TCPMP i plugin'y...

• 8 Odpowiedzi
  • 1523 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline vroobel

• **
  • 122
  • ETEN X500+, WM6, AM 4.5.3
    • digiHOUSE
TCPMP i plugin'y...
« dnia: Grudzień 03, 2007, 15:46:41 »
Pomocy! :|
Szukałem i nie znalazłem, słowo harcerza (ponoć, jak się choć raz było na zbiórce, to się jest harcerzem do końca życia!)...
Jak odpalić plik WMV z dźwiękiem WMA na TCPMP? Ściągnąłem TCMPM v. 0.81, ale nie ilnstalkę, tylko jakiś folder z kilkunastoma niby-pluginami *.plg. Wrzuciłem na PDA, coś tam krzyczał, że musi zainstalować to i owo, wykonał, co chciał i teraz mi odtwarza sam obraz w pliku WMV, pisząc, że WMA nie obsługuje.
Czy ktoś może walnąć tu oficjalne stanowisko? Czy WM6 obsługuje WMV+WMA? Jeśli nie, to jaki plugin to robi i co trzeba zrobić, żeby TCPMP go zassał? Jak się ładuje pluginy do TCPMP?
Już brak mi sił...
Regulamin!
Doświadczenie to wiedza, którą się zdobywa zaraz potem, jak się jej potrzebuje...

*

Offline sRogi

• 24
  • Sprzęt: Glofiish X500 (WM6)
Odp: TCPMP i plugin'y...
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 05, 2007, 22:09:47 »
Witam

A tu http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=58491.0 na samym początku
Jak nic nie zdziałasz, odpowiedz a myślę że coś da się wymyślić.

*

Offline vroobel

• **
  • 122
    • digiHOUSE
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 06, 2007, 16:13:43 »
No właśnie to mam na PDA. Odpaliłem plik "player.exe" z paczki (cała rozpakowana paczka jest na MicroSD), który swą ikoną nie przypomina mi starego dobrego TCPMP, nastąpiło to, co napisałem powyżej i kicha. Przejrzałem ponownie cały sugerowany wątek (w 98% o napisach, na których mi nie zależy...) i nadal jestem w tym samym miejscu.
Regulamin!
Doświadczenie to wiedza, którą się zdobywa zaraz potem, jak się jej potrzebuje...

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 06, 2007, 16:40:05 »
hmm mam akurat na karcie jakiś pliczek WMV i odtwarza się z dźwiękiem (wg Media Info: Audio - Windows Media Audio 16000 Hz Mono, 16kbit/s). TCPMP 0.81, tyle że nie mam ani Etena ani WM6 ;]

*

Offline vroobel

• **
  • 122
    • digiHOUSE
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 06, 2007, 18:21:32 »
Ale śmieszne... ;>
Na moim notebooku, również ThinkPad, odtwarza się wszystko, co chcę... Ale co z tego?
Regulamin!

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 06, 2007, 21:06:47 »
pytałeś czy się odtwarza na TCPMP 0.81, więc mówię że u mnie sie odtwarza na tej wersji, tyle z tego. I co tu ma Thinkpad do rzeczy?

*

Offline vroobel

• **
  • 122
    • digiHOUSE
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 07, 2007, 09:17:31 »
Ma to do rzeczy, że szukam wsparcia dla X500+ i WM6, a nie dla NIE-X500+ i NIE-WM6.
Nie zrozum mnie źle, ale wydawało mi się, że wprowadzanie postów nie wnoszących nic do tematu jest źle widziane na forum, ale sądząc po Twoim stażu, jest to chyba żart, co?
Regulamin!

*

Offline sRogi

• 24
  • Sprzęt: Glofiish X500 (WM6)
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 07, 2007, 16:08:14 »
Witam

vroobel, częściowo problem można rozwiązać:
1. Pliki WMA i WMV można odtwarzać na standardowym Windows Media Player u mnie w wersji 10
2. Ściągnąć plik z posta http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=58491.msg523826#msg523826 i rozpakować do katalogu TCPMP na karcie
3. Ściągnąć z posta http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=58491.msg378236#msg378236 plik xtcpmp081pl.rar (gotową paczkę),  rozpakować i umieścić na karcie

U mnie narazie występuje inny problem, mianowicie brak obrazu. Domyślam się iż wtyczka działa poprawnie, bo mój system, coraz częściej domaga się HR. Mam go od ~6 miesięcy intensywnej pracy i testów. Niemogę narzekać, poza sprawą z RAM'em, jest go mało!

Będę wdzięczny za przetestowanie softu i wyrażenie opinii.
PS: Warto czytać całe tematy.

Pozdrowienia

*

Offline vroobel

• **
  • 122
    • digiHOUSE
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 07, 2007, 21:50:43 »
Dziś problem się rozwiązał! :)
Zaorałem system i zaciągnąłem wszystko jeszcze raz, a dokładnie paczkę xtcpmp081pl.rar, bo wcześniej ściągnąłem 0.81, ale jakby nieco... inne... Teraz wszystko sie odpala prawidłowo.

Tymczasem, "orając" system postanowiłem nie instalować ETEN'owskiego softu, ew. zainstalować to, co niezbędne. I tym sposobem, z jakiegoś powodu nie łączy mi się z WiFi. Pokazuje status "connected", ale IP nie to, co trzeba i www nie odpala... Ale to jakby problem na inny wątek...

OK, OK... Już się połapałem w tym zamieszaniu - kilka godzin wcześniej wpisałem sobie stałe IP z innej sieci... ;)

Czyli - wszystko śmiga lepiej niż kiedykolwiek!
« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2007, 23:10:12 wysłana przez vroobel »
Regulamin!