No i działa trzeba było przestawić na Gateway: WAP 2.0, a w Network Management mam:
pierwszy internet
drugi PlayMms
oczywiście internecik działa i MMS'ki wychodzą i dochodzą bez problemu
PS
oldzie ustaw tak ja mam i napisz czy Ci działa.
Dokładnie połączyłem ustawienia z linka co podałeś z moimi i zadziałało. Do tej pory ustawienia MMS miałem wpisane dla Internetu i MMS w ustawieniach sieci "My ISP" i dlatego musiałem najpierw ręcznie wybierać usługę, teraz stworzyłem nową kategorię MMS Play i w niej dodałem ustawienia mms.pl jako APN a w ustawieniach klienta MMS wybrałem rodzaj połączenia przez MMS Play i działa. Jeszcze muszę posiedzieć i zrobić coś aby wywalić domyślne ustawienie sieci GPRS (puste, bez żadnych wpisów)
Co ciekawe, najpierw przy pomocy wizarda dodałem ustawienia Internet GPRS, WAP GPRS i MMS w Play i kazałem ich używać, ale to nie za bardzo pomogło, poza tym, że nie musiałem ich potem ręcznie wpisywać do "Connections"
Na spokojnie teraz jeszcze raz sprawdziłem, i zadziałało, więc wystarczy w "Connection Wizard" odpowiednio skonfigurować wszystkie kanały transmisji dla sieci Play, tak jak to jest zrobione dla Idea, Plus i Orange. (Playa nie pobiera z automatu z sieci).
Jest tylko jedna uwaga, po odebraniu czy wysłaniu MMS nie rozłącza automatycznie połączenia GPRS, może ktoś wie, jak to obejść?
No i po soft resecie wszystko trzeba od nowa ustawiać