wystarczy zgodnosc wyswietlanego numeru i ten pod bateria, czy zeby wszystko bylo do konca ok na pudelku tez musi byc ten sam?

« Odpowiedź #51 dnia: Maj 17, 2007, 13:44:30 »
Proszę o pomoc.

W czasie rejestracji cały czas wyświetla mi komunikat abym podał prawdziwy serial number.  Wpisywałem ten numer z 20 razy małymi literami, dużymi itd - zawsze to samo.  Czy to możliwe, że numer pod baterią jest inny niż na pudełku ?
Czy wyjęcie baterii oznacza soft resetczy hard reset ? Jeżeli hard to czy można wyjąć baterię na podłączonym zasilaniu z USB lub ładowarki ?

*

Offline Rafaelloz

• 21
  • Sprzęt: .: Eten X500 :. sprzedany
« Odpowiedź #52 dnia: Maj 17, 2007, 14:20:42 »
Jedna rzecz nie została wyjaśniona, mianowicie POLSKIE menu. Jeden z polskich dystrybutorów (MIP) wraz z mediaoffice - producentem lokalizacji marchevka zaprzestali prac nad lokalizacją do X500 i M700. Dystrybutor poinformował mnie ( o czym wczesniej pisałem w wątku o lokalizacji) że lokalizacji nie będzie ponieważ eten wyda Windows Mobile 6.0, który będzie po Polsku... czy wobec tego ktoś z was może to zweryfikować?
Może znajdzie się wśród użytkowników osoba która mogłaby napisać do  firmy Eten z pytaniem:czy i kiedy można się spodziewać WM 6.0 PL?
Ja niestety nie znam English  ??? W szkole uczyli nas języka naszych wschodnich sąsiadów ;)

« Odpowiedź #53 dnia: Maj 17, 2007, 15:23:48 »
Sprawdziłem pod baterią - numery serial i imei są zgodne z pudełkiem więc o co im chodzi  >:(

Udało się - pomogła zmiana przeglądarki.  Nadal nie mogę pobrać romu ze strony Etena, ale mam już action key, więc chyba mogę zainstalować rom ściśgnięty z rapidshare ?

« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2007, 16:27:18 wysłana przez romuch »

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #54 dnia: Maj 17, 2007, 19:13:36 »
Tak, mozesz spokojnie zainstalowac ten rom.

« Odpowiedź #55 dnia: Maj 17, 2007, 23:20:01 »
Dzięki Horde, rom już zainstalowany.  Jutro testy.

« Odpowiedź #56 dnia: Maj 18, 2007, 15:52:41 »
Może znajdzie się wśród użytkowników osoba która mogłaby napisać do  firmy Eten z pytaniem:czy i kiedy można się spodziewać WM 6.0 PL?
Ja niestety nie znam English  ??? W szkole uczyli nas języka naszych wschodnich sąsiadów ;)

Niestety na pewno nie będzie polskiej wersji od ETEN'a, nawet brakuje wersji GER dla WM6 i także ich nie planują (wyczytane na forum http://eten-users.eu/index.php?showtopic=8881).

Najważniejszy cytat z tego wątku to odpowiedź supportu technicznego:
Dear Sir/Madam,

Thank you for the inquiry.

For X500/M700, E-TEN will provide upgrade service.
We have only provide the english ,Russian and Franch version.

Thanks for your patience.

Best regards

E-TEN Information Systems Co., Ltd.
Tel: +886-2-7721-0000
Fax: +886-2-7721-0123

Pozdro,
MundeX
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2007, 15:54:16 wysłana przez MundeX »

*

Offline Rafaelloz

• 21
  • Sprzęt: .: Eten X500 :. sprzedany
« Odpowiedź #57 dnia: Maj 20, 2007, 11:46:44 »
Dzięki wielkie MundeX.
Troszkę dziwi mnie podejście supportu technicznego firmy Eten, przecież w Polsce sprzedają naprawdę duże ilości sprzętu, więc czemu nie mogą poświęcić troszkę pracy i wypuścić WM 6 PL - naprawdę nie rozumiem tej polityki.

Cóż pozostaje jedynie instalka wersji EN :( :-[ Nie jest to jakiś bardzo wielki problem , ale miło byłoby gdyby mój Eten "mówił" (czyt. pisał) do mnie po POLSKU.

Pozdrawiam gorąco wszystkich klubowiczów.

*

Offline eser

• 35
  • Sprzęt: Eten X500 + microSD 8GB
« Odpowiedź #58 dnia: Maj 20, 2007, 22:10:38 »
horde napisał:

Zastanawialem sie jak to jest, czy wystarczy zgodnosc wyswietlanego numeru i ten pod bateria, czy zeby wszystko bylo do konca ok na pudelku tez musi byc ten sam?

W moim przypadku są dwie identyczne naklejki, pod baterią i na kartonie, z tym samym nr S/N, a różniące się nr IMEI.
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2007, 22:12:58 wysłana przez eser »