Polska Lokalizacja dla WM 6.0

• 29 Odpowiedzi
  • 4399 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
Polska Lokalizacja dla WM 6.0
« dnia: Sierpień 03, 2007, 13:01:29 »
Witam, wyszperałem w necie coś takiego: http://www.penreader.com/download/ppc/Polish/LEngPolishLiteWM6.exe Jest to wersja lite - więc pewnie mało będzie przetłumaczone. Nie mam pod ręką ani M700 ani X500 z WM 6.0 - ale proszę o potestowanie i sprawdzenie czy przede wszystkim działają podstawowe funkcje jak dzwonienie, sms, mms, internet wifi i EDGE, wpisywanie PIN-u, aparat. link jest do wersji demo która działa kilka dni.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: Polska Lokalizacja dla WM 6.0
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 03, 2007, 14:26:34 »
Tak z ciekawosci...skoro nie masz juz tych urzadzen to po co Tobie informacja na temat danej lokalizacji?

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 03, 2007, 15:40:25 »
Nie odpowiada się pytaniem na pytanie... to po pierwsze. A po drugie - mam dostęp do tych urządzeń ponieważ je sprzedaje, tymczasowo wszstkie eteny mi zeszły, kolejne będę miał we wtorek więc dlatego chciałem poprosić o opinię innych użytkowników.

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 03, 2007, 16:00:57 »
Wlasnie mialem takie wrazenie, ze sprzedajesz lokalizacje, sprzet, a wykorzystujesz
innych uzytkownikow jako beta-testerow....

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 04, 2007, 13:33:07 »
Nie rozumiesz słowa beta-tester. Beta tester testuje program zanim wejdzie do sprzedaży. A tu mamy do czynienia z gotowym produktem. Jakbym miał teraz na półce M700 czy X500 to sam to zainstalował i sprawdził. Poroszę Ciebie - nie udzielaj się jeśli nic konstruktywnego do tematu nie wnosisz. Prosiłem o odrobinę dobrej woli - rozumiem że nie chcesz więc po co ta bezcelowa dyskusja.

*

Offline Lexon

• *
  • 79
  • Sprzęt: Eten X500; Samsung i900 Omnia
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 04, 2007, 15:31:54 »
Po pierwsze: "Lite" version includes on-screen keyboard layout for Polish letters input, Polish regional settings, word autocomplete function, etc. Lite version of Polish language support does not translate Windows Mobile Pocket PC interface (menus and dialogs remain in English) - a więc nie jest to niestety polska lokalizacja, tylko polska klawiatura.
Po drugie: na razie nie występuje na liście oprogramowania dedykowanego dla Etena.
Po trzecie: nie wiem czy różni się czymś od wersji na WM5 (zarejestrowałem ją na serial do WM5 ale dopiero na palmie).
I wreszcie pierwsze wrażenia: na razie klawiatura działa poprawnie, także recognizer.
Jak trochę na niej popracuję, to dam znać.

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 04, 2007, 16:25:02 »
Po pierwsze slowo beta-tester ma wiele znaczen i czasem jest uzywane tez w stosunku do wersji wydajacej sie byc finalna, oddanej do sprzedazy, a zawierajacej sporo bledow i uzytkownik koncowy staje sie wlasnie takim beta-testerem.
Ja uzylem tego slowa w sensie oprogramowania nie sprawdzonego na Etenie.
Po drugie kolejny raz widze jak zwracasz sie z tego typu prosba i jest to dla mnie po prostu nie fair poniewaz wedlug mnie forum ma sluzyc pomoca innym uzytkownikom, a Ty najnormalniej w swiecie czerpiesz z tego korzysci finansowe nie dzielac sie z innymi uzytkownikami, ktorzy Tobie pomagaja.

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 05, 2007, 20:09:00 »
Po pierwsze slowo beta-tester ma wiele znaczen i czasem jest uzywane tez w stosunku do wersji wydajacej sie byc finalna, oddanej do sprzedazy, a zawierajacej sporo bledow i uzytkownik koncowy staje sie wlasnie takim beta-testerem.
Ja uzylem tego slowa w sensie oprogramowania nie sprawdzonego na Etenie.
Po drugie kolejny raz widze jak zwracasz sie z tego typu prosba i jest to dla mnie po prostu nie fair poniewaz wedlug mnie forum ma sluzyc pomoca innym uzytkownikom, a Ty najnormalniej w swiecie czerpiesz z tego korzysci finansowe nie dzielac sie z innymi uzytkownikami, ktorzy Tobie pomagaja.

Człowieku... weź przeczytaj jeszcze raz co napisałeś i idź się wyspać. Beta - tester to beta tester i kropka. Że niby od czego jest forum? Ku*** to po co są prowadzone wątki np. w dziale autoampy? Też ich być nie powinno? Nie czerpię korzyści finansowych bo programu tego nie kupisz w oficjalnej dystrybucji a tylko przez sklep internetowy paragona więc ani złotówki na tym nie zarobię. Sam idę klientom na rękę i staram się znaleźć Poslki język, bo wiele ludzi o to pyta i dzwoni (nawet Ci, którzy urządzenia kupili gdzie indziej), bo producent najwyraźniej  ma Polskich klientów tam gdzie słońce nie dochodzi. Proszę Cie jeszcze raz nie udzielaj się bo naprawdę nie wnosisz nic do tematu. Jak chcesz postów sobie ponabijać to załóż kilka wątków w Hyde-Parku.

Co do tego "kolejnego razu". Wcześniej testowaliśmy lokalizację do WM 5.0 ponieważ było kilka wersji ROM-ów do X500 i M700 i na każdej lokalizacja różnie się zachowuje. Po to zakładam wątekżeby ludzie mieli pojęcie czy coś takiego wogóle sens jest instalować. Nikogo do tego przecież nie zmuszam, jak nie chce instalować - to nie instaluje - proste.

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 05, 2007, 20:21:13 »
Nie mam zamiaru sobie postow nabijac, a Tobie radze dac na luz.
Od takich zwrotow jakich uzywasz jest budka z piwem a nie to forum.
I nie chrzan mi glupot, bo widzialem Twoje aukcje na allegro z softem, ktory prosiles, zeby tu
testowac.
Koniec dla mnie tematu, wyrazilem tylko swoje zdanie i zebys nie wycieral ....ze nabijam sobie posty.

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 06, 2007, 10:18:13 »
Tak Panie "wszystkowiedzący" bo to była Marchevka pod WM 5.0 (nota bene od Polskiego producenta firmy media office), którą do dziś możesz kupić w Unicomie. Skoro była w legalnym obrocie handlowym to czemu nie mogłem jej sprzedawać? Tak jak napisałem wcześniej, nikogo do niczego nie zmuszam więc nadal nie rozumiem Twojego podejścia do sprawy. Sam sobie daj na luz bo  kończą Ci się argumenty...

*

Soovek

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 06, 2007, 10:37:53 »
Panowie spokój. Wyluzujcie trochę są WAKACJE  :grin:

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 06, 2007, 11:46:32 »
Chyba nie rozumiesz tej subtelnej roznicy, ze co innego prosic o pomoc, porade na forum, ale jak masz prywatnie,osobiscie z czyms problem, a co innego wykorzystywac uzytkownikow do testowania, sprawdzania czy jak to tam jeszcze nazwiesz oprogramowania i pozniej je sprzedawac.
To wlasnie mnie wkurza i nie koncza mi sie wcale argumenty, bo nadal mam te same.
Zreszta ok, Soovek ma racje sa wakacje, a od takich spraw sa inne osoby na forum, tylko nie lubie cwaniactwa.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 11, 2007, 03:25:37 wysłana przez horde »

*

_Morf_

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 06, 2007, 17:28:06 »
Hehehehe jaka zawiść  :evil:, kto tu kogo wykorzystuje bo nie wiem ?
Wrzucił link ze spolszczeniem i zapytał czy działa... A co radoskur z tą wiedzą później zrobi jego sprawa, też możesz sprzedawać spolszczenia na allegro, nikt ci nie broni...

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
  • Sprzęt: Galaxy S II (GT-i9100), UG802+RC11+Sony 40" :)
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 11, 2007, 01:14:24 »
Radoskur, wtorek już minał, miałeś pewnie Eteny i sądzę, że przetestowałeś, więc może opiszesz innym userom jak się ma sprawa z tą polonizacją?

:wink:
Pozdrawiam
Arqs

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 12, 2007, 18:29:14 »
nie zamawiałem ze względu na kosmiczną cenę. Poczekam jak stanieją.

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 26, 2007, 11:24:14 »
Jeżeli ktoś zaintersowany testowaniem to zapraszam do wątku: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=78776.0

*

Offline Chomeini

• **
  • 121
  • Sprzęt: Samsung GT S5830, Android 2.3.6, 8 GB
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 14, 2007, 00:33:07 »
Panowie i Panie ściągnąłem to to cóś "http://www.penreader.com/download/ppc/Polish/LEngPolishLiteWM6.exe" i zacząłem instalować a tu mi woła kluczyk rejestracyjny - a z wątków prawie wywnioskowałem ze darmóweczka i chciałem przetestować na moim x500. Co prawda nie mam problemów z angielskim ale niekiedy wkurza co nieco i wolałbym po naszemu do niektórych rzeczy dochodzić.  Skąd nabyć taki kluczyk, najlepiej za darmo ;-)
Bywają chwile zapomnienia (np. zakup ETENA) które pamięta się całe życie ....

*

Offline Lexon

• *
  • 79
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 14, 2007, 18:33:38 »
Pisałem już wyżej o wersji dla WM5.
Wersja WM6 "Lite" to tylko polska klawiatura, która na razie nie występuje na liście oprogramowania dedykowanego dla Etena. Spawdziłem na X500 i troche mi mieszała, teraz mam zainstalowaną wersję dedykowaną pod WM5 na WM6 i o dziwo działa poprawnie.
Kluczy szukaj gdzie indziej - np. na eMule.

*

Offline Chomeini

• **
  • 121
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 20, 2007, 18:31:16 »
No i stało się, znalazłem, ściągnąłem, zainstalowałem i ............................... d..a  :sleepy: jedynie co się zmieniło to klawiaturka i nic poza tym. Po odinstalowaniu (na szczęście jest taka możliwość) zmienia wszystkie ustawienia do stanu pierwotnego ale zostawia wszystkie zainstalowane programy  :ok:
Skontaktowałem się z UNICOM-mem w tej sprawie, pan zapewnił mnie że coś takiego się ukaże, no i ukazało się tyle tylko że za ponad 90 zeta - według mnie przeginka lekka.
http://sklep.unicom.pl/go/_category/index.php?idc=6_33
Myślę że jeżeli byłoby ok. 10 (lub wiecej) chętnych osób do spolszczenia sobie x500 lub m700 proponuje założyć spółkę zebrać po ok. 9 - 13 zł, wykonać tzw. archiwizacje w ilości szt. tylu ile osób zainteresowanych i za grosze można cieszyć się polonizacją Etena.

*

Offline Lexon

• *
  • 79
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 20, 2007, 20:35:42 »
Testowałem wersję LEngCommon pod WM5 - niby wszystko było ok ale po zainstalowaniu w Etenie X500 straciłem możliwość wybierania tonowego podczas rozmowy (brak jest możliwości wysunięcia klawiatury sprzętowej lewym klawiszem, pod którym zamiast niej pojawiają się kontakty - też zresztą nieczynne). Ciekawe czy w wersji pod WM6 bedzie tak samo?

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 20, 2007, 21:25:12 »
Chomeini - a ładnie to namaiać do kradzieży.
Albo kup albo sięnaucz tych kilku niezbędnych słowek ( zwłaszcz że splszczenia są do k...:i często zamulają system lub powodują nieprawidłowe działanie wielu funkcji.
potrzebna zgoda

*

Offline Chomeini

• **
  • 121
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 20, 2007, 22:53:33 »
No cóż spodziewałem się reprymendy, osobiście też nie pochwalam tego typu działań ale z drugiej strony uważam że firma Unicom taką kasę kroi na nas kupujących że tego typu "Upgrade-y" powinna nabywcom przekazywać gratis jak coś w rodzaju nowszego sterownika.  :-|

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 21, 2007, 09:57:12 »
To lepiej zebrać większą grupę osób - i złożyć zawiadomienie do rzecznika konsumentów że polski dostawca nie dostarcza Polskiej wersji oprogramowania - mimo że odpowiednie ustawy to regulują.
Wtedy być może uda się zmusić dystrybutora do bezpłatnego dawania nakładki językowej Polskiej.
Ale wtedy być może dystrybutor nakładkę da za darmo ale bedzie chciał zapłaty za upgrade .
W każdym razie potępiamy tego typu piractwo na naszym forum.
potrzebna zgoda

*

Offline Chomeini

• **
  • 121
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 21, 2007, 23:29:32 »
Ok, przyznaję się błędu (biję się w piersi - "mea culpa") uznajmy że nie było propozycji korupcyjnej.  :(

*

Offline sajmony

• 39
  • Sprzęt: Eten m700 (WM 6.0+PL)+SD 4GB+Automapa 6.2
« Odpowiedź #24 dnia: Grudzień 01, 2007, 19:14:38 »
Właśnie nabyłem polską lokalizację do Etena M700 z wm6 w Unicomie, moje spostrzeżenia
- przetłumaczony cały windows mobile + całe oprogramowanie dodane od Etena
  (wszystko bardzo czytelne i bez błędów, duży plus)
- żadnych konfliktów sprzętowych
- polska klawiatura w 3 wersjach do wyboru, różne możliwości konfiguracji
- nie zauważyłem spowolnienia systemu, wszystko działa płynnie i bez zastrzeżeń
- komfort pracy z ojczystym językiem, chociaż nie było problemu z orginałem, ale to jednak co innego
I jeden duży minus:
- cena z przesyłką 109,50

« Odpowiedź #25 dnia: Grudzień 05, 2007, 02:12:38 »
Witam, ja również od 2 dni posiadm M700 z polską lokalizacją i podobnie jak kolega sajmony nie mam powodów do narzekań, wszystko gra i buczy. Nie mogę się tylko wypowiedzieć co do ewentualnego spowolnienia windy gdyż za krótko go używałem w wersji ang. (2 dni). Raczej wszystko ok. Jedyna różnica to cena :) Ja zapłaciłem 50 pln. Jednak cena wynikała z pomyłki sprzedawcy, który gwarantował polski soft przed zakupem, swoją pomyłkę naprawił właśnie ceną spolszczenia :) Pozdrawiam wszystkich.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #26 dnia: Grudzień 06, 2007, 00:01:42 »
- polska klawiatura w 3 wersjach do wyboru, różne możliwości konfiguracji

Tak z ciekawości bo nie planuję przesiadki na PL - jakie to dokładnie klawiaturki?
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline sajmony

• 39
« Odpowiedź #27 dnia: Grudzień 06, 2007, 10:37:27 »
Klawiatury:
- PL Polish (qwertz)
- PL Polish (qwerty)
- PL Polish (programisty)

Dziwne zachowanie
« Odpowiedź #28 dnia: Grudzień 07, 2007, 00:41:04 »
W komputroniku za 109 zł jakby co

*

Offline sajmony

• 39
« Odpowiedź #29 dnia: Grudzień 07, 2007, 17:42:46 »
W komputroniku jak pytałem to twierdzili, że nie tłumaczy całego systemu wraz z programami dodanymi przez Etena, więc albo mają inne spolszczenie albo nie wiedzą co sprzedają. Ja wolałem nie ryzykowac i zamówiłem w Unicomie.