Uchwyt samochowowy do X500 (dedykowany) - gdzie kupic?

• 9 Odpowiedzi
  • 815 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Uchwyt samochowowy do X500 (dedykowany) - gdzie kupic?
« dnia: Czerwiec 24, 2007, 09:13:08 »
Witam!

Chcialbym kupic taki uchwyt w rozsadnej cenie. Najchetniej w Trójmieście lub w Wawie,
Dajcie jakiś namiar. Pytam bo pare tygodni temu widzialem w inecie za ok 90zl a teraz
znajduje za ponad 110.

Pozdrawiam!

*

Offline YoJin

• *
  • 51
Odp: Uchwyt samochowowy do X500 (dedykowany) - gdzie kupic?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 24, 2007, 11:21:55 »
ja wlaśnie czekam na przesyłke z allegro (138 zł z przesyłką i rysikiem) do mojego m700. Jako ze wczesniej pomyliłem m700 z x500, dodam ze ...niespodziewałem sie iz moga byc uchywty do m700 tansze i łatwiej dostepne od tych do x500 :)

http://sklep.optimeks.com.pl/go/_info/?id=221045
http://www.alejahandlowa.pl/index.php?t=p,1627741
http://e-lectron.pl/product_info.php?cPath=171_548&products_id=23215

Mnie mówili zeby poczekac na spadek cen, ale.....tak to mozna czekać do "usranej śmierci" ;)

PS. Dodam, ze jak szukałem karciochy 2GBw okolicach (sosnowiec) to nic takiego nie posiadali (ponad 20-25 różnych sklepów) i ew. na zamowienie gdzie do cen w internecie trzebaby doliczyc jeszcze jakies "plusy" dla sklepów. A o samych akcesoriach do PDA w owych sklepach to chyba nie słyszeli wiec najprostszym wyjsciem bylo przerzucenie sie na zakupy w necie ;)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2007, 12:59:26 wysłana przez YoJin »

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 24, 2007, 16:19:19 »
abcdata ma etena i akcesoria więc właściwie każdy sklep komputerowy może ci to sprowadzić, uchwyt w tej chwili to 75pln netto i jest na stanie w Warszawie

właściwie się podepnę, jaką kartę pamięci polecacie do x500? opłaca się brać coś lepszego typu corsair czy taki zwykły kingston styknie?

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 24, 2007, 17:15:09 »
Ja mam kingstona 1GB i śmiga aż miło. ;)

*

Offline YoJin

• *
  • 51
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 24, 2007, 22:49:38 »
u mnie 2-ka od kingstona tez smiga, krotko mam zeby wiecej napisac, ale wieczysta gwarancja.....  ;)

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 25, 2007, 11:16:42 »
No oki, ale mam pytanie do właścicieli tego dedykowanego uchwytu.
Mam takie zwidy, że czytałem opinie o ciężko wchodzącym X500, ew. jakieś rysy na obudowie...
Jak z tym jest?

*

Offline eser

• 35
  • Sprzęt: Eten X500 + microSD 8GB
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 25, 2007, 18:39:50 »
Witam!
Byłem przeciwnikiem dedykowanego uchwytu do X500 (dałem temu wyraz a postach).Do tej pory używałem uchwytu uniwersalnego i ładowarki Motoroli V3 - byłem zadowolony do czasu zmiany samochodu (niestety na niższej klasy z BMW5 na Astrę). Drżenia pałąka uchwytu uniwersalnego są nie do przyjęcia, trudności z odczytem obrazu i rozłączanie zasilania w gnieździe zapalniczki. Nie sądzę by rysował obudowę, a X500 wchodzi "normalnie". Może gumki dystansowe sprawiały, że niektórym wydawało się, że "ciasno wchodzi". Teraz ustawiłem sobie w lewym kącie szyby i jestem super zadowolony. Drobnym minusikiem jest dość gruby kabel zasilający, ale planuję nowe gniazdo zapalniczki po lewej stronie auta. Kupiłem na Allegro od "radooskur" ( to chyba również klubowicz).Polecam.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 25, 2007, 19:13:47 »
Ja używałem na początku do mojego M700 jakiegoś uniwersalnego uchwytu i ładowarki - jednak kołysanie się uchwytu po pewnym czasie stało się bardzo męczące ;) Oczywiście ratowałem się ustawiając uchwyt tak, żeby podpierał się o kokpit samochodu jednak to nie było rozwiązanie na miarę ideału. Dodatkowo drażniła mnie konieczność każdorazowego podpinania kabla zasilającego (w moim przypadku nie był on zintegrowany z uchwytem. No i ostatnim mankamentem była sama ładowarka - niewystarczaja wydajność prądowa sprawiała, że urządzenie szybciej konsumowało energię niż ją pobierało w efekcie po dłuższej trasie rozładowywało się i lipa.

Postanowiłem więc kupić uchwyt oryginalny Etena i WSZYSTKIE powyższe problemy zniknęły. Pojawiły się natomiast dwa nowe, ale tym razem da się z nimi żyć - a przynajmniej udaje mi się to od kilku miesięcy. Po pierwsze oryginalny uchwyt Etena ma dość krótkie ramię uchwytu - w efekcie czego w przypadku niektórych samochodów wyjęcie sprzętu z uchwytu może sprawiać nieco trudności (w moim przypadku - Astra II - udało mi się znaleźć w końcu optymalne satysfakcjonujące ustawienie, przy odrobinie ostrożności udaje mi się nawet wyjąć M700 bez uderzenia nim lekko o szybę ;) ).
Drugi mankament jest taki, że uchwyt Etena nie umożliwia aż tak swobodnego doboru ustawienia uchwytu jakiego możnaby oczekiwać za taką kasę - skok pomiędzy poszczególnymi ustawieniami zatrzasków na przegłubach jest moim zdaniem zbyt duży i ogranicza on po prostu liczbę możliwych ustawień uchwytu. Ale przy odrobinie cierpliwości - mnie zajęło to jakieś 1,5 godziny ;) - myślę że ostatecznie da się znaleźć optymalne ustawienie.

Aha, przyssawka trzyma baaardzo mocno a całość nie koliboce się nawet na dużych wertepach - tutaj akurat duże brawa dla producenta.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 25, 2007, 22:11:06 »
Po pierwsze oryginalny uchwyt Etena ma dość krótkie ramię uchwytu - w efekcie czego w przypadku niektórych samochodów wyjęcie sprzętu z uchwytu może sprawiać nieco trudności
Dokładnie, mam to samo (przy wyjmowaniu z uchwytu najczęściej włącza mi się aparat), uchwyt idealny ale do malucha albo do Żuka.

Pozdrawiam.

*

Offline YoJin

• *
  • 51
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 26, 2007, 00:15:54 »
dzisaj dostałem swój uchycik do m700, stabilność to chyba najwazniejsza cecha, krotki, ale dzieki tem własnie stabilny i sie nie trzęsie. Sam sprzecik wchodzi z duzym oporem, ale lepsze to niż luzy :) Tez pierwsza mysl jaka mi przyszło do głowy po wlozeniu go do uchytu to mozliwosc porysowania, ale......  :)

Musze jeszcze jakos przecisnac kabelek zasilający za deska rozdzielczą coby sie nie pałętał  :P