Synchronizacja PC z X500... niemożliwa??

• 5 Odpowiedzi
  • 698 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Leo33

• 22
Synchronizacja PC z X500... niemożliwa??
« dnia: Sierpień 03, 2007, 09:54:18 »
Pomóżcie bo szlag mnie trafia.
Kilka tygodni temu dokonałem podmiany ROMu do wersji WWE 032 0434. zainstalowałem AM i wszystko pięknie hulało.
Parę dni temu podpiąłem PDA X500 do kompa i xhciałem dokonać aktualizacji AM, jednak nie zgłosił mi się na ActivSyncu....
Przeinstalowałem AS i to samo. Odpalam AS w PDA i widzę: W menu conections że mam ptaka przy Synchronize all PCs using this connection: 'USB więc jest OK.
Jednak przy kliknięciu w menu AS mam aktywne tylko Connections i Add Server Source, przycisk Sync pomimo podłączenia kablem do kompa nie jest aktywny, a odpalenie AS na kompie i wyszukiwanie aktywnych urządzeń nie daje rezultatu w postaci połączenia. Dodam, że sprawdzałem z kilkoma kablami i na kilku kompach z WINXPPRO i WINVISTA. Żaden z OeSów nie wykrył urządzenia.
Kable i kompy są sprawne na 100%, bo podłączałem czytniki kart i aparaty i wszystko jest OK.
Powiedzcie mi, czy istnieje możliwość odnalezienia w sieci pliku instalacyjnego AS na PDA?
Czy istnieje możliwość zainstalowania na PDA i w PCcie alternatywnego oprogramowania?
Mam legalna AM i chcę ją zainstalować, a nie mam jak... bo nie mam synchronizacji.
Pomóżcie jak rozwiązać ten problem...
Może ktoś zna procedurę klawiszowego uruchomienia testu PDA, żeby sprawdzić co jest nie tak?

Czekam na GG:5488973 lub mailem: r.oswiecinski@gmail.com
Pozdrawiam userów Etenów ;)

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: Synchronizacja PC z X500... niemożliwa??
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 03, 2007, 14:29:17 »
Mysle, ze masz cos po stronie pda...
Nie czysciles systemu, nie usuwales jakis aplikacji, notyfikacji itp z ppc?
Najprosciej byloby zrobic HR i sprawdzic, tylko to bolesne :)

*

Offline annkor

• **
  • 234
  • Sprzęt: MDACIV; AM z licencją;
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 03, 2007, 15:00:55 »
Sprawdź czy w opcji USB to PC dostępnej w Start>Settings>Connections masz "zaptaszkowaną" linię Enable advanced network functionality".
W swoim Etenie "odptaszkowałem" tę opcję i AS niestety nie był w stanie się połączyć. Po "zaptaszkowaniu", o dziwo też nie znalazł połączenia. W tym momencie pomógł Soft Reset i wszystko wróciło do normy tzn. działa OK  :ok:
"Nie mów co wiesz, lecz wiedz co mówisz"

*

Offline Legal

• *
  • 76
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 04, 2007, 20:21:14 »
W moim etenie mialem taki sam problem z winxp z plyta asrock i slabym zasilaczem . sprawdzilem na innym komputerze i to samo . Wymienilem zasilacz kompa i problem ustal ale musialem miec w pda opcje zaptaszkowana . Obecnie mam plyte asusa i nie ma znaczenia czy opcja w pda jest zaptaszkowana czy nie . AS laczy za kazdym razem bezblednie z x500

*

Offline Leo33

• 22
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 08, 2007, 09:50:34 »
Powiem tak:
przed napisaniem posta zrobiłem kilka soft i hard resetów.... i nic. Dalej to samo było.
Odpuściłem na kilka dni... potem od niechcenia zassałem WM 6 i podłączyłem PDA.
Zdziwiłem się, bo synchro złapało.... Przwaliłem system i zainstalowałem soft do nawigacji i... wszystko hula OK.

Przyczyna? nie wiem... do jakiegokolwiek kompa podłączam zawsze działa!
Pozdro 4 all

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 08, 2007, 19:52:40 »
ja mialem to samo, po formacie tydzien temu nie mogl sie AS z pda dogadac, odinstalowalem i dwa dni temu dalem mu druga szanse i sie polaczyl, nie mam pojecia dlaczego wczesniej tego nie zrobil